HeavyLoad

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,499 TOPLAM İNDİRME
5.57 MB DOSYA BOYUTU

Bilgisayarınızın yüksek stres ve yük altında nasıl performans göstereceğini görmek için bu benchmark programını deneyebilirsiniz.

Bilgisayarlarımızın ne kadar performanslı çalışabileceğini ya da ne kadar süre ile ne kadarlık bir güce dayanabileceğini ölçmek için stres testleri uzun yıllardır kullanılıyor. Özellikle overclock meraklıları sistemlerini dayanabileceği en uç noktalara kadar zorlayarak stres testlerini bilgisayar için oldukça zorlayıcı hale getiriyorlar. HeavyLoad programı da bu iş için hazırlanmış programlardan bir tanesi ve ücretsiz olarak sunuluyor.

Bilgisayarınızın az hafıza ve disk alanı kaldığında, yüksek ekran kartı ve işlemci yükünde ne şekilde tepki vereceğini ölçebilmeniz için gereken tüm işlemleri yapan HeavyLoad, böylece sisteminizin tam performansını görmenize olanak tanıyor.

Bu yük altında çalışan bilgisayarınızda gerçek zamanlı bir animasyon oynatmaya çalışan uygulama, testleri sürekli olarak düzenleyebiliyor ya da sizin belirlediğiniz bir zamanda durdurulmasına izin veriyor. Daha sonra test sonuçlarını ve istatistikleri de kolayca görme imkanınız var.

Test metodlarını ve hangi testlerin uygulanacağını kendiniz belirlediğiniz için, dilerseniz bilgisayarınızın sadece istediğiniz yerlerini test edebiliyorsunuz ve birer birer donanımlarınızın nasıl bir performansa sahip olduğunu da görebiliyorsunuz. Eğer sık sık bilgisayarınızın en iyi performansını test etmek ve ona göre donanım güncellemeleri yapmak istiyorsanız kullanabileceğiniz kaliteli, kolay ve ücretsiz programlardan birisi olduğunu söylemek mümkün.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • PC Wizard

    Bilgisayarınızda bulunan tüm donanımların durumunu size gösteren ve detaylı sistem analizi yapmanıza yardımcı olan alternatif bir donanım aracı.
  • WinUtilities Free Edition

    WinUtilities Free Edition sistem performansınızı optimize etmeniz için gerekli araçları içerisinde barındıran başarılı bir uygulamadır.
  • TOSHIBA Recovery Media Creator

    TOSHIBA Recovery Media Creator ile sistem kurtarma diski yaratabilirsiniz.
  • RCleaner

    RCleaner, Windows kayıt defterini temizleyerek sistem performansınızı artırabileceğiniz ücretsiz bir sistem aracıdır.
  • Free System Cleaner

    Bilgisayarınızın yavaşlamasından şikayetçiyseniz sistem bakımı ve sistem hızlandırma programı olan Free System Cleaner'ı kullanabilirsiniz.
  • Firebird

    Firebird Linux, Windows sunucularında kullanabileceğiniz ücretsiz bir veritabanı yazılımıdır.
  • Anadolu Sistem Tarayıcı ve Temizleyici

    Anadolu Sistem Tarayıcı ve Temizleyici, bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları ve çerezleri silerek rahatlatan oldukça başarılı ve ücretsiz bir programdır.
  • SlimCleaner

    SlimCleaner, sistem üzerinde yaptığı analiz ve bakım sonucunda, bilgisayarı en kararlı ve temiz çalışma ortamına kavuşturan bir sistem aracıdır.