İşlem Yönetici

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
445 TOPLAM İNDİRME
0.07 MB DOSYA BOYUTU

İşlem Yönetici programını kullanarak bilgisayarınızın arkaplanında çalışan görevleri sonlandırabilir ve hafızayı boşaltabilirsiniz.

İşlem Yönetici programı, bilgisayarlarınızı kullanırken arkaplanda açık olan tüm işlemleri kolayca görmek için kullanabileceğiniz ücretsiz programlar arasında yer alıyor ve her ne kadar çok fazla detaylı işlem olanağına sahip olmasa da sade yapısıyla dikkat çektiğini söyleyebilirim. Windows'un kendi görev yöneticisine alternatif olarak hazırlanan program, biraz daha basit olan yapısıyla teknik işlemlerden pek anlamayan kullanıcılara daha kolay bir işlem yönetimi olanağı sunuyor.

Programı açtığınızda karşınıza ilk olarak bilgisayarınızda açık olan işlemler çıkacaktır. Dilerseniz bu işlemleri sonlandırmanız ve hem işlemcinizi hem de belleğinizi gereksiz operasyonlardan kurtarmanız sadece seçim yapmanız ve "işlemi sonlandır" butonuna basmanızla gerçekleşiyor. Tabii ki yeni bir işlem başlatmak isteyenler için "yeni işlem" butonu da uygulama içerisinde mevcut.

Uygulama içerisinde sıralanan işlemler hakkındaki detaylar şu şekilde:

  • İşlem adı
  • PID
  • Kullandığı Bellek
  • Durum

Eğer isterseniz işlemlerin güncelleştirme hızını da düzenleyebilir ve daha detaylı bir işlem yönetimi sağlayabilirsiniz. Sol kısımdan geçebileceğiniz RAM bölümü ise anlık olarak bilgisayarınızın hafızasının ne kadarını kullanıldığını görmenize imkan tanıyor.

Yeni bir görev yöneticisi programı arayışındaysanız göz atmadan geçmeyin derim. Programın çalışması esnasında herhangi bir sıkıntı ya da yavaşlıkla karşılaşmadığımız için sizin de bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Login LockDown

    Login LockDown eklentisi, WordPress'in yönetici sayfasındaki giriş denemelerini kısıtlayarak web sitenizin güvenliğini sağlayan başarılı bir eklentidir.
  • Process Monitor

    Herhangi bir anda sisteminizde ne olup bittiğini, ne işlem yaptığınızı grafiksel olarak görmek istediğinizde sizlere yardımcı olabilecek ücretsiz bir sistem yazılımı.
  • PHP-Nuke

    Ücretsiz internet portalı kurmanızı sağlayan hazır bir sistem olan PHP-Nuke ile işlem yapmak çok kolay.
  • TskKill

    Bilgisayarınızda aktif olan işlem ve programları tek bir kısayol ile hemen sonlandırmak için kullanabileceğiniz bir program.
  • Advanced Registry Optimizer 1.2.9

    Advanced Registry Optimizer programı Windows Registry kayıtlarında ki eski ve boş bağlantıları siler, ve daha farklı bir çok işlem yapar
  • TweakNow PowerPack

    Sisteminizin hızlı bir şekilde çalışmasını ve donanımınız ile işletim sisteminizin daha uyumlu işlem yapmasını istiyorsanız bu ücretsiz yazılımlar paketini denemelisiniz.
  • PC Boot Timer

    Sisteminizi hızlandırmanız için öncelikle ne kadar yavaş olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bu program sayesinde artık bu işlem çok daha kolay. Kronometreye ihtiyaç duymadan sisteminizin ne kadar sürede açıldığını öğrenmek istiyorsanız
  • TweakVista

    Windows Vista performans arttırımı için kullanabileceğiniz bu program ile işletim sisteminiz daha hızlı çalışacak, internette daha hızlı dolaşabileceksiniz ve sisteminiz daha rahat bir şekilde işlem görecek. TweakVista ile Vista'nız art