JPEGmini

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
2/5 ZİYARETÇİ
862 TOPLAM İNDİRME
0.27 MB DOSYA BOYUTU

JPEGmini programı sayesinde fotoğraflarınızın sabit diskte kapladıkları alanı kolayca azaltabilir ve onları optimize edebilirsiniz.

JPEGmini programı, Windows kullanıcılarının bilgisayarlarında yer alan resim ve fotoğraf dosyalarının boyutlarının azaltılmasını sağlayabilen uygulamalar arasında yer alıyor ve göze hoş gelen arayüzüyle birlikte oldukça etkili olabildiğini söyleyebilirim. Özellikle çok yüksek kalitede çekilen fotoğrafların büyük arşivler haline gelmeleri halinde diskte kapladıkları alanın fazla artması, kullanıcıların bu soruna bir çözüm bulmasını gerektiriyor.

Programın en dikkat çeken yanı, fotoğrafların diskte kapladıkları alanı azaltırken, kaliteden herhangi bir ödün vermemesi. Bu sayede hatıralarınızı ve güzel anlarınızı olabildiğince iyi bir şekilde saklayabiliyor, saklama işlemi sırasında disk tüketiminizi düşürebiliyorsunuz. Sıkıştırma işleminin faydasını sadece kendi sabit diskinizde değil, bulut depolama sistemlerinde yer alan sanal disklerinizde de görebileceğinizi düşünüyorum.

JPEGmini'nin arayüzünün hemen üst kısmında yer alan sayaç ise programı kullanmaya başlamanızın ardından toplamda ne kadarlık bir alandan kazanç sağladığınızı gösteriyor. Böylece net bir şekilde ne kadarlık dosya küçültme işleminin gerçekleştiğini görmeniz mümkün hale geliyor.

Dosya boyutu optimizasyonunun yanında direkt olarak fotoğraf ve resimlerin genişlik ve yüksekliklerini de düzenleyebilen program, bu sayede optimizasyona ek olarak çok daha fazla dosya boyutu küçültmesi gerçekleştirmenize de olanak tanıyor. Her ne kadar ücretsiz bir program olmasa da deneme süreci boyunca işinizi görüp görmediğine karar verebilir, ikna olursanız programı satın alabilir ve sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yiğit Ekim Demir

JPEGmini

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
162 TOPLAM İNDİRME
6 MB DOSYA BOYUTU

JPEGmini programı sayesinde elinizdeki fotoğrafların boyutlarını kolayca düşürebiliyorsunuz.

JPEGmini uygulaması, Mac işletim sistemli bilgisayar kullanıcılarının, bilgisayarlarında bulunan fotoğrafların ve resimlerin diskte kapladığı konumu kolaylıkla düşürebilecekleri bir fotoğraf optimizasyonu uygulamaıs olarak karşımıza çıktı. Ücretsiz olarak günde 20 fotoğraf optimizasyonu olanağıyla sunulan uygulama, böylece düzenli olarak çekim yapanların fotoğraflarının boyutunu düşürmelerine olanak tanıyor.

Uygulamanın fotoğraf boyutu azaltma yöntemi iki adımdan oluşuyor. Bunlardan birincisi, fotoğrafta yer alan gereksiz verilerin ortadan kaldırılması ve kaliteden ödün vermeden dosya boyutunu azaltmaktan geçiyor. Her sıkıştırma işlemi sırasında dosyaya özel bir oranın verilmesi ve tüm program kullanım tarihçeniz boyunca kaç megabaytlık tasarruf ettiğinizin sunulması sayesinde bütün istatistiklerin elinizin altında olacağını söyleyebilirim.

İkinci fotoğraf optimizasyonu yöntemi ise direkt olarak fotoğrafın çözünürlüğünün düşürülmesi yoluyla gerçekleştiriliyor. Özellikle çok yüksek çözünürlükteki fotoğraflara ihtiyaç duymayan kullanıcıların bu yöntemi kullanarak büyük bir alan kazanabileceklerini söyleyebilirim. Dosya boyutunun küçültülmesi sayesinde hem diskten tasarruf etme imkanı doğuyor hem de internet üzerinden fotoğraf paylaşımları daha da kolay bir hale geliyor.

Eğer sık sık fotoğraflar çekiyor ancak bu fotoğrafların bazen megabaytlara varabilen yüksek dosya hacimlerinden şikayet ediyorsanız göz atmadan geçmemeniz gereken uygulamalardan birisi olduğunu söyleyebilirim.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • FireAlpaca

    Resim dosyalarınızla kolayca oynayabileceğiniz kullanışlı ve ücretsiz bir resim editörü.
  • PaintSupreme

    PaintSupreme hızlı ve eğlenceli bir resim düzenleme programıdır.
  • ImageJ

    Resim ve fotoğraflarınızı düzenlemek ve editlemek için ücretsiz bir resim editörü arıyorsanız ImageJ programını kullanabilirsiniz.
  • GIMP

    GIMP hem zengin özellikleri hem de kullanışlılığıyla Photoshop'a rakip olan ücretsiz bir resim editörüdür
  • nomacs

    Nomacs programını kullanarak fotoğraf ve resim dosyalarınıza kolaylıkla çeşitli efektler uygulayabilir ve kaydedebilirsiniz.
  • Snapshotor

    Snapshotor ücretsiz bir ekran görüntüsü alma programıdır
  • Shape Collage

    Kolaj tekniği ile çok sayıda resim ve fotoğraftan bambaşka bir şekil veya resim yaratabileceğiniz ücretsiz bir program.
  • Romantic Photo

    Romantic Photo ile fotoğraflarınızı farklı filtreler yardımıyla özel hale getirebilirsiniz.