Kıble Bulucu

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
21,439 TOPLAM İNDİRME

Kıble Bulucu, namazda yönelmemiz gereken Kıble'yi bulmamıza yarayan ücretsiz ve etkileyici bir uygulamadır.

Kıble Bulucu, namaz kılmadan önce yönelmemiz gereken Kıble'yi bulmamıza yardımcı olacak ufak fakat etkili bir uygulama.

Android cihazınıza yüklediğiniz uygulama GPS uyduları, internet erişim IP'si ve hücresel yayın bilgilerinden faydanalarak konumuzu belirler. Yapılan yön bulma işini tamamen güvenli ve kesin hale getirmek için konumunuzu belirlemek dışında sizin seçeceğiniz yer bildirimi sayesinde uygulama çalışmaya başlar. World Magnetic Model tarafından sağlanan algoritma ve katsayıları kullanarak manyetik sapmayı hesaplar. Bu hesaplama sayesinde bulunduğunuz yer ve zamanda, manyetik Kuzey ile ve coğrafi Kuzey arasındaki fark açısını bilir. Bu işlemlerin sonunda cihazınızda bulunan pusulayı kullanarak size kıble'nin bulunduğu yönü gösterir.

Uygulama içinde bulunan veritabanı sayesinde yerinizi sabitleyemeseniz bile konumuzunu seçerek kıble'nin yönünü öğrenmek mümkün. Veritabanında 2012 yılı itibariyle nüfusu 15.000 kişiden yüksek olan tüm merkezler yer almaktadır. Konum seçebilme özelliğinin bir güzel yanı ise, cihazınızın pili bitmeye yakın olduğu zamanlarda hızlıca yerinizi seçerek kıble'nin yerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca yer belirtme işlemini yaparken uygulama size en yakın olduğunuz 5 yerleşim merkezini gösterek doğru yeri seçtiğinizden emin olmanızı sağlayacaktır. Kontrol mekanizması olarak görebileceğimiz bu özellik sayesinde yanlış yöne doğru namaz kılma ihtimaliniz ortadan kalkıyor.

ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Başkanlığı tarafından yapılan manyetik sapma tahminleri uygulamanın içine dahil edilmiştir. Bu tahminlerin geçerlilik süresi 2015 yılına kadar olduğu için uygulamanızı 2015 yılında güncellemeniz gerekmektedir.

Özellikle sık seyahat edenler için mükemmel diyebileceğimiz uygulama gün içerisinde şehir içi veya şehir dışı yer değiştirenlerin rahatlıkla kullanarak namazlarını doğru şekilde kılmalarını sağlar. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulamayı oldukça beğendim ve sizde bu tarz bir uygulama arıyorsanız kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.

Barış YANIK

Kıble Bulucu

x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,146 TOPLAM İNDİRME
31.1 MB DOSYA BOYUTU

Kıble Bulucu sayesinde Kıble'nin konumunu düzgün bir şekilde bulabiliyoruz.

Kıble Bulucu, iOS işletim sistemine sahip cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz bir kıble bulma uygulaması olarak öne çıkıyor. Makul bir fiyat etiketine sahip olan Kıble Bulucu sayesinde namaz ibadetimizi gerçekleştirmek istediğimiz zamanlarda Kıble'yi kolayca bulabiliyoruz.

Uygulamayı başlattığımız zaman karşımıza son derece anlaşılır ve sade bir arayüz çıkıyor. Zaten uygulama tek bir amaç üzerine yoğunlaştığı için karmaşık özelliklerle ve alt menülerle uğraşmaya ihtiyaç olmuyor.

Kıble Bulucu'yu kullanabilmek için bir takım basit işlemler yapmak gerekiyor. Bu işlemler Kıble'yi doğru bir şekilde bulmak için ihtiyaç duyulan konum bilgilerini yapmak adına gerçekleştiriliyor. Kıble yönünü bulmak için öncelikle cihazımızı çevremizde döndürmemiz gerekiyor. Ortadaki ok yeşil oluncaya dek bunu yapmamız gerek. Bu aşamadan sonra ekrada çıkan ok bize Kıble'nin yerini gösteriyor. Biz de bu okun gösterdiği yöne göre pozisyon alıp ibadetimizi yerine getirebiliyoruz.

Genel olarak başarılı bir çizgide ilerleyen Kıble Bulucu, namaz ibadetini olması gerektiği gibi, tam anlamıyla ve eksiksiz olarak yerine getirmek isteyen tüm müminlerin göz atması gereken bir uygulama.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • AR Kıble Bulucu

    Namazdan önce Kabe'nin yani Kıble'nin yönünü kolayca bulmak için bu ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.
  • Muslim Assistant

    Muslim Assistant (Müslim Asistanı) Android uygulaması, Kıble bulucu, namaz/ezan vakitleri, Kur'an-ı Kerim, Allah'ın 99 ismi, zikirmatik ve daha fazlasını içeriyor.
  • Yüzde Yüz Kıble

    Yüzde Yüz Kıble, bulunduğunuz şehirde Kıble yönünü doğru ve hızlı şekilde bulmanıza yardımcı olan bir Android uygulaması.
  • 3D Pusula ve Kıble

    3D Pusula ve Kıble ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir kıble bulucudur
  • Micro Kıble

    Micro Kıble, Android için kıble yönünü bulmak için geliştirilmiş bir mobil uygulamadır.
  • Kıble Pusulası Namaz Vakitleri

    Kıble Pusulası Namaz Vakitleri, İslam dinine mensup kişilerin kıble yönünü bulmalarını ve namaz vakitlerini takip etmelerini sağlayan bir uygulama.
  • Namaz Vakitleri ve Kıble

    Bulunduğunuz konuma göre namaz vakitlerini ve kıble yönünü öğrenebilirsiniz.
  • Kıble Pusulası

    Android akıllı telefonunuzu kullanarak kolayca Kıble'nin yönünü bulmak ve namazınızı kılmak istiyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz.