Lamphead

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
80 TOPLAM İNDİRME
14 MB DOSYA BOYUTU

Lamphead, Windows 8 tabletinizde veya klasik bilgisayarınızda oynayabileceğiniz enfes bir sonsuz koşu oyunu.

Lamphead, sonsuz koşu türünde hazırlanmış oyunlar arasında iyi bir yere sahip ve Windows platformuna özel çıkan yapımlar arasında. Karanlık atmosferi, ses efektleri dikkat çeken oyun Oriplay Games imzasını taşıyor ve Windows 8 üzeri hem tablet hem de bilgisayarda rahat bir oynanış sunuyor.

Windows’un en yeni sürümü Windows 10’da da sorunsuz bir şekilde çalışan oyunun ana karakteri adından da anlayacağınız üzere kafasına lamba yerleştirilmiş, insanoğluğuna benzemeyen bir şahıs. Görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmeye başaran bu karakterin karanlık bir ormanda tehlikeli macerasını konu alan bir yapım olan Lamphead, ücretsiz indirip oynayabildiğimiz her yönüyle kalite kokan bir oyun ve ufak boyutlu ile de cihazda fazla yer kaplamıyor.

Geliştirici tarafından belirtilmese de kısa bir süreliğine ücretsiz olduğunu düşündüğüm bu oyunda amacımız karakter ile engellere takılmadan koşabildiğimiz kadar uzağa koşabilmek. Ancak engeller arasında keskin testere bıçakları, kayalıklar, çiviler gibi dokunduğumuzda bizi ufak parçalara ayıracak öğeler bulunduğundan işimiz oldukça zor. Öte yandan karakterimizin kafasındaki lamba da bir süre sonra sönebiliyor. Bu noktada ara sıra karşımıza çıkan bataryalar oldukça büyük önem arz ediyor.

Ne kadar uzun mesafe koşarsak o kadar fazla puan toplamış olduğumuz ve mutlu bir sonun olmadığı oyunda oynanış alışına kadar oldukça zor diyebilirim. Karakterimiz kontrol etmek oldukça basit görünse de ekranın ortadan ikiye ayrılması, hem üstte hem de altta engellerle karşılaşmamız ve karakterimizin gitgide hızlanması oyunu zorlaştırıyor.

Niyeyse Limbo havasını sezdiğim oyunun en iyiler listesi de bulunmakta. Öldükten sonra görebileceğiniz bu bölümde oyunu oynayanların skorlarının yanı sıra can simgesi gösteriliyor. Can simgesine tıklayarak ek can veya oynama kazanmış oluyorsunuz.

Sonsuz koşu türünde oyunları oynamaktan keyif alan biri olarak Lamphead’i oldukça beğendim. Görsellik ve oynanışın yanında ücretsiz olması ile bence Windows Mağazası’ndaki en iyiler listesine girmeye aday.

Erkan Calp

Lamphead

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
27 TOPLAM İNDİRME
30 MB DOSYA BOYUTU

Lamphead, karanlık ormanda tuzaklardan kaçmaya çalıştığınız sonsuz koşu oyunu.

Lamphead, soldan sağa doğru ilerleyen sonsuz koşu oyunları arasında. Karanlık ormanda kafamızda lambayla sürekli olarak koşuşturmaca içerisindeyiz ve karşımıza binbir tuzak çıkıyor. Çevikliğimizi kullanarak tuzakları atlatmamız mümkün ancak yolumuza çıkan bataryaları toplamadan es geçersek bir süre sonra enerjimizi kaybediyor ve tehlikelerle dolu ormanın derinliklerinde karanlığıa gömülüyoruz.

Android cihazlarımızda ücretsiz oynayabildiğimiz koşu oyununda kafasında lamba ile koşan ilginç görünümlü bir karakterin kontrolünü elimize alıyoruz. Ekrana dokunmamızla birlikte lamba kafa koşmaya başlıyor ve hiçbir şekilde durma lüksü yok. Ekrana ara sıra dokunarak karşısına çıkan engelleri aşmasına yardımcı oluyoruz. Bu noktada oyunun kolay olduğunu düşünebilirsiniz. Sonuçta sadece engel çıktığında ekrana dokunmanız ilerlemeniz için yeterli oluyor. Lakin üzerinde koştuğumuz platform ortadan ikiye ayrılmış ve hem üstünde hem de altında zekice yerleştirilmiş çok sayıda engel var. Ayrıca ilerledikçe lambamız gücünü yitiriyor ve kritik noktalarda bulunan pilleri toplamamız gerekiyor.

Erkan Calp

Lamphead

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
22 TOPLAM İNDİRME
14 MB DOSYA BOYUTU

Lamphead, Windows Phone'a özel çıkmış nadir oyunlar arasında ve sonsuz koşu türünde kaliteli bir yapım.

Lamphead, sadece Windows Phone platformunda indirilebilir olan sonsuz koşu türünde ufak boyutlu bir mobil oyun.

Karanlık bir ormanda yolunu bulmaya çalışan kafasında lamba bulunan bir ilginç bir karakteri kontrol ettiğimiz oyunda koşabildiğimiz kadar uzun mesafe koşarak en yüksek puan almaya çalışıyoruz. Tabii ki her sonsuz koşu oyununda olduğu gibi bu oyunda da yolumuza ölümcül engeller çıkıyor ve bunlara dokunduğumuzda oyuna baştan başlıyoruz.

Lamba kafa adında karakter ile karanlık ve ıssız bir ormanın derinliklerinde koşuşturmaca içerisinde olduğumuz oyun alışılmışın dışında bir oynanış sunuyor. Soldan sağa doğru ilerleyen karakterimiz tek bir yol üzerinde gitmiyor. Yol ortadan ikiye ayrılmış ve hem üstte hem de altta tuzaklarla karşılaşıyorsunuz. Keskin testere bıçakları, düşen kayanlar, uçan kuşlar, çiviler yol boyunca karşılaşacağınız, aşmanız gereken engellerden sadece birkaçı. Oyunu eğlenceli kılan diğer bir nokta da karakterin gitgide hızlanması. Bu noktada oyunun refleks geliştirme üzerine kurulu olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında karakterimizin başındaki lamba bir süre sonra sönebiliyor ve yarı yolda kalabiliyorsunuz. Bu açıdan yolunuza çıkan bataryaları toplamanız son derece önemli.

Atmosfere uygun müziklerini de oldukça başarılı bulduğum yapım oldukça basit bir kontrol sistemine sahip. Engelleri aşmak, bataryaları toplamak, ilerlemek için tek yapmanız gereken ekranın herhangi bir noktasına dokunmak. Kontrollerin bu kadar basit olduğu bir oyun ne kadar eğlenceli olabilir ki? diye düşünmeyin; oyun gerçekten eğlenceli ve kısa sürede sizi içerisine çekiyor.

Windows Phone cihazınızda sonsuz koşu türünde oyunlara yer veriyorsanız ücretsiz sunulan Lamphead oyununu kesinlikle denemelisiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • UNDECEMBER

    UNDECEMBER ile geleneksel Hack & Slash ve ARPG oyunlarına elveda. Türünün en farklı yapımlarından biri olan UNDECEMBER ile sürekli karakterinizi geliştirin.
  • Kingmakers

    Kingmakers ile daha önce hiç görmediğiniz bir Orta Çağ oyununa hazırlanın. Gelecekten gelen karakteriniz ile kimin kral olacağına siz karar verin.
  • Trine 5 A Clockwork Conspiracy

    Trine serisi devam ediyor. Trine 5 A Clockwork Conspiracy’yi hemen indirin ve dilerseniz arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza bu hoş oyunu oynayın.
  • Dungeons & Dragons: Dark Alliance

    Dungeons & Dragons: Dark Alliance, üçüncü şahıs aksiyon rol yapma oyunu.
  • Valfaris

    Heavy Metal ile bezenmiş, bilim kurgu soslu bir aksiyon oyunu mu arıyorsunuz? Valfaris tam aradığınız o oyun olmaya aday.
  • Conqueror's Blade

    Conqueror's Blade ile savaş alanına hükmedin. Taktiğinizi ve stratejinizi kullanarak aksiyonun içine dalın.
  • Hades

    Hades Steam'de! 2020'nin en iyi PC oyunları arasında gösterilen Hades, Supergiant Games imzalı aksiyon rpg oyunu.
  • Hyper Light Breaker

    Hyper Light Drifter'ın devamı geliyor! Hyper Light Breaker ile 3 boyutlu bir maceraya hazır olun.