Leo's Fortune

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
528 TOPLAM İNDİRME
275 MB DOSYA BOYUTU

Leo's Fortune, düşük donanımlı Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarlarda dahi rahatlıkla oynanabilen bir platform oyunu.

Leo's Fortune, mobilin yanı sıra Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarlarda da oynanabilen bir platform – macera oyunu. Windows platformuna oldukça geç uğrayan ödüllü yapımda Leo adında küçük, bıyıklı, pek te sevimli olmayan bir karakteri kontrol ediyoruz. Amacımız altınlarımızı çalan hırsızı bulmak. Tabii ki öncelikle tehlikelerle dolu platformlardan geçmemiz gerekiyor.

iOS ve Android platformunda milyonlarca oyuncusu bulunan oyunlar yavaş yavaş Windows Phone platformuna geliyor. Ödüllü – popüler bir oyun daha Windows Phone cihazlarımıza teşrif etti. Leo’s Fortune adını taşıyan platform – macera – bulmaca oyununda (üç öğe başarılı bir şekilde harmanlanmış.) oyuna ismini veren karakterin tehlikelilerle dolu fantastik bir dünyadaki macerasına ortak oluyoruz.

Dinamik arka plan görselleri ile dikkat çeken oyunda ölümcül engelleri farklı şekillerde aşabiliyoruz. Bazen bir tekerliğin içerisine girip yuvarlanıyor, bazen suya dalıyor, bazen bir kutuyu taşıyoruz. Her defasında farklı şeyler yapıyoruz ve oyunda toplam 5 bölüm bulunduğundan hep aynı bulmacaları çözmüyor, aynı engellerle karşılaşmıyoruz. 5 bölüm de kendi içerisinde oldukça fazla sayıda bölüm içerdiğinden Leo’s Fortune’ın kesinlikle kısa süren, sıkıcı bir yapım olmadığını söyleyebiliriz.

Düşük donanımlı bilgisayar ve tabletlerde de akıcı bir oynanış sunan Leo’s Fortune hem dokunmatik kontrollerle hem de klavyeden oynanabiliyor. Xbox desteği bulunmuyor. Son olarak oyun tamamen ücretli olarak geliyor. Tabii ki Windows Phone cihazınız varsa mobilde satın aldığınızda otomatikman bilgisayar/tablette de satın almış oluyorsunuz. “Fiyatını hak ediyor mu?” derseniz sonuna kadar…

Erkan Calp

Leo's Fortune

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
800 TOPLAM İNDİRME
293 MB DOSYA BOYUTU

Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir macera oyunudur.

Leo's Fortune, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz orijinal ve eğlenceli bir platform tarzı macera oyunudur. Oyunun kahramanı mavi tüylerle kaplı, bıyıklı ve kocaman gözlere sahip sevimli bir top olan Leo.

Oyunun hikayesi çok etkileyici ya da derin olmasa da 20 bölümlük oyun için yeterli bir baz oluşturuyor diyebiliriz. Genel olarak yatay kamera açısıyla kontrol edeceğiniz bir platform oyunu olan Leo's Fortune'da fizik temelli bazı mini bulmacalar çözerek ilerlemeniz gerekiyor.

Her bölüm kendine özgü engellere ve tuzaklara sahip, bu yüzden altınları toplarken çok dikkatli olmalısınız. Her bölüm için 3 farklı tamamlama şekli var. Bütün altınları toplayarak, ölmeyerek veya belli bir süre içerisinde tamamlayarak o leveli bitirebiliyorsunuz.

Oyunu kontrol etmek içinse parmağınızı sağa ve sola kaydırarak ilerlemeniz gerekiyor. Fakat eğer isterseniz butonları da aktif hale getirebiliyorsunuz.

Oyunun en önemli ve onu benzerlerinden ayıran ve üstlere taşıyan özelliği ise grafikleri. Gerçekten göz alıcı, muhteşem grafiklere sahip bir oyun ve oynanabilirliği bir kaç seviye üste taşıdığını söylemek gerekir.

Ücreti biraz çokmuş gibi gözükse de bu oyuna verdiğiniz paraya değeceğine inanıyorum ve indirip denemenizi tavsiye ediyorum.

Elifcan Mehekli Çakmak

Leo's Fortune

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
402 TOPLAM İNDİRME
96.4 MB DOSYA BOYUTU

Leo's Fortune, iPhone ve iPad'leriniz üzerinde oynayabileceğiniz, muhteşem grafiklere sahip olan bir macera oyunudur.

Leo's Fortune, platform tabanlı bir macera oyunudur. iOS cihazlarınız üzerinde oynayabileceğiniz oyunun şüphesiz olarak ilk dikkat çeken yanı ise grafikleri. Büyüleyici grafiklere sahip olan oyunun kendine özgü bir hikayesi bulunuyor. Hikayeye göre oyunda kontrol edeceğiniz sevimli ve komik karakter Leopold'un altınları bir hırsız tarafından çalınmıştır. Fakat sakar hırsız altınları kaçırırken tıpkı ekmek kırıntıları gibi teker teker altın düşürmüştür. Bu altınları toplayarak hırsızı takip edebilirsiniz.

Tüm altınlarınızın peşine düşeceğiniz oyunda birbirinden eğlenceli 24 farklı bölüm bulunuyor. Her biri farklı hazırlanan bölümlerde yapmanız gereken önünüze çıkan engelleri atlatmak ve tuzaklara düşmemek. Koşu oyunlarını andıran yapısına rağmen çok daha eğlenceli bir oynanışa sahip olan oyundaki ana karakterimiz Leopold'un bıyıklı ve sempatik yüzü de ilginizi çekecektir.

Game Center entegrasyonu bulunan oyunda bölümleri normal seviyede bitirdikten sonra zor seviyenin kilidi açılmaktadır. Zor seviyeyi bitirebilmek için ise hiç ölmeden tüm bölümleri bitirmelisiniz. Bunu yapmak kolay değil, fakat başarabilirseniz sürpriz bir ödül de sizi bekliyor.

Yeni bir oyun olan Leo's Fortune'un ücreti biraz yüksek olsa da, ödedeiğiniz ücrete değecek bir oyun olduğunuz düşünüyorum. Ayrıca uygulamayı takip ederek önümüzdeki günlerde geliştirici firma tarafından düzenlenecek olan kampanyalardan faydanalara oyunu daha ucuza hatta ücretsiz bile temin edebilirsiniz.

Barış YANIK

Leo's Fortune

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
33 TOPLAM İNDİRME
275 MB DOSYA BOYUTU

Leo's Fortune, bıyıklı, tüylü bir karakterin tehlikeli macerasını konu alan ödüllü bir Windows Phone oyunu.

Leo's Fortune, dinamik görsellerin, animasyonların, mini bulmacaların ön plana çıktığı bir Windows Phone oyunu. Ödüllü yapımlar arasında yer alan Leo’nun Serveti oyununda gizemli ve kurnaz bir hırsız tarafından çalınan altınlarımızın peşine düşüyoruz.

Son olarak Windows Phone platformunda karşımıza çıkan Leo’s Fortune, tür olarak platform, macera ve bulmacayı harmanlayan bir yapım. Yeşil renkli ve bıyıklı bir top olan Leo’ya tehlikeli macerasında yardım ettiğimiz oyunun oynanışından çok görselleri dikkat çekiyor. Hem arka plan hem de platformlar hareketli ve çok iyi tasarlanmışlar. Gerçekten bir tasarım harikası olan oyun alanında Leo’nun karşısına çıkan engeller dikkat çekici. Kimi zaman tekerlek içerisinde giderek yerdeki kazıkları atlatmayı deniyor, kimi zaman su altına dalarak mayınlardan sıyrılmak için uğraş veriyoruz. Tabii ki bu tarz oyunların olmazsa olmazı kutu ve farklı objeleri yerleştirerek üzerinden atlama veya bir mekanizmayı harekete geçirme bu oyunda da kullanılmış.

5 bölüm boyunca görsel olarak etkileyici ve tuzaklarla dolu mekanlarda bulunduğumuz oyunda iki kontrol seçeneğimiz var: Butonlarla veya dokunmatik yani parmak hareketimizle yönlendirme yaparak. İkisiyle de oynanış oldukça basit. Lakin oyunun ana karakterinin hareketlerine alışmanız, ezberlemeniz gerekiyor. Örneğin; Leo, su altında şişebiliyor (mayınlarla dolu bir su altı olduğunu düşünürseniz…) veya objeleri sıkı sıkıya tutunabiliyor.

Oyunda ilerleyebilmek için yani diğer bölümleri görebilmek için yolunuza çıkan altınları toplamanız gerekiyor. Ne kadar çok altın toplarsanız bölümü o kadar yüksek puanla kapatıyor ve diğer bölümün kilidini açıyorsunuz. Altınlar son derece mühim lakin altınları toplamak ta engelleri aşmak kadar zor. Çünkü bazen engele oldukça yakın bir yerde çıkabiliyorlar.

Leo's Fortune, gerek görselleriyle gerekse de oynanışı ile harika bir platform oyunu. 512 MB RAM desteği sayesinde de çok yeni olmayan modellerde de akıcı bir oynanış sunuyor. Tek eksi yanı fiyatının yüksek olması ve deneme seçeneği sunulmaması.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Leo's Red Carpet Rampage

    Leo's Red Carpet Rampage tarayıcınız üzerinde oynayabileceğiniz bir sonsuz koşu oyunudur
  • Leo's Winamp 5 Plugin

    Müziklerinizi dinlerken aynı zamanda şarkı sözleri gösteren kullanışlı bir program . Program winamp 5 ve üstüne gereksinim duyuyor.
  • UNDECEMBER

    UNDECEMBER ile geleneksel Hack & Slash ve ARPG oyunlarına elveda. Türünün en farklı yapımlarından biri olan UNDECEMBER ile sürekli karakterinizi geliştirin.
  • Kingmakers

    Kingmakers ile daha önce hiç görmediğiniz bir Orta Çağ oyununa hazırlanın. Gelecekten gelen karakteriniz ile kimin kral olacağına siz karar verin.
  • Trine 5 A Clockwork Conspiracy

    Trine serisi devam ediyor. Trine 5 A Clockwork Conspiracy’yi hemen indirin ve dilerseniz arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza bu hoş oyunu oynayın.
  • Valfaris

    Heavy Metal ile bezenmiş, bilim kurgu soslu bir aksiyon oyunu mu arıyorsunuz? Valfaris tam aradığınız o oyun olmaya aday.
  • Dungeons & Dragons: Dark Alliance

    Dungeons & Dragons: Dark Alliance, üçüncü şahıs aksiyon rol yapma oyunu.
  • UNCHARTED: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu

    UNCHARTED Hırsızlar Mirası Koleksiyonu ile PlayStation markasının en hit oyunu artık Steam’de.