MD5 & SHA Checksum Utility

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
904 TOPLAM İNDİRME
0.08 MB DOSYA BOYUTU

MD5 & SHA Checksum Utility programı, kolay yoldan dosyalarınızın hash bilgilerini elde etmenizi sağlıyor.

MD5 & SHA Checksum Utility programı, internetten indirdiğiniz önemli dosyaların, inerken veya kopyalanırken bütünlüklerini koruduklarından emin olmak için kullanabileceğiniz hash programlarından bir tanesi ve oldukça iyi bir şekilde çalıştığını söylemek mümkün. Hem ücretsiz olması hem de iyi tasarlanmış arayüzü ile hash konusunda bilgisi olmayanlar bile programı bir kaç dakikada kavrayacaklardır.

Kurulum gerektirmeyen program, indirdiğiniz veya kopyaladığınız dosyaları seçmenizin ardından hem MD5 hem de SHA-1 kodlamalarını kullanarak size hash değerlerini bildirebiliyor. Hem kendi dosya yöneticisine sahip olan, hem de sürükle bırak desteği sunan MD5 & SHA Checksum Utility, böylece en hızlı yoldan dosyaları programda açmanızı sağlıyor.

Hash bilgileri hesaplamanın ardından hemen programın ana penceresinde yer alıyor ve daha sonra bu değerleri panoya kopyalayacak dilediğiniz yere yapıştırabiliyorsunuz. Ayrıca size verilen hash kodunu programa girerek dosya sonucunda elde edilen kodla otomatik olarak karşılaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Hızlı çalışan ve bilgisayarda herhangi bir soruna yol açmayan programı kullanırken çok büyük boyutlu dosyaların hesaplanması sırasında ufak gecikmelerin olabileceğini elbette unutmamalısınız. Windows kurulum dosyaları, programlarınız ve belgeleriniz gibi önemli dosyalar için hash hesaplama metodunu kullanarak dosyaların bütünlüklerini koruduklarından emin olmayı

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Hash Compare

    Hash Compare programı, MD5, SHA1 ve SHA256 checksum hesaplamalarında ve karşılaştırmalarında kullanılabiliyor.
  • MD5Hunter

    Bilgisayarınızdaki dosyaların MD5 checksum kontrollerini yapabilmek için bu ücretsiz programı indirin.
  • CHECKSUM

    CHECKSUM, internet üzerinden bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz dosyaların doğruluklarını kontrol edebileceğiniz yardımcı bir araçtır.
  • SX MD5 Hash Generator

    Bilgisayarınızdaki dosyaların MD5 hash hesaplamalarını yapmak ve onları kontrol etmek artık oldukça kolay ve ücretsiz.
  • MD5 Free File Hasher

    Bilgisayarınızdaki dosyaları MD5 formatındaki hash kodları ile kontrol etmek istiyorsanız bu ücretsiz uygulamayı deneyebilirsiniz.
  • GetHash

    GetHash programı sayesinde checksum hesaplamalarını ücretsiz olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bulk Rename Utility

    Bulk Rename Utility ile artık isterseniz yüzlerce dosyanın adını tek bir tıklama ile değiştirebiliceksiniz.
  • HashTools

    HashTools programını kullanarak indirdiğiniz ya da kopyaladığınız programların checksum değerlerini kolayca hesaplayabilirsiniz.