Mindomo

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
593 TOPLAM İNDİRME
8.13 MB DOSYA BOYUTU

Mindomo programını kullanarak bilgisayarınızda zihin haritalarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Mindomo programı, sık sık kendi fikirlerini kağıda dökmek isteyen ancak bunu nasıl yapacağını bilemeyen kullanıcılar için hazırlanmış bir zihin haritası oluşturma programı olarak yayınlanmış ve ücretsiz olarak sunulan deneme sürümünde 3 harita hazırlamanıza izin veriyor. Dolayısıyla az sayıda zihin haritası yapmanız gerekiyorsa ücretsiz sürümü ile devam edebilir veya daha fazlası için ücretsizi denedikten sonra üyelik seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Programı kullanırken oldukça sade hazırlanmış ve tüm seçeneklerin elinizin altında olduğu arayüzden faydalanıyorsunuz. Bu arayüz sayesinde zihin haritanızda bulunacak olan tüm öğeleri birer birer ekleyebiliyor, bu öğelere diğer fikirlerinizi de bağlayarak tüm düşündükleriniz arasında somut bağlantılar kurabiliyorsunuz.

Program birden fazla kişinin aynı anda bir zihin haritası üzerinde çalışmasına izin verdiği için kullanım sırasında tüm ekip arkadaşlarınızdan da yardım alabiliyorsunuz. Mobil sürümlerinin de olması bilgisayarınıza erişemediğiniz anlarda haritalarınızı düzenleyip görebilmenize yardımcı oluyor.

Yerel olarak bilgisayarınıza kaydedilmiş olan mind map'leriniz, online olmanızın ardından bulut depolama sunucusunda depolanarak yedekleniyorlar. Dolayısıyla donanım hatalarından kaynaklanan veri kayıpları en aza indiriliyor.

Zihin haritaları üzerine eklenen görseller ve düşülen notlar sayesinde fikirleri detaylandırarak diğer kullanıcıların konuyu daha iyi kavramalarını sağlayabiliyorsunuz. Zihin haritalarını kullanarak proje geliştirmek isteyenlerin kesinlikle denemesi gerekiyor.

Yiğit Ekim Demir

Mindomo

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
176 TOPLAM İNDİRME
16 MB DOSYA BOYUTU

Android için hazırlanmış olan Mindomo sayesinde zihin haritalarınızı hiç zorlanmadan oluşturabiliyorsunuz.

Zihin haritaları ya da fikir haritaları olarak adlandırılan mind map'lerin son zamanlarda iş ve proje geliştirenlerin en çok tercih ettikleri yapılar oldukları bir gerçek. Zira aklınızdaki tüm fikirleri en etkili ve görsel olarak güzel şekilde ortaya koymanıza yardımcı olan bu haritalar sayesinde geliştirme süreçlerinde hem kendi başınıza hem de grup arkadaşlarınızla daha verimli olabiliyorsunuz.

Mindomo uygulaması ise bu haritalara Android cihazlarında ihtiyaç duyanların kullanabilecekleri uygulamalardan birisi ve oldukça kolay kullanımına rağmen gelişmiş özelliklere sahip. Hem bireysel hem de grup olarak çalışmalar gerçekleştirmenize olanak tanıyan Mindomo, zihin haritalarınızı birer sunuma dönüştürebilmeniz için gereken araçları da barındırıyor.

Uygulamaya ekleyebileceğiniz zihin haritalarını ekledikten sonra dilediğiniz gibi düzenlemek, aynı zamanda başka formatlarda kaydetmek yahut iş arkadaşlarınızla paylaşmak da mümkün. Mindomo'yu online olarak kullandığınız için devamlı olarak senkronizasyon ile yedekleme yapılıyor fakat internet bağlantınız yokken kullanmanız halinde yine de işlem yapabiliyorsunuz. Daha sonra internet geldiğinde yaptığınız işlemler Mindomo sunucularına senkronize edilerek yedekleniyorlar.

Birden fazla kişinin hep birlikte işlemler yapmasına izin veren uygulama, farklı şablonlar ve düzenleme seçenekleri ile her defasında konsepte uygun bir haritanın yaratılmasına da imkan tanıyor. Haritalarınızda yer alan fikirleri birbirine bağlamak, alt fikirler yaratmak ve onları görsellerle süslemek de oldukça kolay. Hata yapacak olursanız geri al ve ileri al seçeneklerinden de faydalanabiliyorsunuz.

Son zamanlarda ortaya çıkan düzgün mindmap uygulamalarından birisi olduğu için göz atmadan geçmeyin derim.

Yiğit Ekim Demir

Mindomo

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
59 TOPLAM İNDİRME
36.6 MB DOSYA BOYUTU

iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz Mindomo ile zihin haritalarınızı yaratırken pek de zorlanmayacaksınız.

Kendi başımızayken veya ekibimizle beraberken fikirler üretmek istediğimizde, aklımızdaki fikirleri kağıda dökmek oldukça zahmetli bir süreç olabiliyor. Bu işi daha kolay bir şekilde halledebilmek ve fikirlerimizle bağlantılı noktaları en basit yoldan görselleştirmek için mind map yani zihin haritalarının kullanımı son yıllarda giderek popülerlik kazandı.

Mindomo uygulaması da zihin haritaları oluşturabilmek için hazırlanmış mobil uygulamalar arasında yer alıyor ve iPhone yahut iPad cihazlarınızda kolaylıkla kullanılabiliyor. Ücretsiz versiyonu 3 haritayla sınırlı olarak sunulan ve temel düzeyde zihin haritaları yahut sunumlar oluşturabilmek için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm araçları içerisinde barındıran uygulamanın işinize yarayabileceğine inanıyorum.

Uygulamada fikirlerinizi harita üzerine yerleştirirken, o fikre bağlı diğer noktaları ekleyebiliyor, ayrıca fikirler arası ilişkileri de ayarlayabiliyorsunuz. Her ne kadar online olarak çalışması hedeflense de internet bağlantınız olmadığında da uygulamayı kullanabiliyor, bağlantı kurulduğunda haritalarınızı online hesabınızla senkronize edebiliyorsunuz.

Farklı ihtiyaçlara yönelik olarak farklı tarzda harita şablonlarının bulunması sayesinde kullanırken kendinize en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz. Dilerseniz zihin haritanıza görseller eklemek ve böylece onları birer sunum haline getirmek de mümkün. Yanlış bir işlem yaptığınızda kullanabileceğiniz geri al butonu ile geri al işlemini geri almanıza yarayan yenile butonu da uygulamada mevcut.

Herhangi bir şekilde harita yaratma sınırı yahut düzenleme sınırı olmadığı için göz atmaktan hoşlanacağınıza inanıyorum. Dostlarınızla ortak bir şekilde mind mapler üzerinde çalışabileceğinizi de unutmayın.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • DruzOnline İSG Yazılımı

    DruzOnline İSG Yazılımı kapsamlı bir iş güvenliği programıdır
  • Mozilla Sunbird

    Takvim ve yapılıcak iş planlama programı...
  • Biz-Plan 3

    Sözcük-temelli şablon (48 sayfa), bir iş planını yazmak için ayrıntılı bir yapı sunan bu program ile iş planlarınızı hızlı ve zahmetsizce hazırlayabilirisiniz
  • ID Book

    ID Book kişisel işleriniz veya iş yerinizde kullanabileceğiniz küçük bir adres defteridir.
  • Meditek İSG

    Meditek İSG mevzuata uygun olarak hazırlanmış bir iş sağlığı ve güvenliği yazılımıdır.
  • DiviFile

    DiviFile programını kullanarak kolayca iş ve kişisel notlarınızı tutabilir, kategorilere göre organize edebilirsiniz.
  • TaskUnifier

    Elinizdeki iş ve görevleri TaskUnifier uygulaması ile kolayca organize edebilir ve planlamalarını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Pet Groomer

    Pet Groomer, veterinerler için kolay kullanımlı bir iş yeri yönetim programıdır.