MobileGo

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
7,174 TOPLAM İNDİRME
0.88 MB DOSYA BOYUTU

MobileGo programını kullanarak Android ve iOS cihazlarınızı bilgisayarınızdan kontrol edebilirsiniz.

MobileGo programı, hem Android hem de iOS işletim sistemli mobil cihazlarınızın bakımını ve pek çok yönetim işlemini Windows işletim sistemli bilgisayarlarınızdan gerçekleştirmenizi sağlayan ücretsiz bir program olarak karşımıza çıktı. Hem kolay kullanılır bir arayüze sahip olan, hem de oldukça geniş bir cihaz desteğine sahip olan program, böylelikle diğer sistem bakımı programlarının önüne geçebiliyor diyebilirim.

Programı kullanarak gerçekleştirebileceğiniz en temel şeyleri kısaca listelemek gerekirse;

  • Veri silme ve kurtarma
  • Root yapma
  • Cihazlar arası veri transferi
  • PC’den cihaz kontrolü
  • SMS gönderme
  • Uygulama yükleme ve silme
  • Cihaz bilgilerini denetleme
  • Yedekleme işlemleri

Her ne kadar iOS işletim sistemli cihazlarınızı bilgisayarınıza MobileGo’yu kullanarak bağladığınızda gerçekleştirebileceğiniz işlemler Android sistemler kadar geniş seçeneklere sahip olmasalar da, özellikle bilgilerinizi yedeklemek için faydalanabileceğinizi düşünüyorum.

Programın hem USB üzerinden hem de kablosuz bağlantılar üzerinden telefon veya tabletinizi bilgisayarınıza bağlayabilmesi, kablonuz olmasa bile tüm işlemleri kolayca gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. Ekran görüntülerinde de farkedebileceğiniz gibi arayüzün oldukça temel bir şekilde yapılandırılmış olmasıysa, hiç vakit kaybetmeden işlemlere başlamanıza yardımcı oluyor.

Uygulama içerisinden direkt olarak uygulama marketlerine ulaşmak ve buradan yeni uygulamalar da keşfetmek mümkün ancak bu işlemlerin temel olarak programın içerisine gömülü bir web tarayıcı üzerinden gerçekleştirildiğini ve bu nedenle pek de özel bir şey beklememek gerektiğini belirtmek lazım.

Eğer mobil cihazlarınızın bakım ve düzenleme işlemlerini PC’lerinizden gerçekleştirmek istiyorsanız denemeden geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

MobileGo

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
339 TOPLAM İNDİRME
11 MB DOSYA BOYUTU

MobileGo uygulaması sayesinde Android cihazlarınızın sistem temizliği ve bakımını kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.

MobileGo uygulaması, Android akıllı telefon ve tabletlerinin sistem bakımını gerçekleştirmek ve onu daha hızlı ve temiz bir hale getirmek isteyen kullanıcılar için hazırlanmış ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Her ne kadar Android işletim sisteminin son sürümleri, daha önceki sürümlere göre oldukça verimli bir şekilde çalışsa da, zaman içerisinde dolan sistem kaynakları nedeniyle yavaşlıklarla karşılaşmak mümkün hale geliyor.

Uygulamanın en dikkat çekici yanlarından bir tanesi, mobil cihazların belleğini temizleme ve bellekte bulunan artık, gereksiz bilgileri boşaltabilmesi. Böylelikle açık olan uygulamalar için daha fazla RAM ayrılıyor ve cihazın kasma, yığılma gibi sorunlar yaşaması engelleniyor. Uygulama hızlandırma özelliği de temelde bu bellek temizleme özelliğinden faydalanıyor ve uygulamalarınızın, oyunlarınızın her zaman en yüksek performansla çalıştığından emin olmanızı sağlıyor.

MobileGo’nun bir diğer ilginç özelliği ise cihazınızda yer alan kişisel detayları ortadan kaldırarak güvenliğinize destek olması. Önbellek verileri, arama kayıtları, geçici dosyalar gibi pek çok veriyi temizleyebilen ve ortadan kaldırabilen uygulama, böylelikle gereksiz tüm cihazların mobil cihazınızda varolmalarına engel oluyor.

Cihazınızı satmaya veya bir başkasına vermeye karar verdiğinizde, içerisindeki kişisel dosya, resim, video, ses ve yazılı verilerin geri döndürülmeleri ve ele geçirilmelerinden korkuyorsanız, uygulamanın geri dönülemez veri temizleme özelliğinden de faydalanabiliyorsunuz. Bu sayede silinen dosyaların herhangi bir program kullanılarak geri getirilmeleri engelleniyor ve kişisel gizliliğiniz başarıyla korunuyor.

PC için bir sürümü de bulunan MobileGo’nun, böylece bilgisayarınıza bağlanması ve uygulama silme, taşıma, temizleme, yedekleme gibi tüm diğer özelliklerini bilgisayarınızdan yapmanıza olanak tanıması mümkün hale geliyor. Özellikle telefon başında durmadan bilgisayardan tüm işlemleri daha hızlı bir şekilde tamamlamak isteyen kullanıcılar, PC sürümünü yüklemeyi de ihmal etmesinler.

Uygulamanın arayüzünün de oldukça kullanışlı ve yeni başlayan kullanıcılar için bile kolay kullanılır olduğunu söylemek gerekiyor. Android sistem bakımı için göz atmadan geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Avast GrimeFighter

    Avast GrimeFighter, Windows sistemli bilgisayarınızın ilk günkü performasına kavuşmasına yardımcı olan bir sistem bakım, optimizasyon aracı.
  • PerformanceTest

    Bilgisayarınızı çeşitli sistem araçlarıyla test ederek, bilgisayarınızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Glary Utilities

    Bilgisayarınızda belli bir kullanım sürecinden sonra gereken optmizasyon işlemlerini kolaylıkla yapabilme imkanı sağlayan ücretsiz bir sistem bakım aracı.
  • PC Wizard

    Bilgisayarınızda bulunan tüm donanımların durumunu size gösteren ve detaylı sistem analizi yapmanıza yardımcı olan alternatif bir donanım aracı.
  • SmartClose

    SmartClose programı bilgisayarınızda çalışan tüm programları kapatmak istediğinizde size yardımcı olan ücretsiz bir sistem aracı.
  • Norton Utilities

    Norton Utilities, bilgisayarınızın ilk günkü gibi çalışmasına yardımcı olan tüm araçları içeren bir optimizasyon programıdır.
  • HARDiNFO

    HARDiNFO, bilgisayarınız üzerinde yer alan donanımlarla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz ücretsiz bir programdır.
  • Potential

    Potential uygulamasını kullanarak Windows 8 ve 8.1 cihazlarınızın pil durumunu uzaktan kontrol edebilirsiniz.