Movie Creator

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
3,172 TOPLAM İNDİRME
190 MB DOSYA BOYUTU

Movie Creator ile video kliplerinizden film oluşturabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Windows Live Messenger’ı kullandığımız dönemlerde paket ile birlikte sunulan uygulamalardan biri olan Movie Maker, Movie Creator ismiyle yenilenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft’un ücretsiz sunduğu uygulama ile yine video kliplerimizi birleştirerek düzenleme yapıyor ve paylaşıyoruz ancak bu sefer her şey olabildiğince sade ve yeni nesil dokunmatik cihazlarla uyumlu.

Windows 8.1 sistemli dokunmatik cihazların yanında klasik bilgisayarlarda da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olan Movie Maker, şu anda beta aşamasında olmasına rağmen video kliplerinizi düzenlerken ihtiyaç duyacağınız her şeyi sunuyor ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Hareket halindeyken dahi film oluşturmanıza imkan tanıyan Movie Maker’da toplam dört aşamada video kliplerinizden oluşan filminizi ortaya çıkarabiliyorsunuz. Eklediğiniz her bir video klibi ayrı ayrı düzenleyebiliyor, dilediğiniz bölümlerini kesip atabiliyorsunuz. Tabii ki video düzenleme uygulamalarının olmazsa olmazı yazı ekleme, tema seçme, müzik ekleme Movie Maker’da da kullanabileceğiniz seçenekler arasında. Filminiz hazır olduğunda ise dilediğiniz kalitede kaydedip izleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz.

Movie Maker, tabii ki profesyonel kullanıcılara yönelik hazırlanmış bir video düzenleme uygulaması değil. Video kliplerinizi basitçe birleştirerek düzenleyebileceğiniz bir uygulama arıyorsanız diğer bir deyişle vakti zamanında Movie Maker’ı kullandıysanız önerebilirim.

Erkan Calp

Movie Creator

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
315 TOPLAM İNDİRME
164 MB DOSYA BOYUTU

Movie Creator, Microsoft'un Lumia cihazlar için geliştirdiği ücretsiz video düzenleme uygulaması.

Movie Creator, Lumia Windows Phone telefonunuzda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz detaylı ancak kullanımı basit bir video oluşturma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft tarafından geliştirilen uygulamayı yükleyerek Lumia cihazınızla çektiğiniz yüksek çözünürlüklü videolarınızı dilediğiniz şekilde birleştirebilir, mobil cihazınızdan filminizi oluşturabilirsiniz.

Lumia telefon kullanıcılarına özel hazırlanan Movie Creator, Video Tuner gibi videolarınızı doğrudan mobil cihazınız üzerinden düzenlemenize izin veriyor ancak tek video yerine 25 klibe kadar ekleme yapabiliyorsunuz. Video, müzik, fotoğraf, hatta sinemagraflarınızı karıştırma imkanı tanıyan uygulamada eklediğiniz her video için ayrı ayrı düzenleme yapabiliyorsunuz. Yapabildiğiniz düzenlemeler arasında yazı ekleme, klip süresini ayarlama, döndürme, sesi ayarlama, yakınlaştırma gibi diğer video uygulamalarında gördüğümüz seçenekler yer alıyor. Tabii ki tema ve müzik değiştirme şansına da sahipsiniz. Ancak burada önemli bir nokta var; Ekleyeceğiniz müziklerin DRM korumalı olmaması gerekiyor.

Windows işletim sisteminde kullandığımız Movie Maker’ın makyaj uygulanmış mobil sürümü diyebileceğim Movie Creator’da hazırladığınız filmlerinizi düşük, orta ve yüksek çözünürlükte kaydedebiliyorsunuz. Video ve resim kalitesi için ayrı seçeneklerin konulması ve kalite belirleme esnasında örnekle gösterilmesi güzel düşünülmüş. Ayrıca film projelerinin otomatik olarak kaydedilmesi de uygulamanın beğendiğim diğer özelliği. Filminiz hazır olduğunda ise uygulama içerisinden izleyebiliyor ve dilediğiniz platformda paylaşabiliyorsunuz.

512 MB RAM’li Windows Phone 8.1 cihazlarla da uyumlu olan Movie Creator, profesyonellik gerektirmeyen son derece basit tasarlanmış harika bir video düzenleme uygulaması olmuş. Basit video düzenleme işlemleri için artık bilgisayara ihtiyaç duymayacaksınız.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • GiliSoft Slideshow Movie Creator

    Windows için GiliSoft Slideshow Movie Creator programı, kullanımı kolay ve güçlü bir fotoğraf slaytı filmi oluşturma programıdır.
  • ImToo iPod Movie Converter v3.1

    İpod Dosyalarınızı Diğer Video ve Audio Dosyalarına Dönüştüren Bir Programdır.
  • CoffeeCup Shopping Cart Creator

    CoffeeCup Shopping Cart Creator ile kendi online alışveriş dükkanınızı oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece bir kaç tıklama ile hayalinizdeki online alışveriş dükkanını dakikalar içinde oluşturabilirsininiz. Programlama bi
  • ImToo DVD Creator v2.0

    Videolarınızdan DVD'ler Oluşturmanızı Sağlayan Bir Programdır.
  • DVD Source Creator

    DVD Source Creator ile video dosyalarınızı DVD formatına çevirebiliceksiniz hemde görüntü kalitesini en yüksek seviyede tutarak.
  • Flash Album Creator

    Fotoğraf albümlerinizi müzik ve güzel bir arkaplan eşliğinde sunmak isterseniz bu slayt hazırlayıcı program ile artık bu işlemler çok kolay.
  • Thumbnail Creator

    Bilgisayarınızda bulunan resim ve fotoğraf dosyalarının küçük resim hallerini görebilmek için bu ücretsiz programı kullanabilirsiniz.
  • Advanced Screenshot Creator

    Advanced Screenshot Creator ile Android cihazınızdan ekran görüntüsü alabilirsiniz