Network Analyzer Lite

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
59 TOPLAM İNDİRME
10.7 MB DOSYA BOYUTU

Network Analyzer Lite uygulamasını kullanarak iPhone ve iPad cihazlarınızdan kablosuz ağlarınıza dair tüm verileri elde edebiliyorsunuz.

Network Analyzer Lite uygulaması, iPhone ve iPad sahiplerinin çevrelerinde bulunan WiFi ağlarını kolaylıkla analiz edebilmek için kullanabilecekleri ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Bilhassa sistem yöneticilerinin ve ağ yöneticilerinin işine yarayacağını düşündüğüm uygulama, kablosuz ağlara dair merak ettiğiniz tüm bilgileri size sunuyor.

İçerisindeki ağ tespit özelliği sayesinde çevredeki tüm kablosuz ağları kolayca tespit eden, daha sonra bu ağlara dair bilgileri sunmaya başlayan uygulama, böylelikle temel pek çok bilgiye erişmenize izin veriyor. Bu bilgileri kısaca listelemek gerekirse;

  • Tüm ağ cihazlarının tespiti
  • Üretici adı, IP bilgileri ve MAC adresi bilgileri
  • NetBIOS, mDNS, LLMNR ve DNS adlarını sunabilme

Uygulama çevredeki ağ ve ağ cihazlarına dair bu bilgileri sunmanın yanında sunucu IP adresi ve host adını da tespit ederek ping gönderebiliyor. Böylelikle pingi en düşük ağı görmeniz ve ona göre hareket etmeniz de mümkün hale geliyor. Aynı anda bütün ağların bilgilerini tek bir ekranda sunabildiği için işinize yarayacak tüm verilere sıkıntısız bir şekilde erişebileceğinizi söyleyebilirim.

WiFi ağlarının yanında 3G ve diğer ağlara dair bilgiler de sunabilen uygulama, böylece veri bağlantınızın performansını değerlendirebilmenize de olanak tanıyor. En büyük dezavantajının ise iOS 8.0 ve üzeri bir işletim sistemi gerektirmesi diyebilirim. Zira bu durum nedeniyle eski iOS sürümlerini kullanmayı seven kullanıcılar biraz hayal kırıklığına uğrayacaklar.

Sık sık kablosuz ağları yönetme işlemleriyle uğraşanların kesinlikle göz atmaları gerektiğini düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Network Ping Lite

    Network Ping Lite ile network üzerindeki hataları denetleyebilir ve düzeltebilirsiniz
  • OPlayerHD Lite

    OPlayerHD Lite ile iPad'inizde altyazılar ile birlikte video seyredebilir, farklı müzik dosyalarını açabilirsiniz.
  • Atomic Web Browser Lite

    Atomic Web Browser Lite sayesinde iOS işletim sistemli mobil cihazınızda internet gezintileri daha eğlenceli hale geliyor.
  • Facebook Video Player and Downloader Lite

    Facebook Video Player and Downloader Lite, iPhone, iPod Touch ve iPad için Facebook videolarını izleme ve indirme uygulamasıdır.
  • Social Analyzer

    Social Analyzer, iPhone ve iPad üzerinden sosyal medya hesaplarınızın analizini yapan bir takip uygulamasıdır.
  • Cartoon Network Superstar Soccer

    Cartoon Network Superstar Soccer, çocuklara özel hazırlanmış futbol oyunu.
  • Cartoon Network Party Dash

    Sevilen Cartoon Network karakterleri bu oyunda!
  • Adobe Shadow

    Adobe Shadow, web sitelerinin mobil tarayıcılardaki görünümünü iPhone, iPad ve iPod Touch üzerinden test etmek için web geliştiricilere özel olarak hazırlanmış kullanışlı bir uygulama.