Number Link

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
145 TOPLAM İNDİRME
4.5 MB DOSYA BOYUTU

Number Link, dünya genelinde 2 milyondan fazla oyuncusu bulunan zorlu bir bulmaca oyunu.

Number Link, rakamları dolambaçlı yollardan birbiriyle bağlamayı gerektiren popüler bulmaca oyunu Arukone’yi Windows 8.1 cihazımıza taşıyor. Ücretsiz olarak indirebildiğimiz, cihazımızda fazla yer kaplamayan renkli bulmaca oyununda amacımız rakamları tabloda hiç boşluk kalmayacak şekilde eşleştirmek. Kulağa oldukça basit geliyor ancak oyunu oynamaya başladığınızda kesinlikle fikriniz değişecektir.

Sadece tek başımıza oynamamıza izin veren ve süre sınırının bulunmadığı oyun oynanış itibariyle Flow Free’ye çok benziyor. Farklı olarak noktalar yerine rakamları birleştiriyoruz. Ücretsiz olarak oynayabildiğimiz yer yer çıldırtan yüzlerce bulmacanın olduğu oyunda zorluk seviye arttıkça karşımıza daha geniş dolayısıyla çözerken daha fazla vakit harcamamız, kafa yormamıza gereken bölümler geliyor.

Kafa yorucu bulmaca oyunlarını sevenlerin kesinlikle oynaması gerektiğini düşündüğüm bu bulmaca oyununun en can alıcı noktası 800’den fazla bulmaca içermesi ve en önemlisi de bu bulmacaların herkese hitap etmesi, rast gele hazırlanmamış olması. Eğer daha önce Flow Free, Arıkone benzeri bir oyun oynamadıysanız 5x5 tabloyu seçip oyuna alışabilir veya milyonların oynadığı bu bulmaca oyununda çok iyiyim diyorsanız 16x16 tabloyu seçebilirsiniz. Oyun her seviyede kişiye hitap ediyor.

Hem tablette hem de klasik bilgisayarda rahat bir oynanış sunan Number Link, dışarıda veya evde hemen açıp oynayabileceğiniz türde bir bulmaca oyunu. Kafa yoran, düşünme gerektiren bulmaca oyunlarını seviyorsanız kaçırmayın derim.

Erkan Calp

Number Link

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME

Number Link, farklı renkte rakamları birbiriyle bağlamanız gereken zorlu bir Android bulmaca oyunu.

Number Link, Android tabanlı telefon ve tabletinize ücretsiz indirip oynayabileceğiniz ufak boyutlu ve eğlencel bulmaca oyunlarından biri. Aynı renkte rakamları birbiriyleriyle bağlamaya çalıştığımız oyunda özene bezene hazırlanmış, çok basitten oldukça zora doğru giden 800 seviye bulunuyor. Hızlıca geçtiğimiz bölümlerin yanında üst üste sil baştan oynattıran bölümlerle karşılaştığımız renkli bulmaca oyununu kafa yoran oyunlardan hoşlanan herkese tavsiye ederim.

Number Link aslında Flow Free oyunundan esinlenerek hazırlanmış. Flow Free’de bildiğiniz üzere farklı renklerde noktalar karşımzıa çıkıyor, aynı renkte olanları birbiriyle eşleştirmek için çaba sarf ediyorduk. Bu oyunda da amacımız renkli rakamları birbiriyle buluşturmak. Süre sınırının bulunmadığı oyunda (Bu mod bence kesinlikle olmalıydı.) zorluk seviyesi arttıkça daha detaylı tabloyla karşılaşıyoruz. Rakamlar artış göstermese de daha dolambaçlı yollardan bulmacayı çözmemiz gerekiyor. En kolay modda oynamaya seçersek 5x5 hemen biten bir tabloda başlıyoruz. En uzun süren oyun ise 16x16 tablodan oluşuyor. Ancak beynimizi daha fazla zorlayan en uzun tabloyu içeren oyun kilitli olarak geliyor ve gerçek para ile ödeme yapmadan açamıyoruz. Zorluk seviyesinin zigzag ve klasik seçenekleri bulunuyor ki bunlar arasındaki farkı anlayabilmeniz için daha karmaşık tablolarda oynamanızı öneririm.

Oyundaki amacımız her ne kadar rakamları birbirlerine bağlamak olsa da ilerleyen bölümlerde bunun böyle olmadığını anlıyoruz. Çok büyük bir tabloda oynadığımız vakit hem rakamları eşleştirmemiz hem de tabloda boş bir alan bırakmamız gerekiyor. Çözmekte zorlandığımız tablolarda doğrudan çözüm yolunu gösteren ipucundan yararlanabiliyoruz. Ancak bu ipucundan sadece 4 kez yararlanabiliyoruz sonrasında yine para ödememiz gerekiyor.

Number Link, beyni zorlayan bulmaca oyunlarından keyif alanlar için tavsiye edebileceğim bir Android oyunu.

Erkan Calp

Number Link

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
19 TOPLAM İNDİRME
19.5 MB DOSYA BOYUTU

Number Link, popüler bulmaca Arukone oyununu iPhone ve iPad'imize taşıyor ve de ücretsiz.

Number Link (Diğer adıyla Arukone), iPhone ve iPad cihazlarınızda ücretsiz indirip oynayabileceğiniz fazla yer kaplamayan renkli bulmaca oyunları arasında. Hem telefonda hem de tablette rahatlıkla oynayabildiğimiz oyunda aynı renkte sayıları tabloda boşluk kalmayacak şekilde bağlamaya çalışıyoruz.

Number Link oynanış olarak Flow Free oyununa oldukça benziyor. Flow Free’yi daha önce oynadıysanız ve de memnun kaldıysanız bu oyuna da seveceğinizi söyleyebilirim. Number Link adından da anlayacağınız üzere rakamları bağlamamız gereken bir bulmaca oyunu. 800 farklı, elle hazırlanmış bulmacayı çözmemiz gereken oyunda başlangıcı 5x5 tablo ile yapıyoruz. Oyunu tanıma, oyuna ısınma aşamasının ardından birkaç yüz bölüm oynadıktan sonra 16x16 boyutlarında tablo ile karşılaşıyoruz. Oldukça uzun ve küçük olan bu tabloda rakamları birbiriyle eşleştirmek tam bir çin işkencesi diyebilirim. Bir yandan rakamları çok daha dolambaçlı yollardan bağlamaya çalıştığımız diğer yandan tabloda boş bir alan kalmamasına dikkat ederek tamamlamaya çalıştığımız 16x16 tablolar beyni fazlasıyla ısındıracak kadar zor.

Süreye karşı oynayamadığımız ancak en iyiler listesine girmek için çabuk ve etkili düşünmemiz gereken oyunda rakamları birbiriyle bağlamak için rakamın üzerine dokunup eşine varıncaya kadar sürüklememiz yeterli oluyor. Uzun tablolarda çok fazla hata yapılabileceği düşünülerek oyuna hareketi geri alabilme seçeneği de eklenmiş. Öte yandan dakikalarınızı vermenize rağmen çözemediğiniz bulmacalarda doğrudan sonuca ulaştıran ipuçlarından faydalanabiliyorsunuz. Tabii ki bunlar sınırlı sayıda ve birkaç kullanımdan sonra ücretli.

Number Link, kolay gibi gözüken ancak oynadıkça ne kadar zor olduğunu hissettiren iPhone ve iPad oyunları arasında.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Random Number Generator

    Random Number Generator, belirlediğiniz aralıkta rastgele rakamlar seçebileceğiniz ücretsiz bir programdır.
  • Number Convertor

    Number Convertor programını kullanarak farklı dillerdeki sayıları İngilizceye dönüştürebilir ya da tam tersi bir işlem yapabilirsiniz.
  • Xenu Link Sleuth

    Xenu Link Sleuth, belirlemiş olduğunuz URL (bağlantı) adreslerini kontrol ederek kırk link olup olmadığını kontrol eden ücretsiz bir programdır.
  • Web Link Collection

    Web Link Collection ile favori bağlantılarınızı düzenleyebilirsiniz
  • Link Manager

    Link Manager adlı ücretsiz program yardımıyla HTML bağlantılarınızı kolayca düzenleyebilir ve yönetebilirsiniz.
  • BlackBerry Link

    BlackBerry Link, PC'niz ve BlackBerry akıllı telefonunuz arasındaki senkronizasyon işlemlerini sağlamaktadır.
  • ScrapeBox Link Checker

    ScrapeBox Link Checker ile sitenize ait linklerinizi ve backlinklerinizi kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz.
  • Sound Cloud Link Grabber

    Sound Cloud Link Grabber ile SoundCloud parçalarının indirme bağlantılarına ulaşabilirsiniz