PCMark

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,266 TOPLAM İNDİRME

PCMark bilgisayarınızın performansını ölçmek için kullanabileceğiniz bir benchmark programıdır

PCMark eğer sisteminizin performansını ölçmek için kullanabileceğiniz geniş kapsamlı bir araç arıyorsanız işinize yarayacak olan bir benchmark programı.

Piyasadaki en kapsamlı benchmark aracı olan PCMark, sadece oyun performansı ölçme işinin haricinde bir bilgisayarın genel performasını etkileyen diğer tüm alanları da test edebilen bir yazılım. Normalde işlemciniz, ekran kartınız ve RAM belleğiniz bir oyunda bilgisayarınızın performansını belirler. Fakat geriye kalan işlerde sabit diskiniz gibi diğer donanımlar bilgisayarınızın performansını belirleyebiliyor.

PCMark 8 içerisinde 5 farklı benchmark testi yer almakta. PCMark ile sabit disk, hibrit disk ve SSD hızını ölçme işini gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bilgisayarınıza bağlı olan bu depolama birimleri bilgisayarınızın ne kadar hızlı açılıp kapandığını ve uygulamaları ne kadar hızlı başlattığını belirlemekteler. PCMark ile bu birimlerin performansını ölçebiliyorsunuz. Eğer bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız PCMark ile batarya ömrü testi yapmanız da mümkün.

PCMark internet gezinti hızınızı, fotoğraf düzenleme işlemlerinin hızını ve video sohbet işlemleri gibi gündelik bilgisayar kullanımımızda sıkça çalıştırdığımız uygulamaların performansını da ölçebiliyor. PCMark'ın deneme sürümünü indirebilmek için Steam üzerinde aşağıdaki resimde işaretli alana tıklayabilirsiniz:

Can Erdil Şentürk

PCMark

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
216 TOPLAM İNDİRME
23 MB DOSYA BOYUTU

PCMark uygulaması ile Android cihazınızın performans ve pil ömrünü ölçebilir, diğer modellerle karşılaştırma yapabilirsiniz.

PCMark, Android tabanlı telefon ve tabletinizin performans ve pil ömrünü ölçmek için kullanabileceğiniz bir benchmark uygulamasıdır. Yüzlerce web sitesi ve dergi tarafından kullanılan oldukça popüler bu benchmark uygulaması, tamamen ücretsiz olarak kullanılabilmekte, reklam içermemekte ve kısıtlama sunmamaktadır.

Dünyanın en popüler performans testi uygulaması 3DMark'ın geliştiricisi Futuremark tarafından sunulan PCMark ile Android cihazınızın performansını ölçebilir ve diğer modeller ile kıyaslama yapabilirsiniz.

PCMark uygulamasında yükleyeceğiniz karşılaştırma testlerini kendiniz seçebiliyorsunuz. Şu anda tek bir benchmark seçeneği sunuluyor ve uygulama 23MB olmasına karşın testi uygulayabilmeniz için 400MB boyutunda indirme yapmanız gerekiyor. İlerleyen güncellemelerle daha fazla test seçeneğinin eklenecek olması daha fazla alana ihtiyaç duyacağınız anlamına gelse de dilediğiniz testi kaldırma opsiyonunuzun olması bu sorunu çözüyor.

PCMark uygulaması şu anda Work performance (Performans testi) ve Work battery life (Pil ömrü testi) olmak üzere iki seçenek sunuyor. “RUN” butonuna dokunduğunuzda test başlıyor. Test sonucunda elde ettiğiniz sonucu diğer Android tablet ve telefon modelleri ile karşılaştırabiliyor, cihazınızın zayıf yönlerini görebiliyorsunuz. Ayrıca testin uygulaması sırasında işlemci saat frekansını, işlemcinin kullanımını, sıcaklık ve batarya şarj seviyesini grafik üzerinde görebiliyorsunuz.

PCMark Sistem Gereksinimleri:

  • Anroid 4.1 ve üzeri işletim sistemi
  • 1GB RAM
  • OpenGL ES 2.0 uyumlu ekran kartı
  • 23MB (Uygulama için), 423MB+ (Testler için) boş alan
Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • PC Wizard

    Bilgisayarınızda bulunan tüm donanımların durumunu size gösteren ve detaylı sistem analizi yapmanıza yardımcı olan alternatif bir donanım aracı.
  • Geekbench 4

    Geekbench 4, çapraz platform destekli işlemci testi programı.
  • PIX

    PIX oyunlarınızın DirectX 12 performansını analiz etmenize yardımcı olan bir araçtır
  • Heaven Benchmark

    Heaven Benchmark, Unigine temelli ilk DirectX 11 ekran kartı test etme (benchmark) programıdır.
  • AS SSD Benchmark

    AS SSD Benchmark, Solid State Disk'lerinizin (SSD) performansını test etmenize olanak tanıyan ücretsiz bir uygulamadır.
  • XtremeMark

    XtremeMark, ücretsiz ve ufak boyutlu işlemci benchmark test programı.
  • IOzone Filesystem Benchmark

    IOzone Filesystem Benchmark, bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz basit ve güçlü bir benchmark programıdır.
  • 3D Mark

    Ekran Kartı Benchmark Programı