Prison Architect

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,806 TOPLAM İNDİRME

Prison Architect kendi hapishanenizi kurduğunuz ve yönettiğiniz bir simülasyon oyunudur

Prison Architect  oyunculara dünyanın en azılı suçlularını kontrol altında tutabilecek bir hapishane yaratabilme ve idare edebilme imkanı tanıyan bir simülasyon oyunu.

Oldukça ilginç bir hapishane simülasyonu olan Prison Architect'de sıfırdan bir hapishane inşa ederek oyuna başlıyoruz. Öncelikle boş bir arazi üzerine tutsakları hapsetmek için bir hücre inşa ediyoruz. Bu hücrenin elektrik tesisatını ve su tesisatını da yapmamız gerekiyor. Bundan sonra ise hapishane gardiyanlarını işe almamız ve hücrenin güvenliğini sağlamamız gerekiyor. Hapishanemizin tam bir hapishane olabilmesi için içerisine duşlar, yemek alanı, mutfaklar inşa etmemiz ve bu bölümlerde çalışacak şef gibi personelleri işe almamız gerekiyor. Gördüğünüz gibi oyunda hapishanenizin bütün detaylarıyla ayrı ayrı ilgilenmeniz gerekiyor. Hapishanenizdeki azılı suçluları memnun etmemeniz demek büyük isyanların başlaması ve hapishanenizin yok oluşa sürüklenmesi anlamına geliyor.

Prison Architect grafik olarak retro oyunları anımstan bir yapıya sahip. Kuşbakışı strateji oyunlarında kullanılan görünüme sahip oyunda karakterlerin sevimli göründüğü söylenebilir. Prison Architect'in minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • Windows XP işletim sistemi
  • 2.4 GHZ Intel Core 2 Duo veya 3.0 GHZ AMD işlemci
  • 4 GB RAM
  • Nvidia 8600 veya eşdeğer özelliklere sahip Radeon ekran kartı
  • 100 MB boş depolama alanı
Can Erdil Şentürk

Prison Architect

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
616 TOPLAM İNDİRME

Prison Architect, Android platformundaki en detaylı hapishane inşa etme ve yönetme oyunu.

Prison Architect, ilk olarak PC platformuna çıkış yapan hapishane inşa etme ve yönetme oyunu. Android cihazlarınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz simülasyon tarzında en iyi hapishane kurma oyunlarından biri. Hapishanenin kontrolü tamamen sizde.

Mobil platforma da ücretsiz çıkış yapmasıyla sevindiren hapishane kurma ve yönetme oyunu Prison Architect, tahmin edemeyeceğiniz kadar detaylı hazırlanmış bir arayüz sunuyor. Arazi üzerine mahkumların yeni evi olacak hücreleri yaparak işe başlıyorsunuz. Akabinde tesisat işlerini hallediyorsunuz. Altyapıyı oluşturduktan sonra olası bir ayaklanma, kaçma girişimi halinde tutsakları kontrol altına alabilecek gardiyanları işe alıp güvenlik sistemini oluşturuyorsunuz. Bundan sonra tutsakların memnuniyetini sağlamak kalıyor.

Her biri ayrı, uzun süreli oynanış sunan üç mod içeren oyunda mahkumların kaçamayacağı yüksek güvenlikli bir hapishane inşa etmeniz gerekiyor. Hücreler, yemekhane, ziyaretçi odaları, egzersiz – spor alanları gibi klasik hapishaneyi oluşturan her şey mevcut. Güvenlik noktasında da mahkumların yangın, dövüş, yaralama gibi suçlar işlemesini önlemek için çalışmalar yapmanız gerekiyor.

Erkan Calp

Prison Architect

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
244 TOPLAM İNDİRME
289 MB DOSYA BOYUTU

Prison Architect, iPhone ve iPad'de oynanabilen hapishane inşa etme (kurma) ve yönetme oyunu.

Prison Architect, yüksek güvenlikli hapishane inşa etmeye çalıştığınız, hapishane yönetimini de size veren simülasyon tarzında bir mobil oyun. Hem iPhone hem de iPad’de oynanabilen en detaylı hapishane kurma ve yönetme oyunu diyebilirim.

iOS platformuna da ücretsiz çıkış yapmasıyla sevindiren hapishane simülasyon oyununda işe sıfırdan başlıyorsunuz. Mimar olarak hapishanenizin planını kafanızda çizdikten sonra üzerine hapishanenizi inşa edeceğiniz arazide çalışmalar yapıyorsunuz. Tutsakların kalacağı hücreler, güvenliği sağlayacak gardiyanlar, aktivite alanları, kantin, ziyaretçi yeri gibi tutsaklar için olmazsa olmazları da eksiksiz, istenildiği şekilde kurmanız gerekiyor.

Tablet sürümünde ilginç olarak hikayeye dayalı ek bölümler sunan hapishane oyununun tek kötü yanı; İngilizce olması. Fazlasıyla detaylı bir oyun olduğundan hangi modda oynarsanız oynayın Türkçe dil eksikliğini hissediyorsunuz. Bunun dışında mobildeki en iyi hapishane kurma – yönetme oyunu.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Prison Architect 2

    Prison Architect 2 geliyor! Hem de 3 boyutlu olarak. Benzersiz hapishane yapma oyunu olan Prison Architect 2 artık hiç olmadığı kadar iyi gözüküyor.
  • City of God I - Prison Empire

    City of God I - Prison Empire bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur
  • Prison Simulator: Prologue

    Prison Simulator: Prologue, PC için ücretsiz oynanabilir hapishane simülasyon oyunu. Türkçe dil desteğiyle Steam'de!
  • Enigma Prison

    Enigma Prison eğlenceli bulmacalar içeren bir FPS oyunudur
  • The Prison Game

    The Prison Game kalitesiyle dikkat çeken bir Türk yapımı online rol yapma oyunu
  • Slime Rancher 2

    Slime Rancher bir devam oyununa kavuştu. Slime Rancher 2 ile birlikte uzaylı yaratıkları toplamaya ve çiftlik oluşturmaya devam edin.
  • Stardew Valley

    Stardew Valley’i duymayan kaldı mı? Hemen Stardew Valley indirin ve en iyi çiftçilik simülasyonlarından biri olan bu oyunu deneyimleyin.
  • Beer Factory

    Beer Factory, oyuncuların kendi bira fabrikalarını açabildiği bir simülasyon oyunudur.