Recordit

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
3.7/5 ZİYARETÇİ
2,085 TOPLAM İNDİRME
0.6 MB DOSYA BOYUTU

Recordit programı sayesinde bilgisayarınızın ekran görüntüsünü hareketli GIF dosyaları olarak yakalayabilirsiniz.

Bilgisayarlarımızın ekranında olup bitenleri kaydedebilmek için çeşitli video ekran görüntüsü yakalama programları mevcut ancak bu videoların genellikle çok büyük boyutlarda videolar ortaya çıkarmaları ve bu videoların paylaşılmasındaki sıkıntılar maalesef kullanıcıların biraz uzak durmalarına sebep oluyor. Recordit programı ise bu sorunun üstesinden gelebilmeniz için hazırlanmış ücretsiz programlar arasında yer alıyor. Hem çok kolay kullanılır bir yapıya sahip olan, hem de etkili sonuçlar üreten programın işlevlerine dilerseniz hemen kısaca bir göz atalım.

Recordit, diğer pek çok programın aksine video dosyası değil hareketli GIF olarak ekran görüntüsünü yakalıyor ve böylece GIF'in düşük boyutundan faydalanarak hareketli ekran görüntülerinizi herkesle en kolay yoldan paylaşabiliyorsunuz.

Görüntüyü yakalama esnasında tüm bir ekranı almak zorunda da değilsiniz. Böylece sadece ekranın istenen bölümü seçilebiliyor ve bu alanda açık olan pencerelerdeki hareketler yakalanıyorlar. Çekimin tamamlanmasının ardından hareketli GIF dosyası kaydediliyor ve başkalarıyla paylaşılabilir hale geliyor.

Fakat programın ücretsiz sürümü maalesef sadece beş dakikalık bir kayda izin veriyor. Pek çok kullanıcı için bu sürenin yeterli olacağını düşünüyorum ancak profesyonel uzunlukta çekimler için uygulamayı satın almak isteyenler de yine bu seçeneklere uygulamadan erişebiliyorlar.

Yaratılan videoların oldukça kaliteli olduklarını ve standart GIF'ler kadar düşük kalitede olmadıklarını da belirtmek gerek. Eğer ekran görüntülerinizi video olarak yakalamak ve paylaşmak istiyorsanız kesinlikle denemeden geçmeyin.

Yiğit Ekim Demir

Recordit

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
265 TOPLAM İNDİRME

Recordit programını kullanarak Mac bilgisayarınızın video ekran görüntüsünü hareketli GIF olarak kaydedebiliyorsunuz.

Recordit programı, Mac bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz kullanışlı ve basit ekran görüntüsü kaydetme uygulamaları arasında yer alıyor. Kolay yoldan tüm video screenshotların hareketli GIF dosyaları olarak kaydedilebilmelerine olanak tanıyan uygulama, böylelikle videoların genellikle büyük boyutlu olmaları sorununun da üstesinden gelmenizi sağlıyor.

Ücretsiz olarak sunulan uygulamanın profesyonel ve ücretli bir sürümü de bulunuyor. Ücretsiz sürümdeki beş dakikalık video çekme sınırı bazı kullanıcılar için yetersiz gelebilir ancak genele vurulduğunda pek çok kullanıcının işini göreceğini söyleyebilirim.

Hareketli ekran görüntüsünün alınacağı ekran bölgesinin seçimi de mümkün ve böylece tüm ekranınızın video görüntüsünü almak yerine sadece istenen küçük bir alana dair seçim yapılabiliyor ve hareketli GIF dosyasına gereksiz hiç bir alan katılmadan işlemler tamamlanabiliyor.

Ekran görüntünüz alındıktan sonra bunu isterseniz bilgisayarınıza kaydedebiliyor, isterseniz de hiç bilgisayarınızda bir yükleme gerçekleştirmeden hemen internetteki Recordit hesabınıza yükleyebiliyor ve paylaşım linkini kopyalayabiliyorsunuz. Hızlı ve anlık video ekran görüntüsü paylaşımları için mevcut olan en düzgün uygulamalardan birisi olduğunu söylemek mümkün.

Eğer video screenshotlar yakalamak ancak bu esnada biraz daha ufak dosya boyutlu hareketli GIF'leri kullanmak isterseniz göz atmadan geçmeyin. Ancak programın ses kaydı yapılamadığı unutulmamalı, zira hareketli GIF dosyalarında ses desteği bulunmuyor.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • LICEcap

    LICEcap, ücretsiz ve kolay kullanımlı ekran kayıt aracıdır.
  • Jing

    Ekran görüntüsü veya videosu çekmek için kullanabileceğiniz Jing ile içerikler üzerinde basit düzenleme işlemleri de yapabilirsiniz.
  • Camtasia Studio

    Camtasia Studio 2021 son sürüm, en başarılı ekran videosu çekme ve video düzenleme programlarından biridir.
  • iPhone Screen Recorder

    iPhone Screen Recorder, iPhone ve iPad kullanıcıları için ekran kaydetme, ekran videosu çekme programı.
  • iPhone/iPad Recorder

    iPhone/iPad Recorder, iPhone ve iPad ekranını jailbreaksiz bilgisayara yansıtma, ekran videosu çekme programı.
  • RealTimes

    RealTimes'ı kullanarak ücretsiz olarak kendi hikaye videolarınızı oluşturabilir, video düzenleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • LMMS

    LMMS ücretli dijital müzik kayıt programlarına alternatif olarak yararlanılabilecek açık kaynak bir yazılım.
  • Wirecast

    Wirecast ile resimlerinizi ve kendi internet gösterinizi canlı olarak yayınlayabilirsiniz.