Religion Simulator

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
38 TOPLAM İNDİRME

Dünyayı yönetecek bir din sistemi oluşturmaya çalıştığınız bir strateji oyunu olan Religion Simulator ile felsefi düşüncelerin arasında kaybolacak derinlikler yakalamanız mümkün.

Alışılagelmiş strateji oyunlarının dışına çıkan Religion Simulator isimli bu Android oyunu kendi dininizi yaratma fırsatı vermekle kalmıyor, arka planında yatan yapısı ve felsefesi konusunda karar vermenizi de mümkün kılıyor. Oynanışınızı etkileyen iki farklı dinamik var. İlk olarak gezegenin kendisi önemli bir faktör olarak ön plana çıkıyor. Altıgen parçalara bölünmüş bir küre olarak karşınıza çıkan gezegende kendi alanınızın dışında yer alan dilimleri ele geçirmeniz gerekiyor.

Ele geçirdiğiniz bölge genişledikçe kasanıza gelen altının sayısı da artıyor. Bu da dininizin güçlenmesine olanak tanıyor. Kararlarınızı verirken nüfus, eğitim ve sağlık kriterlerini düşünüp hareket etmeniz isteniyor. Dünya üzerinde yer alan başka dinler de var ve sizin rolünüz dünya hakimiyetine ulaşmak. Kullanımınıza sunulan çeşitli silahlar da bu davada size yardımcı olabiliyor. Bunların arasında bomba veya fırtına gibi seçenekler var. Rakiplerinizi bu şekilde alt ederek bölgelerini işgal edebiliyorsunuz. Büyümek önemli ama seçeceğiniz yön de aynı nemi taşıyor.

Dünya faktöründen sonra oyun gidişatını etkileyen bir başka dinamiğin karar ağacı denilen bir sistem olduğunu göreceksiniz. Yaratacağınız din için felsefi bir temele ihtiyaç duyuyorsunuz. İnananlar ve tanrı arasındaki ilişkinin nasıl olması gerektiğine karar verebildiğiniz gibi inanç, paylaşım, bilgi veya mutluluk gibi seçeneklerin hangisinin en çok talep edilen özellikler olduğunu belirleyebiliyorsunuz.

Kendi inanç sisteminiz toplumların kafa yapılarıyla uzlaşıyorsa daha hızlı yayılmanız da mümkün olabiliyor. Sınırlar ve kurallar hakkında da karar vermeniz gerekiyor. Bununla birlikte cezalandırma yöntemleri de dininizin önemli bir parçası olacaktır. Farklı fikirleri ve din modellerini deneyip toplum üzerindeki etkisini tartmaktan keyif alacağınız bu strateji oyunu ne yazık ki ücretsiz değil, ama fiyatını hakkeden ayrıntılı bir sistemle geliyor.

Alper Çetiner

Religion Simulator

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
16 TOPLAM İNDİRME

Dünyayı yönetecek bir din sistemi oluşturmaya çalıştığınız bir strateji oyunu olan Religion Simulator ile felsefi düşüncelerin arasında kaybolacak derinlikler yakalamanız mümkün.

Bildiğiniz birçok strateji oyunu önerklerini geride bırakan farklı bir yaklaşım tarzına sahip olan Religion Simulator isimli bu çalışma kendi dininizi yaratma fırsatı veren bir oyun. Bununla birlik arka planda yatan dilini oluşumun yapısı ve ardında yatan felsefe de sizin tercihlerinizle şekil buluyor. Bu iOS oyununu oynarken yaşayacaklarınızı etkileyen iki önemli faktör var. İlk olarak dünya dikkatinizi çekecektir. Altigen parçalara bölünmüş bir küre olarak karşınıza çıkan dünya içerisinde size ait olmayan bölgelere yayılmanız gerekiyor.

Yayılmış olduğunuz alan genişlemeye bağladıkça dininiz için topladığınız altın bağışları da artıyor. Bu bütçe sayesinde dininiz daha güçlü bir konuma ulaşıyor. Kararlarınızı verirken bölgelerdeki nüfus, eğitim ve sağlık faktörlerini de gözden geçirip hareket etmeniz gerekiyor. Dünya üzerinde bulunan başka dinlerle de karşılaşacaksınız ve sizin göreviniz diğer inanç sistemleri karşısında galip olmak. Tatlı yollarla bu iktidarı ele geçiremeyeceğiniz durumlarda fırtına gibi doğal felaketler veya bomba gibi insan yapımı silahlar da kullanıma açık durumda.

Dünya ve altıgen bölge sisteminden sonra oyundaki en sarsıcı etki karar ağacı denilen bir sistemle gerçekleşiyor. Sizin yaratmış olduğunuz dinde öncelikle felsefi bir temele ihtiyaç olduğunu için inananlar ve tanrı arasındaki ilişkiyi betimlemeniz isteniyor. İnanç, paylaşım, bilgi veya mutluluk gibi seçenekler arasından hangisinin inananlarınız için daha önemli olduğuna karar vermeniz önemli.

Oluşturduğunu inanç sistemi toplumun beklentilerini ne kadar iyi karşılarsa yayılma hızınız da o derece artış sağlayabiliyor. Öte yandan kurallar ve hukuk sisteminiz için belli temeller oluşturmanız gerekiyor. Zira, bir toplumun sistematik olarak işleyebilmesi için sınırları belirleyip cezalandırma yöntemleri standartlaştırmanız şart olacaktır. Farklı fikirleri ve modelleri deneyebildiğiniz bu oyunda deneme ve yanılma ile birlikte farklı senaryoları deneyip eğlenmeniz mümkün olacaktır. Oyun ne yazık ki ücretsiz değil ama parasını hakkeden bir derinlik ve kalite sunuyor.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Raft Survival Simulator

    Raft Survival Simulator, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir hayatta kalma oyunudur.
  • Bus Simulator 2023 APK

    Otobüs simülasyon oyunu olan Bus Simulator 2023 APK en çok tercih edilen mobil otobüs sürme oyunlarındandır.
  • Car For Sale Simulator 2023 APK

    Car For Sale Simulator 2023 APK çok yönlü özelliklere sahip bir araba takas simülasyonudur.
  • Ranch Simulator APK

    Ranch Simulator APK, çiftlik simülasyon oyunu olarak geçmektedir.
  • Truck Simulator Ultimate APK

    Truck Simulator Ultimate APK harika grafiklere ve gerçekçi oynanışa sahip kamyon simülatörü temelinde geliştirilen bir tür simülasyon oyunu.
  • Drivers Jobs Online Simulator APK

    Drivers Jobs Online Simulator APK, birçok araç çeşidi kullanabileceğiniz bir araç sürme simülasyonudur.
  • Bus Simulator City Ride APK

    Hemen hemen herkesin sevdiği uzun yolculuklara sen de katılmak istiyorsan Bus Simulator City Ride APK oyununa göz atmalısın.
  • Euro Truck Simulator 2018

    Euro Truck Simulator 2018, mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir kamyon oyunu