Restaurant Island

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
333 TOPLAM İNDİRME
16 MB DOSYA BOYUTU

Restaurant Island, restoran kurma ve işletme oyunları arasında oldukça yeni olmasına karşın Windows 8.1 Mağazası'da oldukça popüler.

Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda simülasyon oyunları oynamaktan keyif alıyorsanız Restaurant Island oyununu indirmenizi tavsiye ederim. Ücretsiz olarak sunulan ve ufak boyutlu ancak hem görsel hem de oynanış açısından kaliteli olduğunu düşündüğüm bu restoran kurma ve işletme oyununun hikayesi de oldukça ilginç.

Sabır gerektiren simülasyon oyunları arasında yer alan Restaurant Island oyununda her şey dev uçan bir sıçanın gözde restoranımızı yerle bir etmesiyle başlıyor. Dünyanın sayılı restoranlarından biri olan mekanımızı başımıza yıkan ve sadece bize özel menülerin olduğu tarif kitabını çalan fareyi görmeden oyuna başlıyoruz. Amacımız restoranımızı tekrar gözde restoranlar arasına sokmak. Tabii ki restoranımızı sıfırdan kurduğumuzdan bu oldukça zaman alıyor ve ilk bölümlerde cheesecake, cheeseburger, tost, ıstakoz dışında bir şey hazırlamıyoruz; müşterilerimiz de oldukça az. Birkaç müşteri toplamaya başladığımızda restoranımızı genişletiyoruz.

Tek başımıza verilen görevleri tamamlayarak ilerlediğimiz veyahut Facebook arkadaşlarımızla birlikte oynadığımız restoran kurma ve işletme oyununda para kazanmak için müşterilerimizin istedikleri menüleri restoranımıza dahil etmemiz gerekiyor. Müşterilerimizin aradıkları lezzetleri kafalarında çıkan baloncuktan görebiliyor ve ona göre ilerliyoruz. Bize para kazandıran diğer etmen ise restoranın dış ve iç görünümü. Restoranımızı çok sayıda fantastik dekorasyonlarla süsleyerek müşteri çekmeye çalışıyoruz.

Restaurant Island, herkesin rahatlıkla oynayabileceği bir restoran işletme oyunu olmuş. Bana göre tek eksi yanı inşa etme işleminin hemen gerçekleşmemesi yani oyunun hızlı ilerlememesi. Bunun dışında hem tablette hem de bilgisayara indirilip oynanabilir. Tavsiye ederim.

Erkan Calp

Restaurant Island

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
89 TOPLAM İNDİRME
36 MB DOSYA BOYUTU

Restaurant Island, Android cihazınızda Facebook arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz bir restoran kurma, işletme oyunu.

Restaurant Island, Android tabanlı telefon ve tabletinizde ister arkadaşlarınıza isterseniz de tek başınıza oynayabileceğiniz bir restoran kurma ve işletme oyunu ancak oynanış olarak benzerlerinden oldukça farklı.

Simülasyon türünde yavaş ilerleyen oyunlar arasında yer alan Restaurant Island oldukça ilginç bir hikaye ile karşımıza çıkıyor. Şişman uçabilen bir fare oldukça ünlü restoranımızı yerle bir ediyor ve restoranımıza özel lezzetlerin olduğu yemek tarifi kitabını çalıyor. Biz de restoranımızı sıfırdan kurup eski güzel günlerimize geri dönmeye çalışıyoruz.

Tek başımıza verilen görevleri tamamladığımız, çevrimiçi olarak Facebook arkadaşlarımızla birlikte oynayabildiğimiz restoran kurma ve işletme oyununda ilk başta restoranımızın temelini atıyor ve teker teker diğer restoranlarımızı kurmaya başlıyoruz. Başlangıçta sadece omlet, tos, cheeseburger, cheesecake ve ıstakoz yiyeceklerini müşterilerimize sunuyoruz. İlerledikçe müşterilerimiz ve istekleri artıyor, çok farklı lezzetler yapmaya başlıyoruz.

Süreli oynanış sunduğundan sabırlı olmayan biri değilseniz beğenmeyeceğinizi düşündüğüm restoran kurma oyununda restoranları kafamıza göre açamıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni restoranlar açıyor ve menüleri onlara sunarak para kazanıyoruz.

Restaurant Island oynanış olarak oldukça basit hazırlanmış. Restoranları belli bir alanının içerisine kurabiliyoruz. Kurmak içinse restoranın yerini belirleyip ok butonuna dokunmamız yeterli oluyor. Bunun dışında ekranı kaydırarak restoranın dışında kalan alanlara da erişebiliyor, restoranımıza gelen müşterileri görebiliyoruz.

Erkan Calp

Restaurant Island

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
43 TOPLAM İNDİRME
47 MB DOSYA BOYUTU

Restaurant Island, iPhone ve iPad'inizde tek başınıza ve arkadaşlarınıza karşı oynayabileceğiniz bir restoran kurma ve işletme oyunu.

Restaurant Island, klasik restoran işletme oyunlarından sıkıldıysanız iPhone ve iPad’inize indirip oynayabileceğiniz eğlenceli bir simülasyon oyunu. Facebook entegrasyonu sayesinde çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla da birlikte oynayabileceğiniz restoran kurma ve işletme oyununda ücretsiz ve ufak boyutlu.

Restaurant Island, oynanış olarak benzerlerinden oldukça farklı olması ile öne çıkıyor. Hızlı olmanın aksine oldukça yavaş ilerleyen oyunda saldırı sonucunda yerle bir olan restoranımızı yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Restoranı sıfırdan kurmak ve tekrar şehrin en gözde restoranı olmaya çalışmak ise oldukça zor. Her şeye sıfırdan başlıyor ve başlangıçta sadece omlet, cheeseburger, tost, cheesecake gibi basit tatları restoranımıza dahil edebiliyoruz. Müşterilerimizin aradığı tatları sunarak daha da büyüyor ve diğer restoranlarımızı açmaya başlıyoruz.

İnternet bağlantısına ihtiyaç duymayan nadir simülasyon oyunları arasında yer alan Restaurant Island, basit ancak zevkli bir oynanış sunuyor. Restoranları bize verilen alan içerisinde dilediğimiz bir yere kurabiliyoruz. Restoran kurmak için tek yapmamız gereken kurulacağı alanı seçmek ve yeşil olduğunda dokunmak. Bunun dışında restoranın dışında da bir çalışma yapmamız gerektiğinde ekranı kaydırıyor ve aynı işlemleri yapıyoruz.

Restaurant Island Özellikleri:

  • 2 ücretsiz mini oyun
  • Leziz yemek ve menüler hazırlama
  • Restoranı çok sayıda süslemeyle dekore etme
  • Ödüllü görevler
  • Arkadaş ve ailenizle paylaşabileceğiniz her gün ücretsiz hediyeler
Erkan Calp

Restaurant Island

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
37 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

Restaurant Island, Windows Phone platformunda da ücretsiz indirilebilen bir restoran kurma ve işletme oyunu.

Restaurant Island, hem Facebook arkadaşlarınızla birlikte hem de tek başınıza oynayabileceğiniz bir restoran kurma ve işletme oyunu. Windows Phone’da da ücretsiz olarak karşımıza çıkan oyun basit ancak bağımlılık yapan oynanış sunuyor. Yavaş ilerleyen simülasyon oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız kesinlikle es geçmeyin derim.

Tüm platformlarda eş zamanlı olarak yayınlanan ender oyunlar arasında yer alan Restaurant Island oynanış olarak benzerlerinden oldukça farklı. Restorana gelen müşterilere koşuşturmaca içerisinde menüler hazırlamak yerine yerle bir olan restoranımızı yeniden inşa ediyor ve eski popüler restoranımıza çevirmek için uğraş veriyoruz.

Sıfırdan restoranımızı kurduğumuz ve müşterilerimizi yeniden kazanmaya çalıştığımız oyunda ilk bölümlerde sadece tost, omlet, cheeseburger, cheesecake gibi basit menüler hazırlayabiliyoruz. Verilen görevleri tamamladıkça restoranımıza katacağımız menüler artıyor ve daha fazla müşteri gelmeye başlıyor. Dolayısıyla daha fazla para kazanıyoruz. Kazandığımız paraları restoranımıza yeni malzemeler satın almak için veyahut restoranımızı farklı süslerle dekore etmek için kullanabiliyoruz.

Restaurant Island da diğer simülasyon oyunları gibi oynanıyor. Restoranımızı kurmak ve işletmek için basit dokunma hareketini kullanıyor, bize verilen alan dışında (yeşille belirtiliyor.) başka bir yere restoran veyahut başka bir şey kuramıyoruz. Öte yandan oyunda her şeyi tek bakışta göremiyoruz. Örneğin; restoranımıza gelen müşterileri görmek için ekranı kaydırmamız gerekiyor. Eğer ufak ekranlı bir cihaza sahipseniz oyunu oynarken biraz zorlanacağınızı söyleyebilirim.

Restaurant Island, Windows Phone platformunda bazı eksiklikler gelse de ücretsiz ve benzerlerinden farklı olmasıyla indirilip denenebilir.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Restaurant Renovator

    Restaurant Renovator, başarısız restoranları yenilediğiniz bir simülasyon oyunudur.
  • Kebab Chefs! - Restaurant Simulator

    Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir restoran simülasyonu mu arıyorsunuz? Hemen Kebab Chefs! - Restaurant Simulator indirin ve pişirmeye başlayın.
  • The Island: Castaway

    The Island: Castaway, ıssız bir adada yaşam mücadelesi verdiğiniz bir simülasyon oyunu.
  • City Island 3

    City Island 3, kendi metropolünüzü kurup yönettiğiniz simülasyon tadında zaman geçirten harika bir oyun.
  • Island Village

    Island Village, sadece kedilerin yaşadığı tropik ada kurmaya çalıştığınız bir oyun.
  • Paradise Island 2

    Paradise Island 2, Facebook arkadaşlarınızla online oynayabileceğiniz bir ada kurma oyunu.
  • The Island: Castaway 2

    The Island: Castaway 2, Windows cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi ıssız adada hayatta kalma oyunlarından biri.
  • The Island Castaway: Lost World

    The Island Castaway: Lost World, Windows tablet ve bilgisayarınızda uzun süre sıkılmadan oynayabileceğiniz en iyi ıssız ada oyunu.