Screencast-O-Matic

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2,279 TOPLAM İNDİRME
27.22 MB DOSYA BOYUTU

Screencast-O-Matic, Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri üzerinde ekran görüntüsü almanızı sağlayan ücretsiz ve kullanışlı bir programdır.

Screencast-O-Matic, ekran görüntüsü kaydedebilmenizi sağlayan pratik bir araçtır. Program Java ile hazırlandığı için platform farkı olmadan Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri üzerinde ekran görüntüsü kaydedebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz olan programı kullanabilmeniz için herhangi bir kayıt işlemi gerekmiyor. Fakat kaydettiğiniz videoları programın kendi sitesi üzerinden paylaşmak isterseniz kayıt olmanız gerekmektedir. Program ile kaydedeceğiniz videoların formatı MP4, AVI ve FLV'dir. 15 dakikalık videolarınızı ücretsiz olarak web sitelerine ve bloglara embed olarak ekleyebilir veya YouTube'a yükleyebilirsiniz. Ayrıca programın ücretsiz versiyonunu kullanan kullanıcıların hazırladığı videolar üzerinde filigran bulunmaktadır.

Hazırladığınız videolar için herhangi bir zaman kısıtlaması veya üzerlerinde filigran olmamasını istiyorsanız programın pro versiyonunu yıllık 12 dolar karşılığında satın alabilirsiniz.

15 dakika altındaki ekran görüntüsü kayıtlarınız için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Screencast-O-Matic programını kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Barış YANIK

Screencast-O-Matic

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
6,699 TOPLAM İNDİRME

Ekran videoları kaydetmek ve paylaşmak için geliştirilmiş Screencast-O-Matic ile birkaç dakikada videonuz hazır hale geliyor.

Java ile hazırlanmış Screencast-O-Matic oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulaması. Java temelli olduğu içinde platform bağımsız çalışabiliyor. Yani hem Windows, hem Mac, hem de Linux desteği var. Ücretsiz olarak yararlanabildiğiniz servisin üyelik zorunluluğu da yok. Ancak çektiğiniz ekran videonuzu servisin kendi portalı üzerinden paylaşmak isterseniz üye olmanız gerekiyor.

Screencast-O-Matic ile hazırlanan videolar MP4, AVI, FLV formatlarında kaydedilebiliyor. Ancak tahmin edeceğiniz gibi uygulamayı ücretsiz kullananlar sadece filigranlı versiyonu indirebilir. Filigransız ekran videoları için yıllığı 12 dolara satılan Pro üyeliğe geçmelisiniz. Web kamerası desteği de ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan özellikler arasında.

Screencast-O-Matic her video için 15 dakikalık bir barındırma hizmeti sunuyor. Bu hizmetten yararlanarak videoları site ve bloglara embed edebilir ve sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Servis içerisinden YouTube'a video da yükleyebilirsiniz.

Basit tanıtımlar ve sunumlar hazırlamak için basit ve hızlı bir alternatif sunan uygulama, her yerden her an ulaşılabildiği için de tercih sebebi haline geliyor.

Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Screencast Capture Lite

    Screencast Capture Lite ile ekran aktivitesinin videosunu çekebilirsiniz
  • Easy Screencast Recorder

    Ekran Görüntüsü Kaydetme Aracı, masaüstünüzden, paylaşılabilen kısa videolar kaydetmenizi sağlayan bir programdır.
  • RealTimes

    RealTimes'ı kullanarak ücretsiz olarak kendi hikaye videolarınızı oluşturabilir, video düzenleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Anvil Studio

    Anvil Studio ev ortamında kayıt için ihtiyaç duyulacak araçları ücretsiz olarak sunuyor.
  • Wirecast

    Wirecast ile resimlerinizi ve kendi internet gösterinizi canlı olarak yayınlayabilirsiniz.
  • LMMS

    LMMS ücretli dijital müzik kayıt programlarına alternatif olarak yararlanılabilecek açık kaynak bir yazılım.
  • MilesightVMS

    MilesightVMS, IP kameralarla çalışan ücretsiz ve başarılı bir video yönetim sistemidir.
  • Soft4Boost Video Capture

    Soft4Boost Video Capture ile kameralarınızdan kayıt yapabilirsiniz