ShareByLink

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
123 TOPLAM İNDİRME
13.72 MB DOSYA BOYUTU

ShareByLink programını kullanarak bilgisayarınızdaki dosyaları en hızlı şekilde internet üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

ShareByLink programı, Windows bilgisayar kullanıcılarının dosya paylaşımı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hazırlanmış ücretsiz bir dosya upload aracı olarak karşımıza çıktı. Benzer pek çok web servisi ve programın aksine olabildiğince hızlı bir şekilde çalışan ve neredeyse hiç bir arayüz barındırmayan program, böylelikle hızlı bir şekilde çok sayıda dosyayı dostlarınızla veya iş arkadaşlarınızla paylaşmanıza da olanak tanıyor.

Uygulamayı kullanırken paylaşmak istediğiniz herhangi bir dosyaya sağ tıklıyorsunuz ve daha sonra Share By Link butonuna basarak paylaşım linkinizi alıyorsunuz. Bu işlemler esnasında link alabilmeniz için herhangi bir şekilde bütün dosyanın yüklenmesini beklemenize de gerek kalmıyor. Paylaşım linkinizi elde ettikten sonra hemen karşıdaki kişilere gönderebiliyorsunuz ancak tabii ki onların bu bağlantıdan dosyayı indirebilmeleri için dosya yükleme işleminin sona ermiş olması gerekiyor. Yine de yükleyen taraf için oldukça kolaylaştırıcı bir yanının olduğunu belirtmek lazım.

Programın çalışması esnasında elbette aktif bir internet bağlantınız olması gerekli. Ancak bilgisayarınızı 3G gibi bağlantılar üzerinden internete soktuğunuzda, çok büyük dosyalar yüklememeye dikkat edin. Aksi taktirde hızlı bir şekilde kota bitimi ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca hassas belge ve fotoğraflar paylaşmamaya da dikkat edin. Zira bulut depolama sistemlerinde ortaya çıkacak bir güvenlik açığı kişisel gizliliğinizin ihlal edilmesi ile sonuçlanabilir.

Kendi depolama sunucunuzu kullanmanıza da izin veren ShareByLink, böylece programın sunucularına güvenmiyorsanız güvendiğiniz kendi sunucunuzu depolama alanı olarak tutmanıza yardımcı oluyor. Ancak bu iş için bir miktar ayarlama yapma gerektiğini de unutmamak gerek.

Yeni bir dosya paylaşım sistemi arayan ve sık sık çok sayıda link paylaşımı yapanların denemeden geçmemeleri gerekenler arasında.

Yiğit Ekim Demir

ShareByLink

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
36 TOPLAM İNDİRME
13.97 MB DOSYA BOYUTU

ShareByLink uygulamasını kullanarak Mac cihazlarınızda bulunan dosyaları en hızlı şekilde paylaşabiliyorsunuz.

ShareByLink uygulaması, Mac işletim sistemli bilgisayar kullanıcılarının dosya paylaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış bir dosya paylaşma uygulaması olarak karşımıza çıktı. Ücretsiz olarak sunulan ve çok hızlı bir şekilde çalışabilen programın en dikkat çekici yanı ise minimalist tasarımına rağmen yapması gereken işi kolayca yapması. Zira ShareByLink'in sadece tek bir seçeneği bulunuyor ancak bu seçenek dosya paylaşımlarını kolayca gerçekleştirmenize olanak tanıyor.

Dostlarınıza göndermek istediğiniz bir dosyaya sağ tıkladıktan sonra Share By Link seçeneğine tıklamanızla birlikte paylaşım linkiniz otomatik olarak panoya alınıyor. Böylece mesajlaşma uygulamalarınıza hemen geçiş yaparak linki gerekli kişilere gönderebiliyorsunuz. Bu sayede pek çok diğer uygulamada olduğu gibi link alabilmek için dosyanın sanal sunuculara yüklenmesi gerekliliği de ortadan kalkmış oluyor.

Tabii ki linki gönderdiğiniz kişilerin onu yükleyebilmeleri için yine de dosyanın upload edilmesini beklemeleri gerektiğini de unutmamak lazım. Bu noktada programın temel olarak dosya yükleyen kişilere kolaylık sağlamak üzerine hazırlandığını belirtelim. Tahmin edebileceğiniz gibi ShareByLink'i aktif olarak kullanabilmek için internet bağlantınızda herhangi bir sorun olmaması gerekiyor.

Kendi dosya depolama sunucunuzu kullanmanıza da izin veren program, her ne kadar kendine ait sunuculara sahip olsa da özellikle hassas belgeleri internetten paylaşmak isteyenler sahip oldukları sunucuları da bir miktar ayarlamadan sonra kullanmaya başlayabiliyorlar.

Eğer dosya paylaşmanın en hızlı yolunu arıyor ve dilerseniz kendi depolama sunucularınızı da kullanmak isterseniz kesinlikle göz atmadan geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Tribler

    Tribler, ses, video, resim dosyaları ve daha fazlasını indirebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir dosya paylaşım programıdır.
  • Seafile

    Seafile küçük ekiplerin ortak dosya ve dökümanlar üzerinde çalışmasını kolaylaştıran senkronizasyon ve dosya paylaşım programıdır.
  • Minus

    Paylaşacağınız 50GB'a kadar dosyalarınız var ise Minus size bu imkanı sunan özel bir dosya depolama ve paylaşım programıdır.
  • BitTorrent Sync

    BitTorrent Sync, birden fazla cihaz üzerinde senkronizasyon işlemi gerçekleştirebileceğiniz kullanışlı bir dosya paylaşım programdır.
  • Vuze

    Java platformunda dosya paylaşım olanağı ve torrent desteği sunan Vuze, şık arayüzünde kolaylıkla video indirip izlemenizi sağlar.
  • Google Drive

    Masaüstü için Google Drive uygulaması ile Windows PC'nizdeki dosyaları, belgeleri, fotoğrafları kolayca yedekleyebilirsiniz.
  • Quip

    Quip, belge paylaşımı ve düzenleme işleriniz için hem bilgisayar hem de mobil cihazlarınız üzerinde eş zamanlı olarak kullanabileceğiniz yararlı bir program.
  • FrostWire

    FrostWire aradığınız müzik, resim ve video dosyalarını ve Word, PowerPoint, PDF dokümanını kolaylıkla bulup indirebileceğiniz bir paylaşım programı.