ShutApp

ÜCRETSİZ
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
7,892 TOPLAM İNDİRME
0.2 MB DOSYA BOYUTU

WhatsApp Web kullanırken çevrimiçi durumunuzu tek tıkla gizleyebilirsiniz.

Mozilla Firefox tarayıcısı için geliştirilen ShutApp eklentisi ile WhatsApp Web kullanırken “çevrimiçi” durumunuzu gizleyebilir, görünmek istemediğiniz kişilerin haberi olmadan mesajlaşmaya devam edebilirsiniz.

WhatsApp’ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu WhatsApp Web sürümü, mesajlaşmalarımızı kesintisiz devam ettirebilmek adına çok önemli bir yenilik olmuştu. WhatsApp Web sayesinde hem daha hızlı mesajlaşabiliyor olmamız hem de bilgisayardaki işlerimize bakabiliyor olmamız en önemli iki faktör diyebilirim. WhatsApp Web’te arkadaşlarımızla mesajlaşırken, sürekli çevrimiçi görünüyor olmamız bazen sıkıntılı durumlara neden olabiliyor. Görünmek istemediğimiz kişilerin, aktif olduğumuzu görerek mesaj atmasından kurtulmanın yolu ShutApp uygulamasından geçiyor.

Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcının sağ üst menüsüne yerleşen butona, WhatsApp Web’e giriş yaptıktan sonra tıklayarak aktif hale getirebiliyorsunuz. Bu adımdan sonra artık kimse çevrimiçi olduğunuzu görmeyecek ve rahat rahat mesajlaşmanın keyfini sürebileceksiniz.

Volkan Yılmaz

ShutApp

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,549 TOPLAM İNDİRME

ShutApp uygulaması ile Android cihazlarınızdaki tüm gereksiz arkaplan uygulamalarını otomatik olarak kapatabiliyorsunuz.

ShutApp uygulaması, sık sık Android mobil cihazlarının şarj ömründen şikayetçi olan kullanıcıların deneyebilecekleri alternatif uygulama sonlandırma araçları arasında yer alıyor ve ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Hem kolayca kullanılabilen bir arayüze sahip olan hem de reklam barındırmayan uygulama, böylece telefonunuzun şarjının oldukça uzun süreler gitmesini sağlayabiliyor.

Uygulama telefonunuzun elektrik kullanımını düşürmek için cihazın arkaplanında çalışan tüm uygulamaları sonlandırıyor ve sonlandırdığı uygulamaların yeniden kendi kendilerine açılmalarına engel oluyor. Dolayısıyla diğer uygulamaların aksine her defasında yeniden girerek uygulamaların açılıp açılmadıklarını kontrol etmenize gerek kalmıyor.

Root gerektirmeyen ve rootsuz cihazlarda bile arkaplan uygulamalarına erişim sağlayabilen uygulama, böylece kullanıcıların cihazlarının garantisinin bozulmasına da engel oluyor. Dilerseniz manuel olarak sonlandırma işlemleri de yapabilmeniz sayesinde isteyen kullanıcılar kontrolü kendi ellerine de alabiliyorlar.

Arkaplan hizmetlerinin otomatik sonlandırılması sadece batarya ömrü değil, aynı zamanda 3G kullanımı açısından da oldukça etkili. Zira arkaplandaki bu uygulamaların harcadıkları veriler maalesef sınırlı 3G bağlantısından kota götürebiliyor.

Kapanmasını istemediğiniz uygulamalara verebileceğiniz istisna izinler sayesinde bildirimler gibi istenen şeylerden mahrum kalmanıza da engel olan ShutApp uygulaması, mobil cihazını daha sıkı bir şekilde kontrol etmek isteyenlerin hoşuna gidecektir.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Google Calendar

    Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz Google Calendar eklentisidir.
  • UpTo

    Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir takvim eklentisidir.
  • Belt.io

    Belt.io, Google Chrome tarayıcınız üzerinde kullanabileceğiniz ücretsiz bir çevrimiçi bağlantı ve metin paylaşma eklentisidir.
  • Send Anywhere

    Send Anywhere, Google Chrome tarayıcınız üzerinde kullanabileceğiniz bir dosya paylaşım eklentisidir.
  • Touch VPN

    Touch VPN, erişime engellenmiş web siteleri ve uygulamalara kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor.
  • Google Keep

    Google tarafından geliştirilen not alma uygulaması Google Keep'in Chrome eklentisidir.
  • Sunrise Calendar

    Sunrise Calendar Google Chrome uzantısı ile etkinliklerinizi hiç zorlanmadan takip edebilirsiniz.
  • TunnelBear

    TunnelBear internet gizliliğinizi korumak ve kimliğinizi gizlemek için kullanabileceğiniz başarılı bir güvenlik yazılımıdır.