Sonic Visualiser

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
6,290 TOPLAM İNDİRME
20.5 MB DOSYA BOYUTU

Ses ve müzik dosyalarınızın dalga boylarını detaylı olarak analiz edebilmek için bu ücretsiz programı kullanabilirsiniz.

Sonic Visualiser programı sadece müzik dinleyenler değil dinlediği müzikleri incelemek ve çalışmak isteyenler için hazırlanmış olan ücretsiz bir uygulama. Temel olarak ses dosyalarının içeriklerini incelemenize yardımcı olan uygulama oldukça da kullanışlı bir yapıya sahip.

Ses dosyalarını keşfederken oldukça eğlenceli ve sizi bilgilendirici bir arayüz sunan Sonic Visualiser programı sayesinde bulduğunuz şeyleri ne olduğuna dair küçük notlar da düşebiliyor ve incelemenizi daha kolay hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca notaları direkt olarak otomatik bir şekilde Vamp analiz eklenti formatı sayesinde işaretleyebiliyor.

Profesyonel olarak müzik yapanlar, arşivciler, sinyal işleme araştırmacıları ve ses dosyalarına merakı olanların seveceğine inandığım uygulama her ne kadar başlangıçta biraz karmaşık görünebilse de konu hakkında hali hazırda deneyimi olanlar alışmakta zorluk çekmeyeceklerdir. Desteklenen dosya formatları arasında Wav, Ogg ve Mp3 formatları yer almaktadır.

Ayrıca program ile açtığınız müzikleri normal hızının yüzde 10'una kadar yavaşlatabilir, böylece bir yandan duyarak bir yandan da grafikte detaylı analizler gerçekleştirebilirsiniz.

Yiğit Ekim Demir

Sonic Visualiser

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
697 TOPLAM İNDİRME
10 MB DOSYA BOYUTU

Mac bilgisayarınızda müzik ve ses dosyaları üzerinde incelemeler yapabilmek için bu ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.

Müzikle uğraşanların en çok ilgilendikleri konu spektrometre yani ses dosyasındaki dalgaların analiz edilmesi olmaktadır. Sadece duyarak değil aynı zamanda görsel olarak da müziği incelemenizi sağlayan bu yapı sayesinde çok daha profesyonel bir şekilde detaylı analizler gerçekleştirebilir ve çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz.

Sonic Visualiser programı da ses dosyalarını en detaylı hallerine kadar incelemenizi sağlayan uygulamalardan birisi ve ses dalgalarını bir yandan ince detaylarına kadar incelerken bir yandan da üzerlerine notlar düşebiliyorsunuz. Sahip olduğu eklenti desteği sayesinde otomatik olarak notaları belirtebilen yeteneklere de kavuşan program Wav, Mp3 ve Ogg ses dosyası formatlarını desteklemekte.

Aynı zamanda MIDI dosyalarının nota bilgilerini alabilen program orijinal ses dosyası ile birlikte bu notaları oynatabilme özelliğine de sahip. Müziği hızlandırma, yavaşlatma yetenekleri ve diğer ses inceleme araçları sayesinde bu konuda çalışmak isteyen ses meraklılarını tatmin edecektir.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Adobe Audition

    Adobe Audition, ses efektleri oluşturup miksleyip tasarlayabileceğiniz sektördeki en iyi dijital ses düzenleme programıdır.
  • CuteDJ

    CuteDJ programını kullanarak kolayca DJ'lik yapabilir, kendi mixlerinizi oluşturabilirsiniz.
  • MP4Tools

    MP4Tools, videolarınızı birleştirmenize ve bölmenize yardımcı olan ücretsiz video düzenleme programıdır.
  • Hybrid

    Hybrid, tüm ses araçlarının yapabildiği işlemleri tek başına yapabilen bir programdır.
  • Jing

    Ekran görüntüsü veya videosu çekmek için kullanabileceğiniz Jing ile içerikler üzerinde basit düzenleme işlemleri de yapabilirsiniz.
  • RealTimes

    RealTimes'ı kullanarak ücretsiz olarak kendi hikaye videolarınızı oluşturabilir, video düzenleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • DaVinci Resolve

    DaVinci Resolve 16, video kurgu işiyle uğraşanlar için profesyonel ve ücretsiz video düzenleme (editleme) programı.
  • Deckadance

    Deckadance, DJ'ler için hazırlanmış bağımsız olarak çalışan veya başka programların içinde VSTi olarak çalışabilen miks programıdır