Soundbounce

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
295 TOPLAM İNDİRME
26.2 MB DOSYA BOYUTU

Spotify üzerindeki müziklerinizi diğer meraklılarla ortak bir şekilde dinlemenize imkan veren ücretsiz bir uygulama.

Soundbounce programı, Spotify Premium hesabına sahip olan ve müzik dinlemeyi seven kullanıcılar için hazırlanmış bir ortak müzik dinleme platformu olarak adlandırılabilir. Programı kullandığınızda sizinle benzer zevklere sahip kullanıcılarla ortak bir şekilde müzik dinleyebiliyor, listeler hazırlayabiliyor, listelerdeki müziklerin çalma sırası için oylamalarda bulunabiliyorsunuz.

Ücretsiz olarak sunulan, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve çok sade bir arayüzle gelen program, maalesef Spotify Premium hesabı gerektirse de meraklıların ilgisini çekecektir. Programı kullandığınızda farklı kullanıcıların kendi müzik dinleme odalarına erişebiliyor, dilerseniz kendi odanızı da açabiliyorsunuz.

Odada bulunan kişiler oynatma listesi içerisine eklenen müzikleri oyluyorlar ve çıkan oylama sonuçlarına göre hangi parçaların çalınacağı belli oluyor. Böylelikle genel olarak herkese yönelik parçaların çalınmaya başlaması mümkün oluyor.

Fakat uygulamayı aktif olarak kullanabilmek için Spotify hesabınızla giriş yapmanız ve bunun yanında Facebook yahut Twitter hesabınızla da bağlayarak onay vermeniz gerekiyor. Özellikle sosyal medya hesaplarını üçüncü parti programlarla paylaşmaktan hoşlanmayanlar bu konuda pek memnun olmayacaklardır ancak bağlamanın herhangi bir sıkıntısını görmediğimi de belirtmem gerek.

Programı kullanmaya başladığınızda Spotify programınız kapanıyor ve müzikler direkt olarak Soundbounce üzerinden oynatılmaya başlanıyor. Dolayısıyla programı kapattığınızda yeniden Spotify'ı açmanız gerekiyor ve bu durum biraz rahatsız edici olabiliyor. Uygulamanın müzikleri direkt olarak Spotify'dan oynatması sayesinde herhangi bir ses kalitesi sorunu da mevcut değil.

Denenebilir yeni ortaklaşa müzik dinleme platformlarından birisi olduğunu düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

Soundbounce

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
88 TOPLAM İNDİRME
35.1 MB DOSYA BOYUTU

Soundbounce ile Mac cihazlarınızdan diğer kullanıcılarla ortak bir şekilde müzik dinleyebiliyorsunuz.

Soundbounce uygulaması, Mac işletim sistemli bilgisayarlara sahip kullanıcıların, diğer müzik meraklılarıyla birlikte aynı odada ortak bir şekilde müzik dinleyebilmeleri için hazırlanmış ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor. Her ne kadar aktif olarak kullanmanız için bir Spotify Premium hesabı gerektirse de uygulamanın temel özellikleri sayesinde bu dezavantajı unutacağınıza eminim.

Çok kolay kullanılır ve basit bir arayüzle gelen uygulama, açtığınız zaman sizden Spotify hesabınızla giriş yapmanızı talep ediyor ve daha sonra Twitter yahut Facebook hesaplarınızı da Soundbounce'a bağlamanızı gerektiriyor. Bu durum sosyal ağ hesaplarını uygulamalara bağlamaktan hoşlanmayan kullanıcılara biraz rahatsız edici gelebilir diye düşünüyorum.

Uygulamayı kullandığınızda dilerseniz kendi müzik odalarınızı açabiliyor, dilerseniz de başka kullanıcıların açtıkları odalara giriş yapabiliyorsunuz. Oda içerisinde müzik dinleyen herkes senkronize bir şekilde dinleme gerçekleştiriyor ve böylece oldukça samimi bir radyo ortamı oluşuyor.

Çalınacak olan müziklerin kullanıcıların gerçekleştirdikleri oylamalara göre oynatılmaları ise grubun genel eğilimine uygun parçaların sıradaki parça olacağını garanti ediyor. Tabii ki başkalarının odasında takılmak istemez ve kendi müziklerinizi insanlara oynatmak isterseniz bu imkanınız da mevcut.

Programı çalıştırdığınızda Spotify'ın kapanması ise en çok dikkat çeken olumsuzluklar arasında yer alıyor ancak çok büyük bir problem olduğunu da düşünmüyorum. Yeni ve etkili bir müzik dinleme uygulaması arayanlar göz atmadan geçmesinler.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Free Media Player

    Free Media Player, temel oynatıcılar üzerinde yer alan tüm kontrollere sahip olan sezgisel ve kullanıcı dostu bir medya oynatıcıdır.
  • VLC Media Player

    VLC Media Player açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve tamamen ücretsiz olarak dağıtılan gelişmiş bir medya oynatıcıdır.
  • Delphamp

    Winamp benzeri bir mp3 player...
  • 1337player

    Video oynatıcısı..
  • Hanso Player

    Hanso Player, hafif, ücretsiz ve başarılı bir ses oynatıcısıdır.
  • Imagen

    Imagen, ses, video ve resim dosyalarınızı oynatabileceğiniz basit ve kullanışlı bir medya oynatıcıdır.
  • Impulse Media Player

    Impulse Media Player kullanımı kolay bir medya oynatıcıdır
  • Jajuk

    Jajuk müzik dosyalarınızı organize etmenize yardımcı olan kullanışlı bir uygulamadır.