STRAFE

x
x
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
131 TOPLAM İNDİRME

STRAFE retro tarzda bir görünümü bol aksiyonla birleştiren bir FPS oyunudur

STRAFE eğer 90'lı yıllarda Shadow Warrior, Quake veya Duke Nukem gibi oyunları oynadıysanız size özlediğiniz eğlenceyi sunabilecek bir FPS oyunu.

Bilim kurgu tabanlı bir hikayeye sahip olan STRAFE, 1996 yılının teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş, yoğun ve hızlı aksiyonun ön planda tutulduğu ve oynanış dinamikleriyle dikkat çeken bir FPS oyunu olarak tanımlanabilir. Oyun, kendisini nefes kesici fotoğraf gerçekliğinde grafiklere sahip bir oyun olarak oyunculara sunuyor. İlk bakışta oyunun bu iddiasının doğru olmadığını görebiliyorsunuz; fakat STRAFE'in 1996 yılından gelen bir oyun olduğu düşünülürse bu iddia doğru olarak kabul edilebilir.

STRAFE'de 4 farklı bölgeye ve her bölgede 4 bölüme, toplamda da 16 bölüme yer veriliyor. Fakat bölüm sayısının az olması gözünüzü korkutmasın; çünkü oyundaki bölümler rastgele bir şekilde yaratılıyorlar; yani her oynayışınızda sizi farklı bir tecrübe bekliyor.

STRAFE'ın oynanışı çeşitli power-uplar, silah geliştirmeleri ve gizli öğelerle zenginleştirilmekte. Oyunda bolca kan ve parçalanan ceset görmeniz mümkün.

STRAFE'in minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

- Windows 7 işletim sistemi

- Intel Pentium G3250 veya AMD Phenom II X4 965 işlemci

- 2 GB RAM

- 1 GB video belleğe sahip Nvidia GeForce 9800 GT, AMD Radeon HD 5770 veya Intel HD Graphics 4600 ekran kartı

- 3 GB boş depolama alanı

Can Erdil Şentürk

STRAFE

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
124 TOPLAM İNDİRME
3.4 MB DOSYA BOYUTU

Strafe uygulaması sayesinde Android mobil cihazlarınızdan e-sporlarla ilgili tüm turnuva ve maç bilgilerine erişebiliyorsunuz.

Strafe uygulaması, e-sporlar ile ilgilenen Android kullanıcılarının kesinlikle beğeneceklerine inandığım uygulamalar arasında yer alıyor ve e-spor turnuvalarına dahil edilmiş olan oyunların maç sonuçlarını ve gerçekleşen diğer etkinlikler kullanıcılara başarıyla bildiriyor. Hem ücretsiz olarak sunulan hem de çok kolay ve basit bir arayüze sahip olan uygulama, elbette en son gelişmeleri yayınlayabilmek için bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Lakin içerisinde videolar olmadığı için 3G bağlantınız üzerinde çok büyük bir kota harcaması olmayacaktır.

Uygulamayı kullanırken spoiler modunu kapatabiliyor, böylece maçların hangi skorlarla bittiğini göstermesine engel olabiliyorsunuz. Bu sayede daha sonra istediğiniz an maç sonuçlarına dönebiliyor ve erkenden sonuçları görmek yerine istediğiniz an görüntüleyebiliyorsunuz.

Tabii ki Strafe sadece maç sonuçlarını görmek için kullanılmıyor. Sonuçların yanısıra gelecekteki lig maçlarını görme, oyun, turnuva ve maç zamanına göre filtreleme, yayın linklerini bulma gibi pek çok konuda da yardımcı oluyor. Dolayısıyla elektronik oyun sporları ile ilgilenen kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri tüm verilere erişebildiklerini söylemek gerek.

Ancak uygulamada tüm turnuva oyunları şimdilik yer almıyor fakat gelecek günlerde daha geniş kapsamlı bir hale geleceğine inanıyorum. Eğer elektronik sporlarla ilgileniyor ve en son sonuçlara ve turnuvalara hemen erişmek istiyorsanız kesinlikle göz atmadan geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

STRAFE

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
142 TOPLAM İNDİRME
9.1 MB DOSYA BOYUTU

Strafe uygulamasını kullanarak iPhone ve iPad cihazlarınızdan kolayca e-spor turnuvalarına dair son gelişmeleri takip edebiliyorsunuz.

Strafe uygulaması, iPhone ve iPad cihazlarınızı kullanarak e-spor turnuvalarını ve haberlerini takip etmek istiyorsanız kullanabileceğiniz ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor ve oldukça iyi bir şekilde işlevini yerine getirdiğini söyleyebilirim. Çok kolay bir şekilde kullanılabilen sade bir arayüzle birlikte gelen uygulama, çalışırken internet bağlantısı gerektirse de internet tüketiminin çok yüksek olmadığını belirtmek gerek.

Uygulamayı kullanırken en son maç sonuçlarını bildirim olarak alabiliyor ve böylece her defasında uygulamayı yeniden açmanıza gerek kalmıyor. Dilerseniz maç sonuçlarını önceden görmek istemiyorsanız spoiler modunu kapatabiliyor ve böylelikle uygulama içerisinde maç sonuçlarının görüntülenmesine engel olabiliyorsunuz.

Her ne kadar şimdilik oyun seçenekleri biraz kısıtlı olsa da, gelecekte daha fazla e-spor oyununun ekleneceğine inanıyorum. İlgilendiğiniz oyunları da seçme şansınız olduğu için bir veya birden fazla oyunu aynı anda takip etmeniz mümkün ve isterseniz ilgilenmediğiniz oyunlarla ilgili hiç bir sonuç, haber veya bildirim almıyorsunuz.

Turnuvalarda oynanan oyunları izlemeyi seviyorsanız uygulama içerisinde direkt olarak izleme seçeneği bulunmuyor ancak maçın o anda yayında olması halinde canlı yayın linkini alabiliyor ve daha sonra web tarayıcınız üzerinden izleyebiliyorsunuz. Elbette maç fikstürleri ve kaçırmamanız gereken gelişmeler de yine uygulama içerisinden sorunsuzca görüntülenebiliyor.

E-sporlarla ilgilenen kullanıcıların kesinlikle göz atmaları gereken kaliteli uygulamalar arasında yer aldığını söyleyebilirim.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Turkcell Dergilik

    Turkcell Dergilik uygulamasında farklı kategoride onlarca ücretsiz dergi bulunuyor.
  • Feedly

    Bir Firefox eklentisi olan Feedly, RSS'leri magazin dergi arayüzünde listeleyen ve bu arayüzü kişiselleştirme imkanı sunan bir RSS okuyucudur.
  • Euronews

    Euronews, Bing haber uygulamasına alternatif olarak kullanabileceğiniz bir Windows 8 uygulaması.
  • Reuters

    Reuters, Dünya gündemini takip edebileceğiniz en iyi haber uygulamalarından biri.
  • Dell Mobile Connect

    Kullanışlı bir bağlantı uygulaması
  • Fedora Reader

    Ekonomik RSS okuyucu Fedora Reader ile internet bağlantınızı daha az düşünerek haber takip etmeniz mümkün.
  • TRT Haber

    TRT Haber ile Türkiye ve Dünya gündemini takip edebilir, ilginizi çeken konularda yazılmış haberlere anında ulaşabilirsiniz.
  • CNET

    CNET'in resmi Windows 8 uygulaması ile teknoloji dünyası parmaklarınızın ucunda.