The Wesport Independent

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
48 TOPLAM İNDİRME

The Wesport Independent ilginç bir yapıya sahip olan bir simülasyon oyunu

The Wesport Independent eğer Papers, Please veya Please, Don't Touch Anything benzeri oyunları oynayıp keyif aldıysanız hoşunuza gidebilecek bir simülasyon oyunu.

Bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir sansür simülatörü olarak tanımlanabilecek bir oyun olan The Wesport Independent'da oldukça ilginç bir hikaye konu alınıyor. Oyunumuzdaki olaylar yeni savaştan çıkmış bir ülkede geçiyor. Bu ülke savaştan çıktıktan sonra yeni bir parti iktidara geliyor. Söz konusu parti iktidara geldiğinde ise baskı ve sansürü kendi iktidarını kalıcı kılmak için bir araç olarak kullanıyor ve medya üzerinde büyük bir denetim kuruyor. Biz de bu ülke de yayın yapmaya çalışan bir gazetede çalışan bir editörün yerine geçiyoruz ve bu ortamda özgür bir yayın ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

The Wesport Independent'da temel işimiz gazetemizde yayınlanacak olan içerikleri düzenlemek ve kaldırılması gerekenleri içerikten çıkarmak. Bu işi yaparken aldığımız kararlar sansürcü hükümetin ve muhalif kesimin gazetemiz hakkında görüşlerini belirliyor. Artan muhalif sesleri desteklemek ya da faşist iktidarın ensemizdeki nefesini bastırmak için iktidar yanlısı yayın yapmak bizim elimizde. Gazetemizdeki içerikleri düzenlerken istediğimizi sansürleyebiliyoruz veya bütün gerçeklere içerik üzerinde yer vermemeyi tercih edebiliyoruz.

The Wesport Independent farklı sonlara sahip olan sürükleyici ve ilginç bir oyun. Retro bir görünüme sahip olan oyunun düşük konfigürasyonlu sistemlerde bile çalışabilmesi muhtemel. The Wesport Independent'ın minimum sistem gereksinimleri şunlar:

- 1 GB RAM

- Open GL 2.0 destekli ekran kartı

- 100 MB boş depolama alanı

Can Erdil Şentürk

The Wesport Independent

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
117 TOPLAM İNDİRME
62 MB DOSYA BOYUTU

The Wesport Independent mobl cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur

The Wesport Independent oldukça ilginç bir hikayeye sahip olan bir mobil simülasyon oyunu.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir sansür simülatörü olan The Wesport Independent eğer Papers, Please oyununu oynadıysanız benzer yapısıyla sizi cezbedebilecek bir yapım. Oyunumuzun hikayesi yeni savaştan çıkmış ve baskıcı bir faşist partinin iktidara geldiği bir ülkede geçiyor. Biz ise bu ülkedeki son özgür yayın yapabilen gazetelerden birinde çalışan bir editörün yerine geçiyoruz. Gazetemizin yayın hayatını devam ettirmek ise oldukça zorlu bir süreç; çünkü bir yandan sansürcü hükümet nefesini ensemizde hissettiriyor, diğer yandan da muhalif kesim seslerini duyurmak ve gerçekleri öğrenmek istiyor. Biz ise ne yapabileceğimizi seçebilme imkanına sahibiz; tabi sonuçlarına katlanmak koşuluyla.

The Wesport Independent'de yapmamız gereken şey gazetemizde yayınlanacak içerikleri denetlemek ve gerektiğinde bu içerikleri sansürlemek ya da tamamen yayından kaldırmak. Bunun yanında içeriklerde bütün gerçeklere yer vermemeyi de tercih edebiliriz. Ne de olsa bu şekilde yalan söylememiş olabiliyoruz.

Oyun boyunca bize farklı ünlü kişilerden, direniş başkanlarından veya iktidar yetkililerinden mektuplar gelebiliyor. Bu mektuplara verdiğimiz cevaplar, aldığımız bütün kararlar oyunun nasıl sonlanacağını belirlemekte.

Can Erdil Şentürk

The Wesport Independent

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
50 TOPLAM İNDİRME
65.5 MB DOSYA BOYUTU

The Wesport Independent retro tarza sahip olan bir sansür simülatörüdür

The Wesport Independent yapı olarak Papers, Please tarzı oyunlara benzeyen ve oyunun gidişatını ve sonucunu oyuncuların belirleyebildiği bir simülasyon oyunu olarak tanımlanabilir.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınızda ve iPad tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir sansür simülatörü olan The Wesport Independent'da baskıcı faşist bir parti tarafından yönetilen bir ülkeye konuk oluyoruz ve bu ülkede özgür yayın hayatını devam etmeye çalışan bir gazetenin genel yayın yönetmeni olarak maceramıza başlıyoruz. Oyunda yapmamız gereken şey ise gazetemizde yayınlanacak yazıları denetlemek, hangilerinin yayına alınacağını belirlemek ve gerektiğinde sansür yapmak. Bu işi yaparken alacağımız kararlar insanların ve iktidarın gazetemiz hakkında ne düşündüğünü ve oyunun nasıl ilerleyip sonlanacağını belirliyor.

The Wesport Independent'ta yazıları denetlerken dilersek yazının bir bölümünü kırparak bütün gerçeklere yazıda yer vermemeyi tercih edebiliyoruz. Fakat oyunda muhalif kesimin sesini duyurması ve gerçekleri öğrenmesi de önemli bir nokta. İktidarın baskısı ve muhalif kesimin talepleri arasında nasıl denge kuracağımız ise bize kalmış.

The Wesport Independent retro tarzda bir görünüme sahip.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Think of the Children

    Think of the Children, başarılı bir ebeveyn olmaya ve çocuklarınızı tehlikelerden korumaya çalıştığınız bir simülasyon oyunu
  • Wauies - The Pet Shop Game

    Wauies - The Pet Shop Game ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunu
  • Sailaway - The Sailing Simulator

    Sailaway - The Sailing Simulator online altyapıya sahip bir simülasyon oyunudur
  • The Escapists 2

    The Escapists 2 bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur
  • The Island: Castaway

    The Island: Castaway, ıssız bir adada yaşam mücadelesi verdiğiniz bir simülasyon oyunu.
  • The Sims 3

    The Sims 3 ile eğlenceli bir yaşam simülasyon oyunu oynayabilirsiniz.
  • The Sims 4

    The Sims 4, bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz popüler simülasyon oyunudur.
  • The Universim

    The Universim sıradışı bir simülasyon oyunudur