Trend Micro Heartbleed Detector

ÜCRETSİZ
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
266 TOPLAM İNDİRME
0.38 MB DOSYA BOYUTU

Trend Micro Heartbleed Detector ile herhangi bir sitenin Hearbleed açığından etkilenip etkilenmediği öğrenebilirsiniz.

Trend Micro Heartbleed Detector, herhangi bir web sitesinin Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini öğrenmeniz için hazırlanmış bir Chrome uygulamasıdır. Açık kaynak kodlu güvenlik protokolü OpenSSL’in güncel sürümünü kullanmayan web sitelerini bu uygulama aracılığıyla görebilirsiniz.

Sizi Heartbleed açığından etkilenen web sitelerinden uzak tatarak, kişisel verilerinizin güvende kalmasına yardımcı olan bu uygulamanın kullanımı son derece basit. Chrome uygulamasını tarayıcınıza ekleyin. Web sitenin adresini yazın ve “Check Now” butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar! Kısa sürede gerçekleşen sorgulama sonrası o sitenin güvenli olup olmadığını gösteren uyarı ile karşılaşıyorsunuz. Eğer site güvenli ise “You are safe to visit this website” uyarısını alıyorsunuz.

Eğer Google Chrome kullanıcısı iseniz bu ufak boyutlu uygulamayı tarayıcıya ekleyerek bu önemli güvenlik açığından uzak durabilir, güvende olduğunuzu bilerek işlemlerinizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Eğer Android’li cihazınızın bu açıktan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek istiyorsanız uygulamanın mobil sürümünü yükleyip, cihazınızı taratabilirsiniz.

Erkan Calp

Trend Micro Heartbleed Detector

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
109 TOPLAM İNDİRME

Trend Micro Heartbleed Detector, mobil cihazınızın ve uygulamaların Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini tespit eden bir güvenlik uygulamasıdır.

Trend Micro Heartbleed Detector, Android tabanlı telefon ve tabletinizi tarayarak güvenlik riskiyle karşı karşıya olup olmadığınızı gösteren bir güvenlik uygulamasıdır. Mobil cihazınızın, mobil cihazınızda yüklü uygulamaların, bulut servislere erişen uygulamaların Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini bu ücretsiz ve basit uygulama ile öğrenebiliyorsunuz.

Açık kaynak kodlu şifreleme yöntemi olan OpenSSL’in eski sürümünü kullanan web sitelerinde görülen Heartbleed açığı, bugüne kadarki en büyük güvenlik açığı olarak belirtiliyor ve bu açıktan nasibini almış onlarca şirket, milyonlarca kullanıcı var. Hal böyle olunca güvenlik şirketleri harekete geçti ve kullanıcıları bu ses getiren güvenlik açığından korumak için uygulamalar geliştirmeye başladı. Bu uygulamalardan birisi de önemli güvenlik yazılımlarından biri olan Trend Micro tarafından geliştirilmiş Heartbleed Detector. Derin tarama uygulayan bu uygulama sayesinde açıktan etkilenip etkilenmediğinizi kolayca öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca açığın neden oluştuğu ve hangi güvenlik riskiyle karşı karşıya olduğunuzu da görebiliyorsunuz.

Mobil cihazınızı ve mobil cihazınızda yüklü uygulamaları tarayarak size rapor sunan ayrıca bu açık hakkında kısa bilgilendirmeler yapan Heartbleed Detector’ı hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyorsunuz. Heartbleed açığı hakkında detaylı bilgiye Heartbleed Nedir? ve Heartbleed'den Nasıl Korunulur? adlı blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Erkan Calp

Trend Micro Heartbleed Detector

ÜCRETSİZ
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
111 TOPLAM İNDİRME

Trend Micro Heartbleed Detector, Heartbleed açığından etkilenen siteleri tespit etmenizi sağlayan bir araçtır.

Trend Micro Heartbleed Detector, bilgisayarınıza hiçbir yazılım yüklemeden herhangi bir sitenin Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini öğrenmeniz için hazırlanmış bir test aracıdır. Bu araç yardımıyla ziyaret ettiğiniz web sitelerinin güvenilirliğini sorgulayabilirsiniz.

İnternet üzerinden alınan ve gönderilen bilgileri şifreleyerek kişisel verilerimizin güvenliğini sağlayan SSL şifreleme protokolündeki bir açık olan ve yerli ve yabancı onlarca şirketi etkileyen güvenlik açığı Heartbleed için hazırlanan bir araç olan Trend Micro Heartbleed Detector, istediğiniz bir web sitesini hızlı bir şekilde tarayarak sizi o sitenin güvenli olup olmadığı konusunda bilgilendiriyor. Böylelikle sisteminize herhangi bir yazılım, uygulama yüklemeden basit bir sorgulama işlemi ile açığa yakalanan siteleri tespit edebiliyorsunuz.

Trend Micro Heartbleed Detector’ı yer imlerinize ekleyerek, Heartbleed açığından uzak durabilirsiniz. Android’li cihazınızın açıktan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için de mobil için özel olarak hazırlanmış bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Trend Micro Go Everywhere

    Trend Micro Go Everywhere, Windows 8 cihazınızı hırsızlığa karşı koruyan bir güvenlik uygulamasıdır.
  • Trend Micro Titanium Internet Security

    Trend Micro Titanium Internet Security, internet merkezli birçok güvenlik aracını barındıran bir yazılımdır.
  • Trend Micro Titanium Antivirus

    Trend Micro Titanium Antivirus dijital yaşamınızı koruma altına alarak güvenlik tehditlerini sizden uzak tutar.
  • Trend Micro Titanium Maximum Security

    Trend Micro Titanium Maximum Security, birçok güvenlik ve sistem araçlarını barındıran gelişmiş bir yazılımdır.
  • Trend Micro HouseCall

    Housecall Trend Micro'nun ücretsiz çevrimiçi virüs tarama yazılımıdır.
  • Trend Micro SafeSurfing

    Trend Micro SafeSurfing ile internette güvenli şekilde gezinin.
  • Trend Micro Antivirus + Security

    Trend Micro Antivirus + Security, Windows kullanıcılarını internette karşılaşılan zararlı programlardan ve içeriklerden koruyor.
  • DirectPass

    Trend Micro'nun şifre yöneticisi DirectPass şifre yönetimi yanında güvenli modda internet deneyimi, senkronizasyon ve eklenti desteği de sunuyor.