Windows Voice Recorder

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
2.3/5 ZİYARETÇİ
1,328 TOPLAM İNDİRME
6 MB DOSYA BOYUTU

Windows Voice Recorder, Microsoft'un Windows kullanıcılarına özel sunduğu ücretsiz ve Türkçe ses kaydetme uygulaması.

Windows Voice Recorder (Windows Ses Kaydedicisi), Microsoft’un Windows platformuna özel ses kaydetme uygulaması olarak öne çıkıyor. Evrensel uygulama olduğundan hem mobil hem de masaüstü tarafta aynı deneyimi sunan ses kaydedicisi, yazma durumunuz olmadığını zamanlarda sesinizi kullanarak anı yakalamanıza izin veriyor.

Windows 10’da önyüklü gelen uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkan Windows Voice Recorder, Türkçe dil desteğiyle geliyor ve arayüzü son derece sade tasarlanmış. Bu yüzden kayıtlarınızı oluştururken ve düzenleme aşamasında zorlanacağınızı düşünmüyorum.

Ders, görüşme, müzik gibi yazmanın mümkün olmadığı durumlarda anı kaydetmek adına hayat kurtaran bir uygulama olan Windows Voice Recorder’ın kullanımından kısaca bahsetmem gerekirse; Kaydınızı başlatmak, durdurmak ve sonlandırmak için mikrofon simgesi bulunan mavi butona tıklamanız kafi. Kaydınızı oluşturduktan sonra sol panelde kaydınızı görebiliyor, sağ panelden de mevcut kaydınızı düzenleyebiliyorsunuz. Kayıt düzenleme seçenekleri arasında kaydı adlandırma, kırpma ve paylaşma gibi sık kullanılacak seçenekler var.

Mobil tarafta aramaların kaydedilmesine olanak tanıyan Windows Voice Recorder’ın şu an için tek eksik yanı simge durumuna küçültünce kaydı durdurması ve en fazla 30 dakikalık kayda izin vermesi.

Erkan Calp

Windows Voice Recorder

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
62 TOPLAM İNDİRME
2 MB DOSYA BOYUTU

Windows Voice Recorder, Microsoft'un Windows platformuna özel ses kaydetme uygulaması.

Windows Voice Recorder, Microsoft’un Windows Phone kullanıcılarına ücretsiz sunduğu ses kaydetme uygulaması. Ücretsiz olarak sunulan ses kaydedicisi evrensel uygulama niteliğinde olduğundan hem mobil hem de masaüstünde aynı şekilde kullanılabiliyor. Yani Windows Phone cihazınıza indirdiğinizde aynı zamanda bilgisayarınıza da indirmiş oluyorsunuz ve aynı arayüzle karşılaşıyorsunuz.

Windows platformunda önyüklü gelen başka bir deyişle stock uygulamalar arasında olan Windows Voice Recorder (Windows Ses Kaydedicisi), yazma durumunuz olmadığında veya yazmaya üşendiğiniz vakitlerde anı kaçırmamak adına kullanabileceğiniz en iyi ses kayıt uygulaması diyebilirim.

Derste söylenenleri yazmak yerine kaydetmek, görüşme anında konuşulanları unutmamak adına sonsuza dek kalan bir kaydını oluşturma veya müzik kaydı oluşturma gibi hayatın her anında kullanılabilecek oldukç faydalı bir uygulama olduğunu düşündüğüm Windows Voice Recorder’ı diğerlerinden farklı kılan noktası aramaları kaydedebilmesi. Ancak nedendir bilinmez şu anda bu seçenek doğrudan yer almıyor. Arama Kayıtları bölümünü görüntülemek için telefonunuzdan Microsoft Edge tarayıcısını açmanız ve adres satırına ms-callrecording: yazarak açıyorsunuz. Öte yandan özellik Windows 10 Mobile’la uyumsuz. Sonraki güncellemeyle Arama Kaydı özelliği gelecektir.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Screen recorder & Screen record

    Bilgisayarınızın ekranını videoya çekmek isterseniz ücretsiz olarak Screen recorder & Screen record uygulamasından yararlanabileceksiniz.
  • Free Screen Recorder

    Free Screen Recorder ile Windows bilgisayarınızın ekranını videoya çekebileceksiniz.
  • Apowersoft Android Recorder

    Apowersoft Android Recorder, Windows bilgisayarlar ve Android cihazlar arasında bağlantı kurmak için kullanabileceğiniz güçlü bir uygulama.
  • Windows Reading List

    Windows Reading List, Windows bilgisayar ve tabletinizde okuma listesi oluşturabileceğiniz uygulamalar arasında.
  • Fake Voice

    Fake Voice, Windows bilgisayar kullanıcıları için kolay ses değiştirme programıdır. Ses değiştirici program arayanlara tavsiyemizdir.
  • 3uTools

    3uTools ile Windows bilgisayarınızda müzik, resim vb. dosya boyutlarının ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Uyap Editör

    Uyap Editör ile Windows kullanıcıları e-imza işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
  • 3DMark

    3DMark Windows 8 uygulaması ile Windows tabletinizin performansını ölçebilirsiniz.