Wireshark

ÜCRETSİZ
x
3/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
19,416 TOPLAM İNDİRME
51.7 MB DOSYA BOYUTU

Wireshark, bilgisayar ağınıza gidip gelen verileri analiz ederek, onlar hakkında bilgi sahibi olabilmenize olanak tanıyan ücretsiz bir yazılımdır.

Eski adı Ethereal olan Wireshark bir ağ analiz uygulamasıdır. Bilgisayarınıza ulaşan veri taleplerini yakalayan uygulama bu veri paketlerinin içeriğini görüntülemenize olanak tanıyor. Wireshark'ı kullanarak örneğin bir web sitesine bağlanarak bu sitenin ağ kartınıza gönderdiği bağlantı isteklerini inceleyebilir, paketleri bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Programı kullanarak ağınızda bulunan tüm verileri inceleyebilirsiniz. Ağ içerisinde bulunan protokollerin nasıl çalıştığını anlayabilir, ağda yaşanan sorunları tespit etmek için kullanılabilir. Zengin VoIPanalizleri de yapan program tcpdump (libpcap), Pcap NG, Catapult DCT2000, Cisco Secure IDS iplog, Microsoft Network Monitor, Network General Sniffer® (compressed and uncompressed), Sniffer® Pro, and NetXray®, Network Instruments Observer, NetScreen snoop, Novell LANalyzer, RADCOM WAN/LAN Analyzer, Shomiti/Finisar Surveyor, Tektronix K12xx, Visual Networks Visual UpTime, WildPackets EtherPeek/TokenPeek/AiroPeek gibi farklı formatları okuyup yazabilir. Ethernet, IEEE 802.11, PPP/HDLC, ATM, Bluetooth, USB, Token Ring, Frame Relay, FDDI gibi paltformlardan da canlı veri analizi yapılabilir. Program yaptığı detaylı analizleri XML, PostScript®, CSV formatlarında verebilir.

Yeşim Halıcı

Wireshark

ÜCRETSİZ
x
3.5/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
880 TOPLAM İNDİRME
82.8 MB DOSYA BOYUTU

Ağ problemlerini analiz ederek bulduğu problemleri çözen Wireshark sistem güvenliğine katkıda bulunuyor.

Bilgisayar ağında olup bitenleri takip eden bir yazılım sizin tahmin edemeyeceğiniz güvenlik problemlerinin önüne geçmesi açısından da önemlidir. Eski adı Ethereal olan Wireshark bir ağ analiz uygulamasıdır. Bilgisayarınıza ulaşan veri taleplerini yakalayan uygulama bu veri paketlerinin içeriğini görüntülemenize olanak tanıyor. Wireshark'ı kullanarak örneğin bir web sitesine bağlanarak bu sitenin ağ kartınıza gönderdiği bağlantı isteklerini inceleyebilir, paketleri bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Programı kullanarak ağınızda bulunan tüm verileri inceleyebilirsiniz. Ağ içerisinde bulunan protokollerin nasıl çalıştığını anlayabilir, ağda yaşanan sorunları tespit etmek için kullanılabilir. Zengin VoIPanalizleri de yapan program Ethernet, IEEE 802.11, PPP/HDLC, ATM, Bluetooth, USB, Token Ring, Frame Relay, FDDI gibi paltformlardan da canlı veri analizi yapılabilir. Program yaptığı detaylı analizleri XML, PostScript®, CSV formatlarında verebilir.

Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Network Mesaj Programı

    Network Mesaj Programıdır.
  • Network Eagle Monitor Pro

    Network Eagle Monitor, güçlü bir ağ monitörüdür.
  • Network Meter

    Network Meter bağlantı istatistiklerinizi takip edebileceğiniz bir kenar çubuğu eklentisidir
  • Network Speed Test

    Network Speed Test uygulaması ile Windows 8 cihazlarınızda hız testi yapabilirsiniz.
  • Hızlı TTnet

    Program sayesinde çeşitli dosyalar sıkıştırılıyor ve internet bu sayede hızlanıyor..
  • Ping SX2

    Web sitelerine ve uzak bilgisayarlara ping atarak, internet paket gönderim hızınızı ve çeşitli bağlantı bilgilerini görebilirsiniz.
  • WhosIP

    WhosIP, bir IP adresiyle ilgili çeşitli bilgilere ulaşmak istediğiniz zaman kullanabileceğiniz ücretsiz bir programdır.
  • Printfil 4.2

    Karekter tabanlı yazılımların windows yazıcılarında çıktı vermesini ve PDF olarak çıktı vermesini sağlar.SD yazıcılar, network yazıcıları, faxmodem ve PDF çıktıları bu yazılımla mümkündür.