Zulip

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
267 TOPLAM İNDİRME
12 MB DOSYA BOYUTU

Zulip, Dropbox tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu anlık mesajlaşma uygulaması.

Zulip, Dropbox’ın mobilin yanı sıra masaüstünde ücretsiz sunduğu sohbet uygulaması. Açık kaynak kodlu olmasıyla dikkat çeken uygulama IRC’ın geliştirilmiş sürümü diyebiliriz. İş arkadaşlarınızla sürekli bağlantıda kalmak için alternatif olarak kullanabileceğiniz hızlı, basit bir uygulama diyebilirim.

Bir döneme damgasını vuran sohbet uygulamalarından IRC ve XMPP’yi kullandıysanız çok daha gelişmiş ekstra özellikler sunan Zulip’i beğeneceğinizi düşünüyorum. Webde kullanıcı hesabınızı oluşturarak kullanmaya başlayabileceğiniz anlık mesajlaşma uygulamasının en dikkat çeken özelliği sohbetleri konu bazında ayırabilmesi. Bu sayede iş arkadaşlarınızla belli bir konu üzerine konuşmanızı daha rahat sürdürebiliyorsunuz. Grup sohbeti dışında birebir sohbetler de gerçeleştirebilmeniz de mümkün. Sohbet esnasında dosya, bağlantı paylaşmanız gerektiğinde sürükle – bırak yöntemini uygulamanız kafi. Sohbete dilediğiniz arkadaşınızı veya herkesi dahil etmek için de @ işaretini kullanıyorsunuz.

E-posta ve sesli bildirimler sunarak iş arkadaşlarınız tarafından açılan tüm konulardan anında haberdar olmanızı sağlayan Zulip’i kullanabilmeniz için öncelikle iş e-posta adresinizle https://zulip.com/register/ adresinden kayıt oluşturmanız gerekiyor.

Zulip Özellikleri:

  • Gizli birebir ve grup sohbetleri
  • Konu başlıklı grup sohbetleri
  • Sürükle – bırak dosya yüklemeleri
  • Resim, video, tweet bağlantısı önizleme
  • E-posta ve sesli bildirimler
  • Emoji desteği
  • @ ile kullanıcı bahsetme
  • Mesaj düzenleme seçeneği
  • Geçmiş araması
Erkan Calp

Zulip

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
65 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

Zulip, Dropbox'ın iş kullanıcılarına ücretsiz sunduğu açık kaynak kodlu sohbet uygulaması.

Zulip, daha çok iş kullanıcılarına özel hazırlanmış bir sohbet uygulaması. Dropbox imzasını taşıyan açık kaynak kodlu sohbet uygulaması, iş arkadaşlarınızla daha rahat iletişimi sürdürebilmeniz adına Android cihazınızda deneyebileceğiniz ücretsiz, hızlı ve basit bir iletişim uygulaması.

Bulut depolama çözümleriyle tanıdığımız Dropbox’ın bünyesinde olan Zulip, hem mobil hem de masaüstü tarafında kullanılabiliyor ve açık kaynak kodlu yani herkesin katkısıyla geliştirilebilecek bir yapıda. Web tarayıcınız üzerinden hesabınızı oluşturarak kullanmaya başlayabileceğiniz uygulama bir döneme damgasını vuran IRC’ın geliştirilmiş sürümü diyebiliriz. Çok daha fazla özellik içeriyor ve daha kullanışlı.

Zulip’in en dikkat çeken yanı sohbetlerin konu başlıkları içermesi. Birebir sohbetlerde fazla kullanışlı olmasa da grup sohbetlerinde konu başlıklarının olması konuşulanları takip edebilmek açısından büyük kolaylık sağlıyor. Sohbet esnasında – sosyal ağ uygulamalarında olduğu gibi - @ işaretiyle arkadaşınızı sohbete dahil edilmeniz (o kişiye bildirim gidiyor) dilediğiniz türde dosyayı paylaşabilme, mesajlarınızı düzenleyebilme, hatta emojilerle renklendirme şansına sahipsiniz.

Hem e-posta hem de sesli bildirimlerde bulunarak sürekli arkadaşlarınızla iletişimde kalmanızı sağlayan Zulip, daha önce de söylediğim gibi iş odaklı olduğundan gmail, outlook vb. e-posta adresinizle kullanamıyorsunuz. İş e-posta adresini web üzerinden girerek kaydınızı yapıyor ve ardından masaüstü, mobilde giriş yaparak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Tabii ki ilerleyen güncellemelerle uygulama içerisinden de kayıt olma ve diğer e-postalarla kullanabilme seçenekleri eklenecektir.

Erkan Calp

Zulip

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
20 TOPLAM İNDİRME
4 MB DOSYA BOYUTU

Zulip, Dropbox'ın iş kullanıcılarına özel sunduğu açık kaynak sohbet uygulaması.

Zulip, bulut depolama çözümüyle tanıdığımız Dropbox’ın açık kaynak kodlu ssohbet uygulaması ve hem iPhone hem de iPad’le uyumlu. İş kullanıcılarına özel hazırlanan sohbet uygulaması bir zamanlar kullandığımız IRC’ın üzerine kurulmuş ancak çok daha fazla özellik sunuyor ve daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Kullanıcıların katkılarıyla geliştirilmeye müsait sohbet uygulamaları arasında olan Zulip, çapraz platform desteği sunduğundan hem masaüstü hem de mobil cihazlarınızda sohbetlerinizi aksatmadan sürekli olarak iletişim içerisinde kalabiliyorsunuz. İş kullanımına açık olduğundan iş e-posta adresinizle kayıt olup kullanabileceğiniz uygulama ile birebir ve grup sohbetleri gerçekleştirmeniz, sohbetleri konular üzerinden yürütebilmeniz mümkün. Sohbet esnasında @ işaretiyle sohbete dilediğiniz kişiyi veya tüm kişileri ekleyebilmeniz, sohbet esnasında sürükle – bırak yöntemiyle dosya ve bağlantı paylaşabilmeniz, emojilerle duygularınızı dile getirmeniz, mesajarınızı düzenleyebilmeniz mümkün. Paylaşılan linklerin (görsel, video veya tweet) uygulamadan ayrılmadan önizlenebilmesi de harika olmuş.

İş arkadaşlarınızla her daim bağlantıda kalmanızı kolaylaştıran Zulip’in e-posta ve sesli bildirim özelliği de bulunmakta. Hem mobil hem de masaüstünde bildirimlerin başarılı aktarıldığını söylemem gerek.

Erkan Calp

Zulip

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME
9 MB DOSYA BOYUTU

Zulip, iş e-posta adresinizle kullanabileceğiniz birebir ve grup sohbetlerine izin veren ücretsiz bir uygulama.

Zulip, Mac bilgisayarınızda iş arkadaşlarınızla anlık mesajlaşmak için kullanabileceğiniz ücretsiz alternatifler arasında. Dropbox tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak sunulan uygulama IRC’in daha kullanışlı hale getirilmiş, özellik kazanmış hali diyebilirim.

Sadece iş kullanıcılarına açılan açık kaynak kodlu mesajlaşma uygulaması Zulip, birebir ve grup sohbetleri gerçekleştirmenize izin veriyor. Benzer uygulamaların aksine sohbetler konular üzerinden yürütülüyor. Konu başlığı açıp dilediğiniz arkadaşınızı veya tüm arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve bu şekilde hızlıca iletişimi sürdürebiliyorsunuz. Basit arayüzlü olduğundan sohbet esnasında resim, video, bağlantı, dosya paylaşımı yapmak ta zaman almıyor. Öte yandan her sohbet için e-posta veya sesli bildirim alabildiğinizden açılan konuları rahatlıkla takip edebiliyorsunuz.

Çapraz platform desteği sayesinde hem iPhone’unuzda hem de Mac’inizde senkron sorunu yaşamadan kullanabileceğiniz Zulip’in şu an için iş e-posta adresi gerekliliği var ve mobil/masaüstünden kayıt olma seçeneğiniz yok. Webden adresi üzerinden ücretsiz hesabınızı oluşturmanız gerekmekte.

Zulip Özellikleri:

  • Grup sohbetlerini konular halinde görebiliyorsunuz.
  • Birebir ve grup sohbetlerinizi gizlilik içerisinde yürütüyorsunuz.
  • Arama fonksiyonuyla geçmiş sohbetleri rahatlıkla bulabiliyorsunuz.
  • Tek seferde müsait olan arkadaşlarınızı görebiliyorsunuz.
  • E-posta ve sesli bildirimlerle konuşulanları kaçırmanız mümkün değil. (@ bildirimleri de yapılmakta)
  • Sohbette sürükle – bırak yaparak dosya yükleyebilir, bağlantı paylaşabiliyorsunuz.
Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Facebook Messenger

    Facebook Messenger, arkadaşlarınızla sohbet edip, en son güncellemeleri takip etmenizi sağlayan pratik bir mesajlaşma programı.
  • Google Talk

    GTalk hesabınızı masaüstünden kullanabilmenize olanak tanıyan bu yazılım ile Google hesabı olan arkadaşlarınızla anlık mesajlaşma olanağına sahip olacaksınız.
  • Voxox

    Voxox programı sayesinde tüm platformlardaki dostlarınızla kolayca sohbet edebilirsiniz.
  • Fleep

    Fleep programı ile hem Windows hem de diğer platformlardaki arkadaşlarınızla ücretsiz olarak mesajlaşabilirsiniz.
  • Trillian

    Trillian Windows Live Messenger, GTalk, Skype gibi anlık mesajlaşma servislerini ve Facebook, Twitter, Foursquare gibi sosyal ağları teker teker açmadan tek bir program ile yönetmenizi sağlıyor.
  • AIM (AOL Instant Messenger)

    AOL Instant Messenger sahip olduğu özellikler ile arkadaşlarınız ve aileniz ile internet üzerinden haberleşmenizi hem kolay hem de eğlenceli hale getiren bir anlık mesajlaşma programı.
  • Skype

    Skype, Microsoft tarafından geliştirilen ve dağıtılan ücretsiz görüntülü konuşma programlarından bir tanesi olarak hizmet vermektedir.
  • Slack

    Slack, Android ve iOS platformlarında uygulamaları çıkmış olan ve şimdide Windows versiyonu geliştirilen bir takım içi iletişim programı.