iOS 9 Ne Kadar Orijinal? İşte Android'de Olan iOS 9 Uygulamaları

Bazı iOS 9 özelliklerinin, bir süredir Android telefonlarda bulunduğu kullanıcıların gözünden kaçmadı.

iOS 9 Ne Kadar Orijinal? İşte Android'de Olan iOS 9 Uygulamaları

Akılı telefonlarını daha dikkatli kullananlar iOS 9 haberlerini okurken Deja Vu yaşamış olabilirler. Çünkü bazı iOS 9 özellikleri, bir süredir Android telefonlarda zaten vardı.

WWDC 2015 Konferansında dün açıklanan iOS 9, Apple kullanıcılarının pek çok sıkıntısına çare oluyor, bu su götürmez bir gerçek. Ancak bu uygulamalar ne kadar Apple inovasyonu orası biraz bulanık gibi. "Yeni" başlığı altında tanıtılan çoğu özellik, Android kullanıcılarının bir süredir sahip olduğu servislerle aynı.

iOS 9'un hatırlatıcı modülleri, Google Android servislerinin uzun süredir kullandığı özelliklerden biri. Takvim uygulamalarıyla iletişime geçim bildirimler almak, Android kullanıcıları için çok da yeni değil. Apple sıranın iPhone ve iPad kullanıcılarına da geldiğini düşünmüş olmalı.

iOS 9 Maps üzerinde transit ve toplu taşıma bilgilendirmeleri, Google Maps’ın bir süre önce hizmete aldığı bir uygulama. Hatta Yeni Google Maps Güncellemesi Çok Başarılı, Ama Bizim İşimize Yarayacak mı? Haberimizle bunu bir süre önce sizlerle paylaşmıştık. Toplu taşıma özelliği Google Maps’e yeni gelse de, Transit uygulaması 2011 yılından beri Google Maps servisleri içerisinde var.

iOS 9'un ekran bölmek ve multitasking özelliği, Android telefonlarda stok uygulama olarak 2 yıla yakın bir süredir kullanılıyor. Oysa Apple 2010 yılında iPad’ler üzerinde bu özelliği denemek istemiş, ancak sonra servisi askıya almıştı. iOS 9’da yeni olarak tanıttığı özellik aslında kendi fikri olsa da, bunu uygulamak için biraz geç kalmış görünüyor.

Düşük batarya gücü modu ise HTC, Samsung, Motorola ve LG’nin Google stok uygulamalarına dahil ettiği özelliklerden biri. Özellikle Lollipop sürümünde biraz daha geliştirilen bu servis de Android kullanıcılarının bir süredir kullandığı işletim sistemi özelliklerden biri. iOS 9 düşük batarya modu ekstra 3 saat kadar bir avantaj sağlarken Samsung’da bulunan ultra-powersaver 12 güne kadar bataryayı zorlayabiliyor.

Mac OS X Yosemite'ye Elveda, El Capitan'a Hoşgeldin!

Apple App Store 1.5 Milyon Uygulamayla 100 Milyar İndirmeye Ulaştı

 iOS 9'dan Mobil Hayata Renkli Farklılıklar Getiren Küçük Dokunuşlar

YORUMLAR