iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Özellikleri İçin KGI Ne Dedi?

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri bu sefer Apple'a yakınlığıyla bilinen KGI tarafından açıklandı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Özellikleri İçin KGI Ne Dedi?

Apple’ın yeni iPhone’ları resmi olarak tanıtmasına sayılı günler kaldı. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus hakkında şimdiye kadar pek çok şey duyduk, gördük. Hatta gerçeği olmasa da videolu incelemesine, kutu açılımına şahit olduk. Peki cihaz hakkında sağlam kaynaklar neler diyor? İşte KGI Securities tarafından gelen yeni bilgiler.

Apple’a en yakın kaynak olarak bilinen KGI Securities, iPhone 7 bekleyenlere müjdeyi verdi desek sanırız yanlış olmaz. Evet, şimdiye kadar gerek görüntülü gerek yazılı birçok sızıntıyla karşılaştık ancak yeni bilgilerin Apple’a yakın bir isimden gelmesi bizleri daha fazla heyecanlandırdı.

KGI’a göre iPhone 7 serilerinde işlemci hızı 2.4GHz’a yükselecek. Bildiğiniz üzere yeni modellerde Apple A10 işlemcisi kullanılacak. 1.8GHz hız sunan A9 işlemcili iPhone 6s ailesiyle karşılaştırdığımızda ciddi bir performans artışı olmayacağını düşünebilirsiniz ancak iPhone 7 Plus söylenildiği gibi 3GB RAM ile gelirse hem bellek hem de işlemci dopingiyle 6s’i geride bırakacaktır. İşlemci ve bellek dışında donanım tarafında dikkat çeken noktalardan birisi de elbette kamera olacak. iPhone 7 Plus modelinde 12 megapiksel çift arka kamera olacağı, iPhone 7’de ise aynı çözünürlükte tek kamera olacağı söyleniyor. Bunlar dışında ekran boyutu ve çözünürlüğü aynı kalacak. Elbette yeni sensörler eklenecek. Unutmadan, iPhone 7 ailesi IPx7 sertifikasına sahip olmasıyla suya dayanıklı olacak. Kesin gözüyle bakılan diğer bir detay da 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılmış olması.

Klasik olarak gümüş, altın, roze altın dışında koyu siyah ve piyano siyahı olmak üzere iki farklı renkle daha karşımıza çıkacağı söylenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği depolama alanı sorunu da çözülmüş olacak. Temel model 32GB’dan başlayıp 128GB ve 256GB seçenekleri olacak. Fiyatı konusunda ise bir tahmin yapmak güç ancak Apple’ın bir operatörle yaptığı anlaşma gereği kullanıcılar eski iPhone’larını verip üzerine belli bir ücret ödeyerek piyasa fiyatının aşağısına iPhone 7’ye sahip olabileceği söylentisi var. Umarız operatörler ölü bir fiyata cihazları almazlar diyelim 7 Eylül lansman günü görüşmek üzere.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın 4K Kalitede Videosu
MOBİL

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın 4K Kalitede Videosu

Apple'ın önümüzdeki ay yeni iPhone neslini tanıtması bekleniyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus hakkında şu ana kadar birçok farklı kaynaktan sızan bilgilerle karşılaşmıştık.

Apple'ın Resmi Twitter Hesabı İlk Tweet İçin iPhone 7'yi Bekliyor

Apple, iPhone 7 Tanıtım Öncesi iCloud Alanını 2TB'a Yükseltti

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Daha İyi Kamera ve Pil Ömrüne Odaklanıyor

YORUMLAR