iPhone 7'nin En Çok Beklenen Özelliği İptal Edilmiş Olabilir

iPhone 7'nin en çok beklenen yeniliği ise kameralarıydı. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre kameralardan kötü haber var.

iPhone 7'nin En Çok Beklenen Özelliği İptal Edilmiş Olabilir

iPhone 7 modellerinin tasalarımları hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Home tuşundan, antenlerine kadar birçok haberin ortaya çıktığı iPhone 7'nin en çok beklenen yeniliği ise kameralarıydı. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre kameralardan kötü haber var.

Daha önce ortaya çıkan haberlerde iPhone 7 Plus'ın iki kamera ile piyasaya çıkabileceği söylenmişti. Hatta sızdırılan birçok tasarımda, telefonun çift kameralı olduğu görülebiliyordu. Fakat bugün ismi verilmeyen bir Foxconn çalışanın verdiği bilgilere dayandırılan bir başka haberde, çift kameranın iptal edildiği iddia edildi. Daha doğrusu iPhone 7 Plus'ın sadece belirli bir serisinde çift kamera kullanılacağı söylendi.

Bunun sebebi olarak ise Apple'ın kamera temininde yaşadığı sorun olarak gösteriliyor. Telefonlarında kullandığı kameraları Sony'den alan Apple, geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem felaketinden ötürü kamera temin etmekte güçlük çekiyor. Bildiğiniz gibi iki ay kadar önce depremin fabrikalarına zarar vermesi sebebiyle kamera sensörü üretmeyi durduran Sony, anlaşmalı olduğu şirketlere de sensör temin etmekte güçlük çekmeye başlamıştı. İşte bu sebeple Foxconn'un eline yeteri kadar sensör geçmediği ve iPhone 7'lerin hepsinde çift kamera kullanılamayacağı iddia ediliyor. 

Tüm bu haberlerden önce ortaya atılan bir iddiaya göre iPhone 7'nin yapımı, eski modellere göre bir hayli "karmaşık". Bu sebeple Apple, karmaşıklığı azaltmak adına çeşitli özelliklerinden vazgeçmek durumunda kaldığı söylenmişti. Ancak bu karmaşıklığın neden kaynaklandığı ya da ne olduğu açıklanmamıştı. Bütün bu söylentileri takriben, asıl iPhone 7'yi ise ancak ve ancak resmi duyurusunda görebileceğiz. 

iPhone 7 Şimdiye Kadar Üretilmiş En İyi Akıllı Telefon İşlemcisine Sahip Olacak

iPhone 7 En Çok Satan iPhone Olabilir

Apple Sıradaki iPhone'da Kullanmak Üzere 2 Yeni Patent Aldı

YORUMLAR