iPhone SE'nin Parmak İzi Okuyucusu ve Ekranı Hayal Kırıklığı Yaratıyor

iPhone SE'nin parmak izi ve ekranı hakkında detaylar ve şikayetler gelmeye başladı.

iPhone SE'nin Parmak İzi Okuyucusu ve Ekranı Hayal Kırıklığı Yaratıyor

Apple'ın 21 Mart 2016 etkinliğinde tanıtılan iPhone SE, güzel özellikler barındırsa da, bazı yönleriyle kullanıcıları şimdiden hayal kırıklığına uğratmaya başladı.Teknik özellikleri açısından iPhone 6S'e, tasarım olarak ise iPhone 5S'e benzeyen iPhone SE, iPhone 6S ile gelen çoğu özelliğe sahip. Ancak Apple, ara model bir iPhone çıkardığı için bu telefon ne iPhone 6S kadar güçlü ne de iPhone 5S kadar eski özelliklere sahip. Fiyat da aynı şekilde arada kalmış şekilde.

iPhone SE fiyatı

Fiyat konusunda bu aralığı en doğru şekilde yakalamak isteyen Apple; yeni iPhone'una, iPhone 6S'teki gibi Apple A9 işlemci, M9 hareket işlemcisi, 12 MP iSight kamera, 2 GB bellek, 4K video kaydı, Live Photos gibi özellikleri entegre etmiş ancak parmak izi ve ekran konusunda iPhone 5S ile benzer özellikleri tercih etmiş.

iPhone SE parmak izi sensörü

Macworld haberine göre, iPhone SE'de kullanılan parmak izi sensörü iPhone 6S'teki kadar stabil değil ve hız konusunda biraz daha kötü. Ancak bu demek olmuyor ki, iPhone SE'nin parmak izi okuyucusu kötü. Haberde belirtilene göre iPhone 5S'te kullanılan parmak izi sensörünün aynısı bu cihazda mevcut.

iPhone SE ekranı

Ekran konusunda da aynı yöntemi izleyen Apple, iPhone 6S'teki ekran yerine maaliyeti düşürmek için iPhone 5S'in ekranını kullanmış. Bu ekranın dezavantajı ise her açıdan görünemiyor olması ve başka bir söylentiye göre 3D Touch özelliğini bulundurmaması.

iPhone SE Tanıtıldı

iPhone SE, iPhone 5S, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus Karşılaştırması

YORUMLAR