iPhone'a Android Yükleyip iOS 9 Diye Herkesi Kandırdılar

Bir iPhone telefon klonuna Android işletim sistemi yükleyip iOS9 diye herkesi kandırdılar.

iPhone'a Android Yükleyip iOS 9 Diye Herkesi Kandırdılar

Son yılların en komik mobil telefon kamera şakası Hollanda’da gerçekleştirildi. Şakacılar bakın iPhone sahiplerini nasıl kandırdılar.

Hollanda’da yapılan bir mobil telefon şakası YouTube’da hızla izleyici kazanıyor. Bu şaka bir iPhone klonu içerisine yerleştirilmiş Android işletim sisteminin yoldan geçen Herkese ve bazı iPhone kullanıcılarına iOS 9 olarak tanıtılmasıyla ilgili. Şakanın başlığı ise Appleseverler Android'e bayıldı.

Bir iPhone klonunun içerisine Android 5.0 işletim sistemi yerleştiren şakacılar, Amsterdam sokaklarında dolaşarak hem Android hem de iPhone kullanıcılarına gösterdikleri işletim sisteminin iOS 9 olduğunu söylediler. İşin garibi buna herkesin hemen inanmış olması. Özellikle iPhone kullanıcılarının bu şakayı yutmuş olmaları durumu daha da komik kılıyor.

Şakacılar ellerindeki iPhone klonu telefonu sokakta geçen ya da bir yerlerde oturan insanlara “Bakın bu iOS 9 nasıl olmuş ama?” tadında sorularla tanıttılar. İnsanlar aslında Android olan bu sistemin iOS 9 olduğuna hemen inandılar. Bir çoğu sistemin ikonlarının ne kadar güzelleşmiş olduğundan bahsederken bazıları da “Artık çok daha hızlı olmuş” gibi yorumlar yaptılar. Bazı insanlar “Çok değişik görünüyor neredeyse tamamen değişmiş” yorumu yaparken kendilerine “Ne dersiniz Android’den daha iyi olmuş mu?” sorusu yöneltilenler ise “Apple her zaman iyisini yapar” cevabını verdiler. Bir Samsung kullanıcısının bile "Güzel ama ben Samsung kulanmaya devam edeceğim" demesi de oldukça ilginç.

Aslında bu şakanın amacı Android’de bulunan neredeyse tüm özelliklerin iOS 9’a gelmesiyle ilgili olarak kullanıcıların farkındalığını test etmekti. Ancak hem şakanın, hem de testin sonunda anlaşıldığı kadarıyla “sokaktaki vatandaş” bu iki işletim sistemini birbirinden çok da ayırt edemiyor.

İşte şakanın videosu (orijinali Dutch lisanında olup İngilizce altyazılıdır)

iOS 9 Açık Beta Nasıl İndirilir?

iOS 9'da Kullanıcıları Neler Bekliyor?

Android Lollipop Yaz Aylarında Atak Yaparak Yükselişe Geçti

YORUMLAR