Apple'ın Yeni Kararı iPhone Tutkunlarını İkiye Böldü, İtirazlar Yükseliyor

Apple, iPhone 7 ile beraber "home" tuşunu tamamen kaldırabilir iddiası kullanıcıları isyan ettirdi.

Apple'ın Yeni Kararı iPhone Tutkunlarını İkiye Böldü, İtirazlar Yükseliyor

Apple, iPhone çerçevesinin daha genişlemesi için “Home” tuşunu kaldırmayı düşünüyor. iPhone severler bu haberle ikiye bölünmüş durumdalar.

Henüz Apple tarafından resmi bir açıklama yok. Ancak Apple laboratuvarlarında "Home" tuşunun kalkması yönünde bazı denemeler olduğu internete sızınca Apple tutkunları ayağa kalktı. Apple bu uygulamasını iPhone 7 ile hayata geçirebilir.

iPhone severler “Home” tuşunun Apple markası kadar kalıcı ve markanın imzası olduğunu savunurken, diğer taraftan bazı kullanıcılar Apple’ın modernleşmesi gerektiğini ve ekranın daha rahatlaması açısından bunun doğru bir karar olabileceğini düşünüyorlar.

Öte yandan Apple bu tartışmaları şimdilik uzaktan izliyor. Ancak telefonun çerçevesini inceltmek ve ekranını biraz daha uzatabilmek için böyle bir kararı her an uygulama olasılığı da çok yüksek.

iPhone kullanıcıları “Home” tuşu kaldırılırsa iPhone’un iyice Android’e benzeyeceğinden endişeli. Kullanıcılar tuşun kaldırılması yerine, Samsung’un kullandığı gibi eliptik bir tuş kullanılabileceğini de savunuyorlar. Diğer taraftan bir kısım kullanıcılar, fiziksel kontrol tuşlarının telefonlardan kaldırılmasının çok iyi bir fikir olmadığı yönünde fikir ileri sürerken, bazı kullanıcılar da daha büyük ekran kullanmanın iPhone’a bir özellik katmayacağını savunuyor. Bakalım iPhone 7 gelene kadar neler olacak.

İşte iPhone 7'nin Kamera Özellikleri

Yeni Bir iPhone 7 Tasarımı Daha İnternette Boy Gösterdi

iPhone 7'nin 7 Özelliği Hakkında Uzman Görüşleri

YORUMLAR