Lara Croft Korsanların Eline Geçti!

Lara Croft korsanların eline geçti. Nasıl Mı? Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Lara Croft Korsanların Eline Geçti!

Oyun dünyasının en büyük sorunlarından biri hiç şüphesiz korsan oyun kullanım oranlarının artması. Fiyatlar Türkiye şartlarında bile makul durumlara gelmeye başlamışken hala korsan oyun tercih etmenin mantıksız olacağı da aşikar. Durum böyleyken asla kırılamaz denilen oyunların kırılması oyun yapımcılarını zor durumda bırakıyor. Son olarak bu hafta içerisinde Denuvo ile korunan Rise of the Tomb Raider bilgisayar korsanları tarafından kırıldı.

Konuyla ilgili haber ilk olarak Reddit'den PCGamesN tarafından paylaşıldı. Rus hackerların Rise of the Tomb Raider'ı kırdığı bilgisini geçen hesap daha sonra Denuvo yetkilisi Thomas Goebl tarafından yalanlanmıştı. Gerçek anlamda bir kanıt beklediklerini söyleyen Goebl, aksi taktirde bunun bir söylenti olacağını belirtmişti. 

Denuvo'dan böyle bir talep gelince gerçek anlamda bir kanıt sunmak isteyen korsanlar, Rise of the Tomb Raider'ın kopya sürümünü CONSPIR4CY adını kullanarak yayınladı. Denuvo'nun tamamen devre dışı bırakılarak yayınlanan sürümünün çalıştığını ise pek çok Reddit kullanıcı doğruladı. Çıkış tarihinden tam 7 ay sonra kırılan Rise of the Tomb Raider vakası, aynı teknoloji ile korunan diğer oyunları ve yapımcılarını etkilemeye şimdiden başladı diyebiliriz. Zira Denuvo teknolojisiyle korunan pek çok oyun tehlikede!

Rise of the Tomb Raider'ın PS4 Çıkış Tarihi Kesinleşti

YORUMLAR