LYS 2015 Soru ve Cevapları Açıklandı

2015 LYS sınavından sorulan tüm soru ve cevapları sizler için hazırladığımız paketi indirerek bilgisayarınız ve mobil cihazlarınız üzerinde kontrol edebilirsiniz.

LYS 2015 Soru ve Cevapları Açıklandı

Üniversiteye giriş için binlerce öğrencinin bir sene boyunda hazırlandığı LYS'nin (Lisans Yerleştirme Sınavı) ilk 3 oturumu tamamlandı. Toplam 5 oturumdan oluşan LYS sınavının soru ve cevapları da ÖSYM tarafından açıklandı.

Bu sınavi çin farklı bir yöntem uygulayan ÖSYM, sınav soru ve cevaplarının sadece yüzde 20'sini herkese açık olarak paylaştı. Tüm soru ve cevapları için öğrencilerin sisteme giriş yaparak kontrol etmeleri gerekiyor.

13 ve 14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4), Matematik Sınavı (LYS-1) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) için açıklanan soru ve cevapları sizler için hazırladığımız LYS 2015 Soru ve Cevapları paketini indirerek hemen ilk 3 oturumda vermiş olduğunuz yanıtları kontrol edebilirsiniz.

2015 LYS sınavında şu ana gerçekleştirilen ilk 3 oturumdaki soruların büyük çoğunluğu bilgiye dayalı olurken, önümüzdeki hafta yapılacak olan Fen Bilimleri(LYS-2) ve Edebiyat Coğrafya(LYS-3) sınavlarının da benzer şekilde olacağı tahmin ediliyor. Sınavın büyük çoğunluğunun bittiği süreçte öğrenciler henüz yaz tatiline tam anlamıyla girebilmiş değiller. Fakat önümüzdeki hafta kalan iki oturum da tamamlandıktan sonra tatillerini yaparak sonrasında üniversite seçimlerini yapıyor olacaklar.

Tamindir olarak şimdiden tüm öğrencilere önümüzdeki hafta yapılacak olan LYS sınavının kalan 2 oturumunda başarılar diler, hayal ettikleri üniversite ve bölümlere girebilmelerini temenni ederiz. Sınav soruları ve yanıtları açıklandığında paketimizi güncelleyerek 2015 LYS tüm soru ve cevaplarını sizlere sunacağız.

Büyük Markalara Soracağınız Sorular için Twitter Yerine Facebook'u Tercih Edin

YORUMLAR