Meğer Facebook Android ‘den Çok Korkuyormuş

Android cihazlarda kullanılan Google Maps Facebook API’si Google ‘a biraz maliyet çıkarıyor, Google faturayı Facebook'a kesmek üzere.

Meğer Facebook Android ‘den Çok Korkuyormuş

Ciddiyiz, Facebook Android ’den şu sıralar biraz değil bayağı bir tırsıyormuş. Elbette bunun bir sebebi var.

Geçen yaz Google ve Facebook bir toplantıda bir araya gelmişler. Şimdi hangi isimlerin orada olduğu önemli değil ama toplantıdan sonra Facebook’un yüzü düşmüş, beti benzi atmış. Bunun sebebi Google’ın Facebook gelirlerinin bir kısmına tırpan atmaya hazırlanıyor olmasıymış. Facebook’un o anda kendini çok fazla savunamadığı ve Google’dan gelen bu finansal darbeyi hala savuşturamadığı da söylentiler arasında.

Peki, Google Facebook’u bu kadar korkutacak ne talep etmiş olabilir? Durum Facebook’un Google Maps üzerinde kullandığı API kullanımından kaynaklanıyor. Android cihazlarda kullanılan Google Maps Facebook API’si Google'a biraz maliyet çıkarıyor. Bu durumda faturayı hazırlamış olan Google her an Facebook’un kapısına dayanarak yüklü miktarda bir kullanım ücreti talep edebilir.

Bu olur mu, olacak mı, bilmiyoruz ama Google dünyanın yüz milyonlarca Android cihaza yayılmışken Facebook’a çıkacak olan faturanın üzerindeki sıfırları düşünmek istemiyorum. Üstelik Facebook WhatsApp, Instagram ve Messenger üzerinden de aynı API ile Google Maps'e bağlanıyor. 

YORUMLAR