Microsoft, Spartan'ı Kırabilene 15 Bin Dolar Verecek

Microsoft yeni tarayıcısı Spartan’ı kırabilene para ödülü vereceğini açıkladı.

Microsoft, Spartan'ı Kırabilene 15 Bin Dolar Verecek

Kolları sıvayın, Microsoft sizi Project Spartan’ı ‘hacklemeye’ davet ediyor. Ucuna da bir para ödülü koymuş. Başaran 15 bin dolarlık ödülü alır.

Microsoft, Project Spartan tarayıcısına son derece güveniyor. Öyle ki, Spartan’ı kırabilene para ödülü vereceğini açıkladı. Spartan tarayıcısının güvenlik özelliklerinin sır gibi saklandığı biliniyor. Ancak Microsoft bunu ispat edebilmenin tek yolu olduğunu düşünmüş olmalı.

Windows 10 teknik ön izleme sürümlerde henüz tamamlanmamış hali bulunan Project Spartan tarayıcısı, güvenlik açısından çok şey vaat ediyor. Bu vaatlerin boş olmadığını göstermek için Microsoft ‘tarayıcı hackleme’ yarışması düzenliyor. Project Spartan’ı kırabilene de 500 ile 15 bin dolar arasında para ödülü verecek.

Yarışma Mayıs ayında başlayacak. Herkes evinden Microsoft ile bağlantılı olarak yarışabilecek. Yarışmanın bitiş tarihi ise Temmuz olarak duyuruldu. Bu tarih Windows 10’un resmi olarak dağıtılmasına en yakın tarih oluğu için seçilmiş olabilir. Windows 10'un Çıkış Tarihini AMD Ağzından Kaçırdı haberimizde çıkış tarihi ile ilgili küçük bir ipucunu sizlerle paylaşmıştık.

Yarışma bazı önemli sınıflandırmalar içeriyor. Mesela Spartan’ı uzaktan kontrol edebilen 15 bin dolar kazanırken, Edge.html dosyası üzerinde her hangi bir açık bulan, ancak müdahale edemeyenler 500 dolar kazanacaklar. Yarışmanın kuralları Mayıs ayında açıklanacak. 

PC Pazarında Durgunluğun Tek Suçlusu Windows XP

Windows 10’dan En Son Teknik Ön İzleme Geldi

YORUMLAR