Mobil Platform Savaşlarının Galibi 2019'a Kadar Belli

2015 yılında hem mobil pazarın hem de kullanıcıların işletim sistemi tercihi galibi Android cihazlar oldu.

Mobil Platform Savaşlarının Galibi 2019'a Kadar Belli

Dünyada en çok satılan mobil telefon sayısı işletim sistemine göre belli oldu. 2015 yılının galibi Android cihazlar ve işletim sistemi oldu.

Yaklaşık onlarca modelden oluşan Android pazarı farklı bütçelere hitap etmesi, seçeneklerinin çok olması ve açık işletim sistemi avantajıyla küresel pazarda yüzde 81,2'lik bir yoğunluğa sahip. Yapılan istatistik çalışmasına göre, ikinci sırada doğal olarak App iOS var. iOS'un Pazar payı 15,8 olarak ölçümlenmiş.

Statista'nın raporuna göre, pazarda en düşük pay Microsoft Mobil telefonlara ait. Göründüğü kadarıyla Microsoft henüz yüzde 2,2 oranında dolaşan varlığını artıramamış. Yeni yapılan istatistik 2019 yılı hakkında da bazı öngörüler sunuyor. Buna göre, Android'in pazar payı 2019 yılında yüzde 82,6'lara kadar çıkarken iOS yüzde 14,1'e geriliyor. Bu noktada Windows Phone oranları da yüzde 2,3'e yükselmiş. Apple'ın kaybının her iki işletim sistemine kaymış olabileceği açıkça görülüyor. Androidin Pazar üstünlüğünün 2019'da da devam edeceği aslında çok da uçuk bir öngörü değil. Ancak iOS'un geriliyor olması oldukça dikkat çekici. Bunun sebebi olarak Android'in yeni işletim sistemi sürümlerinin geliştiği ve akıllı telefonların fiyat yelpazesinin çeşitliliği sebep gösterilebilir.

Windows Phone Pazarı Nereye Gidiyor?

iPhone Daha Muhteşem ve Ucuz Olmazsa Pazarı Elinden Kaçırır mı?

YORUMLAR