Mozilla Firefox (Linux)

Mozilla Firefox (Linux)

kullanıcı

Mozilla Firefox(Linux), oldukça hızlı ve beraberinde yüzlerce özelliği getiren etkili ve başarılır bir tarayıcıdır.

Mozilla Firefox, pek çok kişi tarafından yıllardır sevilerek kullanılan popüler ve güvenilir internet tarayıcılarından biri. Windows, Mac, Linux ve Android gibi platformlar üzerinde kullanabileceğiniz tarayıcı, uzun süredir kullanıcılarına kâr beklentisi olmadan sürekli yenilikçi bir hizmet veriyor.

Getirdiği yeni özellikler sayesinde piyasada bulunan rakiplerinden geri kalmamayı başaran Firefox, gerçek anlamda bir tarayıcıdan beklenebilecek özelliklerin neredeyse tümüne sahip.

Mozill Firefox(Linux)'un Özellikleri;

  • Kolay Gezinme: Geliştirilmiş arayüzü sayesinde Firefox ile internet üzerinde oldukça rahat bir şekilde istediğiniz sitelere girebilirsiniz. Konum çubuğu diğer bir adıyla şahane çubuk olarak bilinen sekme sayesinde daha önceden girip beğenmiş olduğunuz sitelerin ismini hatırlamasanız bile girdiğiniz terimlere uygun olan sonuçları karşınıza çıkaracaktır. Üst kısımda bulunan sekme özelliğini ilk getiren tarayıcı olan Firefox bu özelliğini hala koruyarak bakındığınız sitelere arasındaki geçişlerinizi daha rahat yapmanızı sağlıyor. Tüm menü öğelerine ulaşabileceğiniz sol üstte yer alan Firefox düğmesi ve tüm yer imlerinizi kontrol edebileceğiniz sağ üstte bulunan yer imi düğğmesi sayesinde Firefox kullanırken yapmak istediğiniz işlemleri kolayca gerçekleştirirsiniz.
  • Yüksek Performans: Daha hızlı başlangıç süreleri, hızlı grafik yorumlama ve geliştirilmiş sayfa yükleme hızı ile Firefox performans konusunda beklentilerinizi rahatlıkla karşılayacaktır. Firefox'un hıza verdiği önem ve bu konuda yaptığı çalışmalar sayesinde gitmek istediğiniz sitelere çok hızlı ulaşmak mümkün. Ayrıca çökme koruma özelliği sayesinde, Adobe Flash, Apple QuickTime veya Microsoft Silverlight uygulamalarından biri çöktüğünde Mozilla Firefox size kesintisiz gezinme imkanı sunar. Oldukça çok kullanılan bu yan uygulamardan birinin çökmesi ve kilitlenmesi durumunda Firefox'un diğer kısımları etkilenmemektedir.
  • Gelişmiş Güvenlik: Firefox içinde bulunan güvenlik özellikleri sayesinde internet üzerinde karşılaşabileceğiniz zararlı durumlardan sizi maksimum oranda korur. Örneğin alışveriş yapmak istediğiniz bir sitenin simgesine tıklayarak bilgilerini görebilir ve güvenli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Antivirüs programları ile beraber uyumlu çalışabilen Firefox sayesinde, indirdiğiniz dosyaları Antivirüs programınız otomatik olarak denetleyecektir. Ayrıca Firefox zararlı yazılım koruması sayesinde sizi internet üzerindeki virüslerden, solucanlardan, truva atlarından ve casus yazılımlardan korur. Firefox yeni bir güncelleme geldiğinde sizi otomatik olarak uyaracaktır ve bu sayede kendini sürekli güncel tutarak, en yeni özellikleri de içinde bulunduracaktır.
  • Güçlü Kişiselleştirme: Özelleştirilebilir arayüzü sayesinde Firefox'u tamamen kişiselleştirerek kullanabilirsiniz. Eklenti yöneticisi yeniden tasarlanarak Firefox'u terketmeden istediğiniz eklentileri bulmanız sağlandı. Başka kullanıcılar tarafından yapılmış hazır binlerce tema ve eklenti içerisinden beğendiklerinizi seçerek tarayıcınız kişiselleştirebilirsiniz. Hazır olan temalar dışında kendinize ait tema yaparak onu kullanabilirsiniz. Oldukça çok sayıda bulunan ve Firefox'un neredeyse tüm özellikleri ile ilgili değişiklik bulunan eklentiler sayesinde, tarayıcınızı kullanım tarzınıza göre gerekli gördüğünüz eklentileri yükleyerek işlerinizi çok daha kolaylaştırabilirsiniz.
  • En Yeni Teknolojiler: Özellikle Webmaster ve site geliştiricilerinin hoşuna gidecek olan yeni işlevler ile gelişmiş içerik ve uygulamalar yaratabilirsiniz. Karalama defteri, HD video desteği, Web konsolu, çoklu dokunma desteği, ayrıştırıcı vb. gibi en son teknolojiler Firefox içerisinde bulunmaktadır.
  • Evrensel Erişim: Web uyumlu fontlar dışında WOFF, TrueType ve OpenType açık yazı tipi biçimlerini de destekleyen Firefox'ta harika yazı tipleri bulunuyor. 70'den fazla dil desteği ile Firefox'u kendi dilinizde kullanarak özelliklerinden maksimum miktarda yararlanabilirsiniz. Firefox'un en iyi özelliklerinden biri olan dil özelliği sayesinde oldukça gelişmiş dil seçenekleri sunulur.

Güçlü rakipleri bulunmasına rağmen bir tarayıcıda bulunması gereken herşeye sahip olan Mozilla Firefox uzun yıllardır milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Sizde gelişmiş özelliklere sahip tarayıcı ile eğlenceli ve güvenli bir internet yolculuğuna çıkmak için hemen Linux işletim sistemine sahip bilgisayarınza indirerek ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Mozilla Firefox'un Windows ve Mac versiyonlarını sitemiz üzerinden indirebilirsiniz;