Open Broadcaster Software - OBS

Open Broadcaster Software - OBS

kullanıcı

Open Broadcaster Software internet üzerinden yayın yapmanıza imkan tanıyan bir yazılımdır

Open Broadcaster Software ya da kısa adıyla OBS, kullanıcılara internet üzerinden yayın yapma - streaming konusunda yardımcı olan ücretsiz bir stream yazılımıdır. Windows platformunda epey beğenilen ve günümüzde hale geniş kitleler tarafından kullanılan Open Broadcaster Software - OBS başarılı gidişatına kaldığı yerden devam ediyor. Açık kaynak kodlu bir yapıda karşımıza çıkan uygulama, ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kullanıcılarına canlı yayınlar yapma fırsatı veren başarılı uygulama, bilgisayarınızdaki görüntüleri anında internet ortamında paylaşabiliyor. Canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar için özel olarak geliştirilen uygulama kullanıcı kitlesini de artırmayı ihmal etmiyor.

Open Broadcaster Software - OBS Özellikleri

  • Ücretsiz kullanım,
  • Güvenilir altyapı,
  • Açık kaynak kodlu,
  • Farklı dil destekleri,
  • Pratik kullanım,
  • Düşük RAM tüketimi,

Açık kaynak koduna sahip olan bir proje olan OBS Studio kullanıcılara videolar kaydetme ve canlı yayın yapma imkanı veriyor. Program aracılığıyla bilgisayarınızdaki görüntüleri internette yayınlayabiliyor, oyun canlı yayını yapabiliyor ve bu yayınları bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz.

Open Broadcaster Software yayın yapabilmeniz için farklı servisleri desteklemekte. Open Broadcaster Software kullanarak Facebook, YouTube, Twitch, iNSTAGIB.tv, DailyMotion, CashPlay, CyberGame ve Hitbox servisleri üzerinden canlı yayın yapabilmektesiniz. Open Broadcaster Software kullanıcılara farklı kaynaklardan video kaydı yapabilme imkanı veriyor. Dilerseniz Open Broadcaster Software kullanarak slayt gösterileri yayınlayabiliyor, yazılar ekleyebiliyor, oyun görüntülerini yayınlayabiliyor veya webcam görüntülerinizi yayınlayabiliyorsunuz. Bunun yanında masaüstünüzde çalışan bir uygulamayı kaydederek yayınlayabilmektesiniz.

Bilgisayarda Facebook Oyun Canlı Yayını Nasıl Yapılıra

Oyun videosu yayınlama konusunda size yardımcı olacak Open Broadcaster Software'in sahip olduğu güzel bir özellik uygulamanın videolarınızı yayınlamadan önce size nasıl görüneceklerini gösteren bir önizleme moduna sahip olması. Bu sayede küçük ayarlamalar yapabiliyor ve videolarınızın en iyi şekilde görünmelerini sağlayabiliyorsunuz.

Open Broadcaster Software video ve ses yayınları için detaylı kalite ayarları sunuyor. Farklı kodlama seçeneklerinin yer aldığı Open Broadcaster Software videoları yayınlayacağınız çözünürlüğü belirleyebilmenin yanında yayın yapılacak monitörü seçme, kare hızını (FPS) belirleme imkanı da veriyor. Mikrofon ayarlarınızı da uygulama üzerinden yapabilir, mikrofon güçlendirmeyi açıp kapayabilir, kısayol tuşlarını belirleyebilirsiniz.

Open Broadcaster Software kendi ayarlarınızı farklı kalıplar halinde kaydedebilmenize imkan tanıyor ve farklı yayınlar için kullanacağınız ayarlar arasında kolayca geçiş yapmanıza olanak sağlıyor.