Project Tango Teknolojisini İçeren İlk Telefon Lenovodan Geliyor

Google'ın Project Tango teknolojisini içeren ilk telefon CES 2016'da tanıtıldı.

Project Tango Teknolojisini İçeren İlk Telefon Lenovodan Geliyor

Google'ın uzayı ve hareketi insani düzeyde kavrayabilmek için geliştirdiği Project Tango teknolojisini kullanacak ilk telefon CES 2016'da görücüye çıktı.

Google'ın akıllı telefonlara yeni bir boyut kazandıracak projesi olan Project Tango yaklaşık 2 sene önce ortaya çıkmıştı ve bunu sizlere "Project Tango'ya Merhaba Deyin" haberiyle sunmuştuk. İlk başlarda sadece tabletler için geliştirilen teknoloji, tıpkı insanlar gibi derinlik algısına sahip tabletler yapmaya dayanıyordu. Bu tabletler ile 3D haritalama yapılabilecek ve çeşitli özellikleriyle kullanıcılara sunulacaktı. İlk olarak geliştiricilere yönelik bir prototip sunan Google, tam 2 sene sonra tekrardan Project Tango projesiyle gündeme geldi.

Google Project Tango teknolojisini içeren ilk telefon için Google ve Lenovo geçtiğimiz günlerde bir anlaşma yapmıştı ve bu telefonun da CES 2016 kapsamında tanıtılması bekleniyordu. Beklenildiği gibi de oldu ve Lenovo, Project Tango teknolojisine sahip ilk telefonu yaz aylarına doğru piyasaya sürüleceğini açıkladı. Telefonun 6.5 inçten küçük bir ekrana sahip olacağı ve fiyatının da 500 dolardan düşük olacağı gelen haberler arasında. Project Tango'nun tanıtım videosunu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

Project Tango Ne İşe Yarar?

Project Tango akıllı telefonlara yeni bir bakış açısı kazandıracak bir teknolojinin adı. Teknoloji telefonların derinlik algısına sahip olup tıpkı insanlar gibi 3D görüntüleri algılayabilmelerini sağlıyor. Bu teknolojiye sahip telefon ile bir mobilyanın ya da masanın ölçülerini kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Bunun için telefonun kamerasını nesneye tutmanız yeterli oluyor. 

Bu teknolojiye sahip telefonlarla alışveriş merkezlerindeki dükkanları bulmak da artık kolay hale gelecek. Bir alışveriş merkezine tekrar gittiğinizde telefonunuz bunu algılayabilecek ve size yol gösterebilecek. 

Yine bu teknolojiyle birlikte almadığınız bir ürünün mutfağınızda ya da odanızda nasıl duracağını da görebilirsiniz. Telefonunuz ile birlikte evinizde bir gezintiye çıktığınızda telefon evin 3D modelini çıkarıyor ve hafızasına kaydediyor. Örneğin bir buzdolabı alacağınızda ise kamerayı koymak istediğiniz yere tutmanız yeterli oluyor.

Google'ın bu projesi şu anlık sadece Android işletim sistemine sahip telefonlar için kullanılabilecek. Teknoloji'nin diğer platformlara ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Sizce böyle bir teknolojinin bize sağlayacağı yararlar neler olabilir?

Tüm CES 2016 Haberleri için buraya tıklayın!

YORUMLAR