Büyükelçiye Suikast Sonrası İnternet Can Çekişiyor

Rus Büyükelçisine düzenlenen suikast saldırısı sonrası internet can çekişmeye başladı.

Büyükelçiye Suikast Sonrası İnternet Can Çekişiyor

Ankara'da Rus Büyükelçisine yapılan suikast sonrası internet yavaşlamaya başladı. Özellikle sosyal medya sitelerinde belirgin yavaşlama var. Haber yayın yasağının da gelmesiyle beraber internette dolaşmak neredeyse mümkün değil. 

Bugün akşam saatlerinde Ankara'da bir sanat galerisine katılan Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, düzenlenen suikast saldırısında hayatını kaybetti. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen olayda konuşma yaptığı sırada saldırıya uğrayan Karlov, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Suikast saldırısını düzenleyen saldırgan ile çatışmaya giren özel harekat polisi sadırganı öldürdü. Yaşanan olaylar son dakika haberi olarak dünya gündeminde yankılanırken Türkiye'deki internet bağlantısında belirgin yavaşlamalar görülmeye başlandı. Bu arada habere Türkiye'de yayın yasağı getirildi. 

Yavaşlamanın Nedeni Bilinmiyor

Özellikle Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal medya sitelerinde erişim sorunu kendisini belli ediyor. Yavaşlamanın nedeni henüz tam olarak bilinmediği gibi, BTK'dan da resmi bir açıklama yapılmadı. Yaşanan erişim sorunu ise VPN'lerle etkisiz hale getirilebiliyor. Öte yandan internetin yavaşlama nedeni olarak Rusya'dan Türkiye'ye yönelik siber saldırıların olabileceği de akıllara geliyor.

Ayrıca saldırının yarın Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenecek kritik toplantıdan hemen önce gerçekleşmesi akıllarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Kısa sürede gündeme oturan olay için Başbakanlık tarafından yayın yasağı devam ediyor.

BTK ve Adalet Bakanlığı Sansürlenen Haber Sitesi Sayısını Açıklayamıyor

İnternetin Sansürlenmesi Artık İnsan Hakları İhlali Sayılacak

YORUMLAR