Rusya Google'a Çok Sert Bir Ültimatom Çekti

Rusya Google zorunlu Android uygulamaları yüklemekten vazgeçmezse tüm servislerinin kapatılabileceği uyarısını yaptı.

Rusya Google'a Çok Sert Bir Ültimatom Çekti

Rusya Google 16 Kasım’a kadar Zorunlu Google Android uygulamaları yüklemekten vazgeçmezse, tüm servislerinin kapatılabileceği uyarısını yaptı.

Android telefonların Rus pazarında dominant rol oynayan Google uygulamalara sahip olması Rusya’yı bir süredir rahatsız ediyordu. 2015 yılının ortalarından bu yana Rusya bu konudaki rahatsızlığını çeşitli yollardan dile getiriyordu ancak değişen bir şey olmuyordu. Rusya şimdi sert bir ültimatom çekerek Google’ı uyardı. Rusya pazarına giren Android telefonlarda stok Google Android uygulamaları olmaması gerektiğini ve bu uygulamalar için zorunlu güncellemeler yapmaması gerektiğini belirtti.

Rusya bu uyarısında aslında yalnız da değil. Google Avrupa Birliği cephesinde de tekelci davranışları ve uygulama yayılım politikası yüzünden davalara ve cezalara maruz kalıyor. Şimdi bu trene Rusya’da bindi. Ancak Rusya daha net ve kararlı görünüyor. Rusya anti tekel inceleme ve araştırma bürosu (The Russian Antimonopoly Service) Google’ın 18 Kasıma kadar bu gidişine bir “dur” demesi konusunda yazılım devini sertçe uyardı. Bu uyarının biraz da Yandex ile bağlantısı olduğu da düşünülüyor. Google ve Yandex uygulamaları Rusya’da büyük bir rekabet içinde bulunuyorlar. Bakalım 18 Kasım’dan sonra neler olacak.

Google'a Avrupa Birliği Tokadı

Avrupa Birliği Komisyonu Google ve Android'e Soruşturma Açıyor

Avrupa Birliği'nden Sonra Google Şimdi Kendi Evinde de Tekelcilik Suçlamasıyla Karşı Karşıya

YORUMLAR