Samsung Galaxy Note 7’lerin Satışı Durduruldu Cihazlar Geri Çağırılıyor (Güncellendi)

Samsung yeni amiral gemisi ürünü Galaxy Note 7’leri her an geri çağırmaya başlayabilir.

Samsung Galaxy Note 7’lerin Satışı Durduruldu Cihazlar Geri Çağırılıyor (Güncellendi)

Son birkaç haftadır şarj olurken infilak edip yangın tehlikesi olasılığını akıllara düşüren Samsung Galaxy Note 7’ler, dev üreticinin kabusu olmaya başladılar. Samsung yeni amiral gemisini her an geri çağırabilir.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre Samsung yeni amiral gemisi ürünü Galaxy Note 7’leri her an geri çağırmaya başlayabilir. Samsung’a yakınlığıyla neredeyse üreticinin resmi haber sitesi sayılan SamMobile’ın haberine göre Samsung’un resmi olarak bu seçeneği değerlendirmek üzere olduğu bildirildi. Bir hafta içinde iki cihazın bataryasının infilak etmesi dev üreticinin canını hayli sıkmışa benziyor.

Samsung Galaxy Note 7 Geri Gidebilir

Samsung’a göre şarj esnasında bataryanın patlama olasılığı Galaxy Note 7’lerde yüzde 0.1’in bile altında. Ancak bir haftada iki vaka yaşanması bu olasılığın hafife alınmaması gerektiğini de işaret ediyor gibi. Haber satılmak üzere Güney Kore’ye ve dünyaya dağıtılmış bazı ürün gruplarının geri çağırılma olasılığının güçlü olduğu da yazıyor.

Ancak SamMobile’ın haberi bu kararın dünya çapında olmayacağını da ifade ediyor. Habere göre geri çağrılacak ünite sayısı 500 bin kadar olabilirmiş. Öte yandan Samsung ayakları yere basan bir önlem almazsa dünya çapında birçok kızgın tüketiciyi kapısında bulabilir.

Son Dakika...

CNN’in haberine göre Avrupa piyasaya çıkış tarihi (2 Eylül) ertelenen Samsung Galaxy Note 7, küresel olarak da toplatılacak ve tüm cihazlar Samsung’a geri çağırılacak. Bu arada mağazalarda satış için raflarda bekleyen Samsung Galaxy Note 7’lerinde satışı durduruldu. Büyük olasılıkla Samsung Galaxy Note 7, Apple iPhone 7 tanıtımından önce yaşadığı bu krizle rakibinin karşısında büyük darbe alacak.

CNN haber Samsung’dan gelen rapora göre, patlayan cihaz sayısının 35 olduğunu da ifade ediyor.

Samsung'un Resmi Açıklaması Basında Yayınlandı

Son gelişmenin ardından Samsung'un yaptığı resmi açıklama yayın organlarınca bire bir yayınlandı. Aşağıda açıklama metnini görebilirsiniz. 

Açıklama özet olarak şöyle;

Yüksek kaliteli ve güvenli cihazlar üreten Samsung, son cihazı Galaxy Note 7 ile ilgi artan şikayetler sonucunda bazı ciddi önlemler almak durumunda kalmıştır. Cihazların bataryası ile ilgili ciddi bir soruşturma evresi başlatan şirketimiz, bir sonuç alınan kadar tüketicilerin elinde bulunan cihazlar değiştirilecek ve piyasaya sürülen cihazlar da toplatılacaktır.

Samsung batarya sıkıntısı ile iliği 35 vaka tespit etmiş olup bu cihazların da ivedilikle değiştirileceğini arz eder.

Samsung'un Piyasa Değeri Olumsuz Etkilendi

Güney Koreli kaynaklar, piyasa değeri 7 miyar dolardan fazla olan üreticinin patlayan iki cihazdan sonra piyasa değerinin de olumsuz etkilendiğini bildiriyorlar.

Samsung Galaxy Note 7 Şarj Olurken Patladı, Görüntüleri İnternete Yayıldı 

Bir Galaxy Note 7’nin Daha Şarj Olurken Patladığı Rapor Edildi

Samsung Galaxy Note 7'yi Önce Dondurdu Sonra da 30 Metreden Aşağı Attılar

YORUMLAR