Samsung 2TB Taşınabilir SSD Üretti

Samsung 2TB taşınabilir SSD'lerini tanıttı. Yeni seri SSD'ler son derece küçük ve hafif.

Samsung 2TB Taşınabilir SSD Üretti

Geçtiğimiz yıl düzenlenen CES 2015 fuarında 1 TB taşınabilir SSD tanıtan Samsung, bu sene kapasiteyi arttırarak 2 TB taşınabilir SSD'lerini tanıtıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung geçtiğimiz yıl düzenlenen CES 2015 fuarında kredi kartı büyüklüğüne sahip taşınabilir 1TB SSD'leri tanıtmıştı. Beklenenden fazla ilgiyle karşılaşan Samsung, tam 1 sene sonra bu sefer 2 TB taşınabilir SSD'lerini tanıttı. SSD'ler sundukları performanslarla vazgeçilmez konumdayken Samsung'un böyle bir hamle yapması taşınabilir disklere yeni bir bakış açısı getirdi.

İlk taşınabilir SSD'nin ikinci sürümü olarak piyasaya sürülecek olan SSD T3, 450 MB/sn aktarım hızına sahip. Dikey NAND teknolojisi  taşıyan bu SSD'ler ilk sürümden farklı olarak daha ağır ve büyük ancak SSD T3'ler yine de avuç içine rahatlıkla sığabiliyorlar. Yeni nesil USB 3.1 Type-C üzerinden aktarım sağlayacak olan SSD T3'ler böylece mobil cihazlara da uyumlu hale gelecek. Android 4.4 üzeri işletim sistemine sahip olan cihazlarla da rahatlıkla kullanılabilecekler. Ayrıca SSD T3 serisi diskler 250 GB, 500 GB, 1 TB ve 2 TB olarak ayrı ayrı satışa sunulacak.

SSD T3'ler için henüz fiyat belirtilmedi ancak şu an piyasada olan 1 TB modeli 380 Dolar civarında bir fiyata sahip. Karşılaştırılma yapıldığında ise yeni nesil SSD'nin bir nebze daha pahalı olabileceği söylenebilir.

Tüm CES 2016 Haberleri için Tıklayın

YORUMLAR