Samsung'un Ürettiği A9 Yongalar Apple iPhone 6s’leri Ateş Gibi Yakıyor

Samsung tarafından üretilen A9 işlemcilerin iPhone 6s’lerde ısınma problemine yol açtığı iddia ediliyor.

Samsung'un Ürettiği A9 Yongalar Apple iPhone 6s’leri Ateş Gibi Yakıyor

iPhone 6s serisi piyasaya çıktığından bu yana gerek pil ömrü, gerek performansı açısından farklı şikayetler alıyor. Bu şikayetlere A9 yongasıyla ilgili yeni bir iddia daha eklendi.

Apple iPhone 6s batarya ömrü hakkında yapılan eleştirilere yanıt vermişti. Apple iPhone 6s’lerde kullandığı A9 çekirdeğinin Samsung ve TSMC tarafından üretildiğini açıklayarak, Apple iPhone 6s telefonların gerçek hayatta kullanımının farklı batarya ömrü tecrübeleri yaratabileceğini söylemişti. Ancak yeni ortaya çıkan şikayetlere göre Samsung tarafından üretilen A9 işlemciler iPhone 6s’lerde ısınma problemine yol açıyor.

Apple A9 yongalarının iki farklı firma tarafından üretildiğini doğrularken, Apple iPhone 6s’lerde bulunan ve Samsung tarafından üretilen bu yongaların çok ısındığı hakkında olumsuz eleştiriler gelmeye devam ediyor. Öte yandan yapılan testlere göre, TSMC tarafından üretilen A9 yongalar 37C (santigrat) dereceye kadar ısınırken Samsung’un yongaları 40 derecenin biraz üzerine çıkıyorlar. Öte yandan Samsung A9 yongalarının Apple iPhone 6s’lerde TSMC yongalardan daha fazla enerji tükettiği ve ısınmanın bundan kaynaklandığı belirtiliyor. 

Meğer iPhone 6s Su da Geçirmiyormuş

iPhone 6 ve iPhone 6S Karşılaştırması

YORUMLAR