Sony Piyasadan Vazgeçmiyor, Xperia Z5 Eylül'de Geliyor

Sony Xperia Z5’in Eylül ayında açıklanacağı ve ardından piyasaya çıkacağı konuşuluyor.

Sony Piyasadan Vazgeçmiyor, Xperia Z5 Eylül'de Geliyor

Sony bir geleneğini çiğniyor ve Sony Xperia Z5’i Eylül'de çıkarıyor. Sony’nin hüsran yaratan Xperia Z4 ve Xperia Z3+ ürünlerinden sonra bir süre kabuğuna çekileceğini sananlar, çok yanıldılar.

Sony geleneksel olarak yılda bir ya da 2 telefon çıkarıyordu. Xperia Z4 ve Xperia Z3+ telefonlarından sonra bu sene kendisinden bir daha yeni bir ürün duymak Sony geleneğine son derece aykırı ama şirket bugün Sony Xperia Z5’in Eylül ayında çıkacağını duyurdu.

4GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 820 çekirdeği taşıyacak olan Xperia Z5, microSD kart ile genişleyen dahili bellek olanağı sunacak. Sony Xperia Z5, Sony Exmor RS IMX230 CMOS sensörler ve otofokus özelliği, LED flaş ve 4K video kayıt yapılabilecek şekilde güçlendiriliyor. 4.500 mAh batarya donanımı ve parmak izi tanıma sensörü taşıyacak olan Sony Xperia Z5, Android 5.1.1 işletim sistemine sahip olacak. Ancak Cihazın Android M taşıma olasılığı da yüksek.

Qualcomm Snapdragon 820 çekirdeği henüz Xiaomi Mi5 ile piyasaya çıkması beklenen henüz test aşamasında bir çekirdek. Ancak gelen bilgilere göre akıllı telefon piyasasında devrim yapacak özellikler taşıyor. Sony Xperia Z5’in de bu çekirdeğe sahip olacağı kuvvetle muhtemel görünüyor. Kesin çıkış tarihi ve fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi yok. Xperia Z5’in Eylül başında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2015 etkinliğinde resmen açıklanması bekleniyor.

Sony Xperia Z5 Görüntüsü İnternete Sızdırıldı

Sony Xperia Z4 ve Xperia Z3 Karşılaştırması

YORUMLAR