Sony Xperia C4: Selfie Çılgınları İçin Tasarlandı

Sony, selfie odaklı Xperia C4 akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu.

Sony Xperia C4: Selfie Çılgınları İçin Tasarlandı

Sony, yeni nesil PROselfie akıllı telefon tanımladığı Xperia C4 ve Xperia C4 Dual modellerini resmi olarak duyurdu. Henüz fiyatını bilemediğimiz selfie odaklı telefonun en dikkat çeken özelliği geniş açılı lense sahip güçlü 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kamerası. Düşük ışıklı ortamlarda dahi harika özçekimlere imkan tanıyan ön kamera Xperia kamera uygulamasından da destek alıyor.

Sony’nin geçtiğimiz sene tanıttığı selfie çılgınlarına özel akıllı telefon modeli C3’ü yeniledi ve C4 ismiyle beğenimize sunmaya hazırlanıyor. Bugün resmi olarak duyurusu yapılan cihazın öne çıkan özelliği hiç şüphesiz ki ön kamerası. 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera (özçekim, selfie kamerası ne derseniz) 25mm geniş açılı lense sahip. Sony’nin mobil cihazlarında kullandığı Exmor R sensörünün yanında LED flaş, HDR özellikleri sayesinde çekimin en zor olduğu akşam / gece vakitlerinde en iyi fotoğrafı yakalamamıza imkan veriyor. Ayrıca Superior sayesinde hiçbir ayarla uğraşmadan mümkün olan en iyi fotoğrafı çekebiliyoruz. Tabii ki el titremesi sonucu net çıkmayan fotoğraflar SteadyShot teknolojisi sayesinde tarihe karışıyor. Cihazın arka tarafında ise 13 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama ve HDR özellikleriyle donatılmış. Yani arka kamera standart Sony’nin diğer cihazlarında gördüğümüz gibi, bir farklılık içermiyor.

Android 5.0 Lollipop yüklü gelen Sony Xperia C4’ün teknik özelliklerinden biraz bahsedelim. 5.5 inç full hd yani 1080 x 1920 çözünürlük sunan IPS ekran (Tabii ki Bravia Engine 2, Super Vivid gibi diğer Sony cihazlarda gördüğümüz teknolojiler mevcut.) ile bizleri karşılayan telefonda işlemci olarak sekiz çekirdekli 1.7GHz hızda çalışan MediaTek MT6752 (Cortex A53), grafik işlemci olarak Mali-T760 tercih edilmiş. RAM’den ise biraz kısılmış. 2GB RAM, 64-Bit işlemcili bir telefonda olmamış diyebiliriz.

16GB dahili depolama alanı ile gelen, microSD kart desteği ile 128GB’a kadar ek alana sahip olabildiğimiz Sony Xperia C4’ün bataryası da biraz güçsüz kalmış gibi. 2600mAH’lik batarya, 13 saate kadar konuşma, 700 saate kadar da bekleme süresi sunuyor.

NFC teknolojisini desteklemesiyle Sony marka akıllı bileklik ve Bluetooth kulaklıklarla da kullanılabilen Sony Xperia C4’ün günümüz tüm bağlantı teknolojilerini destekliyor. Bluetooth, WiFi HotSpot, 3G, 4G, GPS/A-GPS, Glonass, microUSB, DLNA, NFC ihtiyacınız olacak tüm bağlantılar telefonda mevcut.

147 gram ağırlığında olan telefonun renk seçenekleri arasında beyaz, siyah ve yeşil bulunuyor. Cihazın satış fiyatı henüz belli olmamakla birlikte, Haziran ayında yani cihaz tanıtılacağı vakit açıklanacağı Sony tarafından belirtildi.

Sony Xperia C4 ile Her Ortamda Harika Selfie'ler
MOBİL

Sony Xperia C4 ile Her Ortamda Harika Selfie'ler

Sony'nin selfie odaklı yeni akıllı telefon modeli Xperia C4, geçtiğimiz sene tanıtılan C3'e göre oldukça geliştirilmiş. 5 megapiksel çözünürlüğünde kamera artık hem daha fazla kişiyi alıyor, hem de çekimin oldukça zor olduğu çok düşük ışıklı ortamlarda daha iyi performans sergiliyor.

Sony’den İncecik Xperia P2 Geliyor

YORUMLAR