Sony Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Sony Xperia XZ1 ve Sony Xperia XZ1 Compact özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi Berlin'de düzenlenen IFA 2017 kapsamında Sony tarafından düzenlenen etkinlik sırasında ortaya çıktı.

Sony Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Berlin'de yapılan IFA 2017 kapsamında Sony yeni telefonlarını tanıtmaya devam ediyor. Bugün üst seviye odaklı XZ1 ve XZ1 Compact'ın lansmanı yapıldı. Sony Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact ön İnceleme videolarımızı haberimizde bulabilirsiniz.

Sony Xperia XZ1 Teknik Özellikleri

Tasarım olarak klasik Sony temasıyla gelen Xperia XZ1 üzerinde sadece ufak düzenlemeler yapıldığını fark ediyoruz. Hatta bazı kaynaklar Xperia XZ'nin tasarımının geçen yılki model ile birebir aynı olduğunu da savunuyor. 5,2 inç'lik Full HD ekranı olan XZ1, Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisinden gücünü alıyor. 4GB RAM ve 64GB depolama kapasitesi olan cihazda, 256GB'a kadar MicroSD kart desteği bulunuyor. 19MP'lik arka ve 13MP'lik ön kameraya sahip olan XZ1, 2700 mAh batarya ile üst segment bir telefon. Android 8.0 Oreo bulunduran XZ1, ayrıca parmak izi sensörü ile IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip.

Sony Xperia XZ1 Fiyatı

Siyah, Gümüş, Mavi ve Pembe renk seçeneklerine sahip olan Xperia XZ1, Sonbahar 2017'de satışa sunulacak. Ayrıca akıllı telefonun, 700 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

Xperia XZ1 Compact Teknik Özellikleri

XZ1'e oranla daha minimalist bir yapısı olan XZ1 Compact, 4,6 inç 720p Triluminos ekrana sahip. Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisini barındıran telefon, 4GB RAM ile performansını arttırıyor. 32GB dahili depolama alanına ek olarak 256GB'a kadar MicroSD kart desteği sunan XZ1 Compact19MP arka ve geniş açılı 8MP ön kamera bulunduruyor. Batarya konusunda pek iddialı olmayan XZ1 Compact, 2700 mAh batarya ile geliyor. Ancak telefonda parmak izi sensörüne ek olarak IP68 su ve toz geçirmezlik sertifakası yer alıyor. 

Xperia XZ1 Compact Fiyatı 

Beyaz, Gümüş, Siyah ve Mavi ren seçenekleri sunan XZ1 Compact, 600 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak gibi görünüyor.

Sony Xperia XA1 Plus Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR